ΜΑΡΙΟΣ Φ. ΝΑΘΑΝΑΗΛ: Η ποίηση ως κοινωνική διαμαρτυρία στο «Δουλεμπορικό» – Πρώτος σταθμός του η Λάρνακα

Ο Νομικός και Ποιητής Μάριος Φ. Ναθαναήλ επιστρέφει στη λογοτεχνική σκηνή με τη νέα του ποιητική συλλογή υπό τον τίτλο «ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΚΟ», η οποία κάνει τον πρώτο της σταθμό στη Λάρνακα.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2025, στις 18:30, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λάρνακας, τελώντας υπό την αιγίδα της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτας Δημητρίου, η οποία θα απευθύνει και χαιρετισμό.Το έργο θα παρουσιάσει ο Δρ. Δημήτρης Μικελλίδης, Μέλος της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας. Παρεμβάσεις θα γίνουν από τον εκδότη Μίμη Σοφοκλέους, ενώ ο ίδιος ο ποιητής θα δώσει την αντιφώνηση.

Τον συντονισμό έχει αναλάβει η δημοσιογράφος Καρολίνα Κυπριανού, με το πρόγραμμα να πλαισιώνεται από καλλιτεχνικές παρεμβάσεις.

Πρόκειται για τη δεύτερη ποιητική συλλογή του Μάριου Ναθαναήλ, όπου το «δουλεμπορικό» αναδεικνύεται σε σύμβολο μετάβασης και υπαρξιακής αγωνίας, λειτουργώντας ως όχημα κοινωνικής διαμαρτυρίας αλλά και αναζήτησης λύτρωσης. Ο ποιητής, με γλώσσα διεισδυτική και φιλοσοφική, συνεχίζει την πορεία του στη σύγχρονη κυπριακή λογοτεχνία, συνδέοντας την προσωπική αγωνία με τα συλλογικά ερωτήματα της εποχής. Την καλλιτεχνική διάσταση του έργου συμπληρώνει η φιλοτέχνηση του εξωφύλλου και τα εικαστικά έργα της Παυλίνας Ναθαναήλ Παπακυριακού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΑΦΘΩΔΗΣ ΠΥΡΕΤΟΣ: Θύελλα αντιδράσεων για τον πυροβολισμό ζώων – Σοκάρει βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο

Ένα αποκρουστικό βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο...

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΡΟΥΝΤΖΟΣ: Ο Δήμαρχος Λευκωσίας πήρε… το φτυάρι και μπήκε στη δράση-(Φώτο)

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας, στον ρόλο του κηπουρού, συμμετείχε στη...

ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ: Το αντίο που ζει μέσα στη μουσική – Λαϊκό προσκύνημα για τη μεγάλη ερμηνεύτρια

Ο θάνατος της Μαρινέλλας, το Σάββατο 28 Μαρτίου 2026,...

Topics

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΡΟΥΝΤΖΟΣ: Ο Δήμαρχος Λευκωσίας πήρε… το φτυάρι και μπήκε στη δράση-(Φώτο)

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας, στον ρόλο του κηπουρού, συμμετείχε στη...

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ: Πρωτοφανής απαγόρευση εισόδου στον Πατριάρχη στον Ναό του Παναγίου Τάφου την Κυριακή των Βαΐων

Πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στην Ιερουσαλήμ, καθώς – σύμφωνα με...

Related Articles

Popular Categories