fbpx
15.9 C
Nicosia
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΜΙΧΑΛΗΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ: Απονομή βραβείου σε Κύπριο διακεκριμένο καθηγητή στην μουσική εκπαίδευση...

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ: Απονομή βραβείου σε Κύπριο διακεκριμένο καθηγητή στην μουσική εκπαίδευση στον Καναδά-Από το Royal Conservatory of Music

-

Με το βραβείο Teachers of Distinction 2023 διακρίθηκε ο Κύπριος συνθέτης και εκπαιδευτικός, Μιχάλης Ανδρονίκου στον Καναδά, ανάμεσα σε άλλους καθηγητές από διάφορες χώρες, που διαμένουν και διδάσκουν στη Βόρεια Αμερική.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Οι RCM Teachers of Distinction είναι διακεκριμένοι καθηγητές στον τομέα της μουσικής εκπαίδευσης, αναγνωρισμένοι για τη συνεισφορά τους στη δημιουργικότητα, την αφοσίωση, την καινοτομία και το πάθος για τη διδασκαλία και τη μουσική γενικότερα. Το συγκεκριμένο βραβείο απονέμεται σε δασκάλους σε όλη τη Βόρεια Αμερική που αναγνωρίζονται ως ηγέτες στον τομέα της μουσικής εκπαίδευσης.

Μέσα από την πολυετή διδακτική τους εμπειρία, παρέχουν καθοδήγηση σε άλλους δασκάλους και εμφυσούν στους μαθητές τους μια δια βίου αγάπη για τη μουσική. Οι RCM Teachers of Distinction αποτελούν έμπνευση για άλλους και ασκούν επιρροή στη δημιουργία ενός φωτεινότερου μέλλοντος για τη μουσική εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, οι νικητές του διακεκριμένου βραβείου για το 2023 θα τιμηθούν σε διάφορες περιφερειακές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στον Καναδά και στις ΗΠΑ για τον εορτασμό της Αριστείας. Ο συμπατριώτης μας, Μιχάλης Ανδρονίκου γεννήθηκε Λεμεσό και κατάγεται από την κατεχόμενη Αμμόχωστο. Είναι συνθέτης, καθηγητής σύνθεσης και ανώτερων θεωρητικών και ερευνητής.

Είναι διδάκτωρ Σύνθεσης του πανεπιστημίου του Calgary. Ο Μιχάλης είναι απόφοιτος και κάτοχος αδιάσπαστου μεταπτυχιακού τίτλου (Integrated Master’s in Music) του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει δίπλωμα κλασικής κιθάρας, κλαρινέτου και θεωρητικών από το Trinity College κι από το Royal Academy of Music του Λονδίνου, καθώς και δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής από το Δημοτικό Ωδείο Αργυρούπολης. Είναι πτυχιούχος Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας, διπλωματούχος Σύνθεσης του Ελληνικού Ωδείου (με καθηγητή το Θεόδωρο Αντωνίου). Παράλληλα έχει μελετήσει παραδοσιακά όργανα όπως πολίτικο λαούτο, ταμπουρά κλπ. Έχει γράψει μουσική για μικρά και μεγάλα σύνολα, για σόλο όργανο, μουσική για θέατρο και κινηματογράφο, για εικαστικές εκθέσεις και τραγούδια.

Το τελευταίο του CD που κυκλοφόρησε πριν μερικούς μήνες στο Λονδίνο


Ο διακεκριμένος συμπατριώτης μας έχει κυκλοφορήσει οκτώ δισκογραφικές δουλειές αποκλειστικά με έργα δικά του και άλλες με συμμετοχές του. Παρτιτούρες των έργων του έχουν εκδοθεί από τη Βουλγάρικη εταιρεία Balkanota, την Καναδική Palliser Music Publishing, την Da Vinci Editions στην Ιταλία και την Ιαπωνία, την Trübcher Music Editions στην Αγγλία και την Alea Publishing & Recording στην Αμερική.

Επίσης είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών (ΕΕΜ), της Ένωσης Μουσικοσυνθετών και Στιχουργών Ελλάδος (ΕΜΣΕ), του Κέντρου Κυπρίων Συνθετών, του Canadian Music Centre, της Canadian League of Composers, εξεταστής του Royal Conservatory of Music και Πρέσβης Πολιτισμού του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας Κύπρου.

Δείτε ποιοι άλλοι καθηγητές-συνθέτες από διάφορες χώρες τιμήθηκαν από το Royal Conservatory of Music

https://www.rcmusic.com/about-us/news/congratulations-to-the-2023-teachers-of-distinctio?

utm_source=Facebook&utm_medium=Social&utm_campaign=TOD2023&fbclid=IwAR103naNwFKSHtWD57vR5dv2dOplBvc__TxZaHzeIKaxbgE1Me-Q068Ahyg

Μπορείτε να ακούσετε μουσική του Μιχάλη Ανδρονίκου εδώ:

http://mandronikou.wixsite.com/

websitehttps://

www.youtube.com/user/musmich

https://soundcloud.com/musmich

https://www.reverbnation.com/andronikou

http://mandronikou.wixsite.com

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: