22.8 C
Nicosia
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΜΑΝΤΩ: «Στην ζωή μου, εμπιστεύτηκα λάθος άτομα…»- Ετοιμάζει τις αποσκευές της για...

ΜΑΝΤΩ: «Στην ζωή μου, εμπιστεύτηκα λάθος άτομα…»- Ετοιμάζει τις αποσκευές της για την Κύπρο σε ένα ταξίδι χρωμάτων

-

Ένα πολύχρωμο ταξίδι με θύμησες και αγαπημένες εικόνες από τα νεανικά μας χρόνια. Ο κάθε στίχος και η ερμηνεία της Μαντώ έχει αφήσει σε κάθε έναν από εμάς το δικό της στίγμα. Και τώρα έρχεται με «Σκιές και Χρώματα» για να μας θυμίσει και πάλι ότι η κάθε ημέρα έχει το δικό της χρώμα, μέσα από τους στίχους που μιλούν για τις απώλειες της ζωής μας…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Η Μαντώ δεν χρειάζεται ιδιαίτερα συστάσεις. Γνωστή ανά το Πανελλήνιο και πέρα από αυτό συνεχίζει εδώ και πολλά χρόνια να μαγεύει με την υπέροχη φωνή της. Με το άκουσμα ότι η Μαντώ θα έρθει στην Κύπρο για να πραγματοποιήσει δύο εμφανίσεις το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου στο Red στην Λευκωσία και την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου στο Vinylio στην Λεμεσό άδραξα τη ευκαιρία να συνομιλήσω μαζί της. Ήταν κάτι που επιδίωκα εδώ και πολύ καιρό. Η σχέση της με την Κύπρο, είναι σχέση ζωής αφού εδώ μένει η πρώην πεθερά της, η κουνιάδα της αλλά και όλη η οικογένεια της. Και γι’ αυτό δεν χάνει την ευκαιρία κάθε φορά που έρχεται να αφήνει το δικό της στίγμα στις καρδιές των θαυμαστών της…

Ποιες είναι για εσάς οι «Σκιές και χρώματα» της ζωής σας;

Με «Σκιές και χρώματα» είναι γεμάτη ολόκληρη η ζωή μου, η κάθε μου μέρα μήνας δεκαετία έχει το δικό της χρώμα,η κάθε σκιά παίρνει στο μυαλό μου το δικό της σχήμα, η κάθε μου σκέψη είναι σαν όνειρο που ταξιδεύει αστείρευτα μέσα σε ένα πολύχρωμο σύννεφο..

Με βάση τους στίχους του τραγουδιού το οποίου έχετε γράψει εσείς, μιλάνε για το μετέπειτα ενός χωρισμού και μιας απώλειας που δύσκολα ξεπερνιέται. Ποιες είναι οι δικές σας απώλειες που δεν μπορέσατε να ξεπεράσετε με τη πάροδο του χρόνου.

Οι απώλειες στη ζωή μου είναι πολλές.. συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι, έρωτες, ζώα..όμως βρίσκονται όλοι στην καρδιά και στο μυαλό μου κάθε μέρα ανελλιπώς..

Τι σημαίνει για εσάς ο νέος δίσκος σας «Βραδινές διαδρομές»

Σημαίνει ένα πολύχρωμο ταξίδι στο σκοτάδι της νύχτας παρέα με θύμησες και αγαπημένες εικόνες και ηχοχρώματα..

Μετά από τόσα χρόνια παρουσίας στα μουσικά πεπραγμένα, τι είναι αυτό που σας ωθεί να δημιουργείτε συνεχώς καινούργια πράγματα;

Κατ’ αρχάς η δημιουργικότητα που με χαρακτηρίζει ως άνθρωπο, η αγάπη μου προς την τέχνη της μουσικής, η εξερεύνηση νέων δρόμων η επαφή μου με το σήμερα που πάντα προτιμώ από το χθες.

Κάθε φορά που ερμηνεύετε ένα τραγούδι είναι ομολογουμένως εκπληκτικό. Πόσο δύσκολο είναι για σας μέσα στην πάροδο του χρόνου να κρατάτε το υψηλό επίπεδο της ερμηνείας σας;

Είμαι προικισμένη με τη φωνή που μου χάρισε η μοναδική μαμά μου, αυτό μου δίνει τεράστια αυτοπεποίθηση και άνεση να ερμηνεύω ελεύθερα και απροβλημάτιστα ότι μπορώ να φανταστώ.. και σε συνδυασμό με το βαθύ μου συναίσθημα, προσπαθώ να αποτυπώνω πάντα το καλύτερο.

«Οι απώλειες στη ζωή μου είναι πολλές.. συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι, έρωτες, ζώα»

Ποια είναι η συνταγή ώστε να πετύχετε το ακατόρθωτο σε αυτά που ονειρεύεστε;

Αυτή πραγματικά την συνταγή την ψάχνω ακόμα.. Η ζωή όμως είναι μπροστά.

Πόσο απαιτητική μπορεί να γίνει η Μαντώ;

Είμαι επιλεκτικά απαιτητική. Π.χ. στον ήχο μου, στις μελωδίες μου στους στίχους μου, στα χρώματα και την ατμόσφαιρα του σπιτιού μου.. νομίζω σε τίποτα άλλο όμως..

Ένα τραγούδι παλιό και αγαπημένο είναι και το «Εμείς» το οποίο κυκλοφόρησε στα μέσα του ’90 και αγαπήθηκε πολύ. Πόσο νοσταλγικά είναι εκείνα τα χρόνια όπου υπήρχε μια διάθεση πιο ρομαντική και αθώα.

Γενικά είμαι άνθρωπος του Τώρα. Νοσταλγώ μόνο ανθρώπους όχι εποχές. Το «Εμείς» είναι πάντα ζωντανό, τολμώ να πω ακόμη πιο ζωντανό σήμερα από τότε, εξαιρετική δημιουργία του Φοίβου που είχα την τύχη να συνεργαστώ και μια υπέροχη συνεργασία με τον υπέροχο Αντώνη Ρέμο. Καταλαβαίνω όμως την νοσταλγία που νιώθει το κοινό μου για τις εποχές εκείνες ,γιατί ομολογουμένως έβγαιναν πολύ δουλεμένα τραγούδια.

Με ποιον καλλιτέχνη θα θέλατε να συνεργαστείτε και δεν το έχετε κάνει μέχρι σήμερα;

Στο νέο μου album συνεργάζομαι με τρεις καλλιτέχνες που ανήκουν σε νεότερες γενιές , τον Θοδωρή Φέρρη ,τον Νίνο και την Τανια Μπρεαζου. Τρία υπέροχα ντουέτα μέσα στα 12 καινούργια μου τραγούδια, όποτε καταλαβαίνετε πόσο πολύ μου αρέσουν οι συνεργασίες με νέους καλλιτέχνες και αυτό είναι και η επιδίωξη μου, για το μέλλον. Να αναφέρω επίσης την καταπληκτική συνεργασία που είχα με την αγαπημένη μου Έλενα Παπαρίζου στο The Voice και τα υπέροχα ντουέτα που τραγουδήσαμε πριν από λίγο καιρό.

Πόσο βοηθητική είναι η Μαντώ όσον αφορά τους νέους καλλιτέχνες;

Έχουν περάσει ήδη πολλοί καλλιτέχνες από τα χέρια μου που αυτή τη στιγμή κάνουν καριέρα είτε εδώ είτε στο εξωτερικό, ως καθηγήτρια φωνητικής, την δεύτερη μου ιδιότητα, και απολαμβάνω ιδιαίτερα να διδάσκω και να κατευθύνω με κάθε τρόπο τους νέους τραγουδιστές.

«Δεν μπορώ να συγχωρέσω την προδοσία και το ψέμα»

Υπάρχουν κάποια νέα άτομα στο χώρο της μουσικής σκηνής που ξεχωρίζετε;

Φυσικά ! Υποστηρίζω πάντα τα νέα ταλέντα που είναι πολλά, δεν θα αναφέρω ονόματα, ακριβώς γιατί είναι όντως πάρα πολλά, και χαίρομαι πολύ όταν βρίσκουν το δρόμο τους και πετυχαίνουν σε αυτό που τους αρέσει και τους χαρακτηρίζει.

Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους νέους καλλιτέχνες, λόγω και της εμπειρίας σας;

Να είναι αυθεντικοί ξεχωριστοί και να μην κάνουν ποτέ εκπτώσεις στην ποιότητα τους.

Ποια είναι η πρώτη φορά που εμφανιστήκατε μπροστά στο κυπριακό κοινό;

Είναι άπειρες οι φορές που εμφανίστηκα στο κυπριακό κοινό νομίζω πρώτη φορά ήταν με τον πρώτο μου ελληνικό δίσκο το «Δως μου ένα φιλί» αυτό το καλοκαίρι.

Υπάρχει κάτι που σας συνδέει με την Κύπρο εκτός τους θαυμαστές σας;

Φυσικά. Η οικογένεια μου. Δεν έχει σημασία αν με τον πρώην σύζυγό μου δεν είμαστε πια μαζί. Έχω την πεθερά μου που λατρεύω στη Λευκωσία την κουνιάδα μου αλλά και όλη την οικογένεια. Τα παιδιά μου λατρεύουν να επισκέπτονται την δεύτερη πατρίδα τους παρόλο που για μένα δεν υπάρχει διαχωρισμός Ελλάδα και Κύπρος, είναι ένα.

Ποια είναι η σχέση σας με το Vinylio στην Λεμεσό στο οποίο έρχεστε συχνά αλλά και στο Red στο οποίο θα μπορούν οι θαυμαστές σας να σας απολαύσουν;

Είναι και οι δύο πολύ αγαπημένοι μου χώροι που έχω έρθει πολλές φορές στο παρελθόν και πάντα περνάμε μοναδικά ! Ανυπομονώ πάντα να ξαναγυρίσω και ειδικά τώρα που ο covid μας στέρησε για αρκετά χρόνια αυτή την μοναδική επαφή.

Για ποια πράγματα έχει μετανιώσει η Μαντώ;

Για τίποτα όσον αφορά την επαγγελματική μου πορεία, όμως στην προσωπική μου ζωή πολλές φορές εμπιστεύτηκα τα λάθος άτομα.

Τι είναι αυτό που δεν μπορείτε να συγχωρέσετε σε κάποιο άτομο;

Δεν μπορώ να συγχωρέσω την προδοσία και το ψέμα.

Εάν γυρίζατε πίσω το χρόνο τι είναι αυτό που ενδεχομένως θα αλλάζατε από τη ζωή σας;

Εάν γύριζα πίσω δεν θα άλλαζα κάτι πέρα από ίσως κάποιες λάθος επιλογές ανθρώπων, όμως πιστεύω πως όλα για κάποιο λόγο γίνονται και η κάθε εμπειρία έχει κάτι να μας διδάξει σημαντικό.

Πόσο σας επηρέασε έως καλλιτέχνης αλλά και ως άνθρωπο η πανδημία;

Πάρα πολύ όπως όλους πιστεύω..κυρίως γιατί χάθηκαν άνθρωποι..Εύχομαι μόνο το τέλος της πανδημίας να είναι πολύ κοντά.

Σας έδωσε τη ευκαιρία να κάνετε έναν απολογισμό της ζωής σας και να «βγάλετε» κάποια άτομα από το περιβάλλον σας οι οποίοι ίσως σας πίκραναν;

Μετά το πρώτο μεγάλο σοκ, επικεντρώθηκα κυρίως στην δημιουργία του νέου μου άλμπουμ «Βραδινές Διαδρομές» και μάλιστα είχα πολύ χρόνο να ασχοληθώ με αυτό. Με συνοδοιπόρους μου τον Αντώνη Σκοκο με τον οποίο γράψαμε τις μουσικές μαζί εκτός από τρία τραγούδια που έγραψα εξ ολοκλήρου, με μέντορα και παραγωγό του δίσκου τον Γιάννη Δόξα, και φυσικά το νέο μου δισκογραφικό σπίτι, την Panik records.

«Τα παιδιά μου λατρεύουν να επισκέπτονται την δεύτερη πατρίδα τους παρόλο που για μένα δεν υπάρχει διαχωρισμός Ελλάδα και Κύπρος, είναι ένα».

Υπάρχουν κάποια άτομα που θέλατε να πείτε ένα «ευχαριστώ» και δεν σας δόθηκε η ευκαιρία;

Είναι πάντα μια πολύ καλή ευκαιρία να λέω ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους που αποτέλεσαν κομμάτι της καριέρας μου και δεν θα φτάσουν 10 σελίδες να τους αναφέρω όλους…Είμαι ευγνώμων πάντα και θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό για όλες μου τις συνεργασίες.

Λόγω των φωνητικών σας ικανοτήτων θα μπορούσατε να κάνετε και μια λαμπρή καριέρα και στο εξωτερικό; Γιατί δεν το κάνατε;

Ήταν ο αρχικός μου στόχος αυτός αλλά και ο μετέπειτα μπορώ να πω, είχα αρκετές ευκαιρίες όμως έπρεπε να μένω μόνιμα στην Αμερική για να μπορέσω να πετύχω κάτι τέτοιο. Αυτό όμως δεν γινόταν λόγω της καριέρας μου στην Ελλάδα και λόγω των παιδιών μου. Πηγαινοέρχομαι όμως πολύ συχνά και κάνω πράγματα εκεί ως συνθέτης έχω μάλιστα και chart activity με κομμάτια όπως το Where you are που έγραψα για την Jessica Simpson κι έγινε και τραγούδι τίτλων για την ταινία Here on earth.  Και φυσικά συνεχίζω. Η σχέση μου με την Αμερική είναι πάντα ζωντανή. Μου αρέσει πάντα να κάνω παράλληλα πράγματα και στο εξωτερικό.  

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: