Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου, 2025
4.7 C
Cyprus

ΛAΡΙΣΑ: «Συμπεριφέρεται σαν αγρίμι» – Ανοίγουν στόματα για την 51χρονη που ζούσε το νέο «Κωσταλέξι»

- Advertisement -

Η γειτονιά γνώριζε, οι συγγενείς γνώριζαν, η αστυνομία γνώριζε, η κοπέλα όμως έμενε κλεισμένη στο σπίτι

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την ιστορία της 51χρονης γυναίκας στη Λάρισα, η οποία ζούσε ένα σύγχρονο «Κωσταλέξι» το οποίο έγινε γνωστό μετά τον αιφνίδιο θάνατο της 76χρονης μητέρας της. Η γυναίκα κρατούνταν κλεισμένη μέσα σε ένα σπίτι – φυλακή 42 χρόνια (από ηλικία 9 ετών) και εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς το περασμένο Σάββατο αφού πέθανε η μητέρα της. Η γειτονιά γνώριζε, οι συγγενείς γνώριζαν, η αστυνομία γνώριζε, η κοπέλα όμως έμενε κλεισμένη στο σπίτι. Δεν βγήκε ούτε για να πάει στο σχολείο και τα χρόνια περνούσαν. Η μητέρα της την αγαπούσε λένε οι γείτονες, μία παράξενη αγάπη, που ξεπέρασε τα όρια της προστασίας κι έγινε φυλακή.

Τώρα λοιπόν που ανοίγουν στόματα, καταγγέλλεται πως η αστυνομία έχει έρθει στο παρελθόν για τρεις φορές για άλλο λόγο και ενημερώθηκε για το δράμα του εγκλεισμού της γυναίκας, χωρίς όμως να υπάρξει κάποια παρέμβαση. Η κατάσταση που βίωνε για δεκαετίες ήταν ασύλληπτες, με την 51χρονη να «μιλά μόνο τη δική της γλώσσα» και να συμπεριφέρεται σαν…«ένα παιδί φοβισμένο, ένα αγρίμι», όπως αναφέρουν μαρτυρίες.

«Με εκβίαζε η μάνα της για να μη μιλήσω»

Συγγενής της 51χρονης που διαμένει στο ισόγειο της διπλοκατοικίας αποκάλυψε, μιλώντας στο onlarissa.gr, ότι γνώριζαν τι συνέβαινε στο σπίτι-φυλακή, το ίδιο και πολύ συγγενείς που επισκέπτονταν την οικογένεια. Όμως η μάνα δεν επέτρεπε σε κανέναν να πουν ή να κάνουν το παραμικρό. Η συγγενής τονίζει χαρακτηριστικά: «Μέχρι που ζούσε ο κουνιάδος μου πριν 20 χρόνια το κορίτσι ήταν καλά αλλά όχι και πολύ, δεν μπορώ να το εξηγήσω ακριβώς. Όμως, αν είχε επαφή με κόσμο θα ήταν καλύτερα. Μετά τον θάνατο του κουνιάδου μου, το παιδί δεν έβγαινε καθόλου έξω. Είχα πει στην μητέρα της ότι θα την καταγγείλω, και πως έπρεπε να βγάλει το παιδί έξω, αλλά εκείνη με έβριζε μόλις της το έλεγα και με εκβίαζε. Το παιδί είχε πάει μόνο σε τρεις τάξεις σχολείο. Πήγαμε με την γειτόνισσα να το καταγγείλουμε κάποια στιγμή, η αστυνομία ήρθε αρκετές φορές εδώ, ήξερε για το περιστατικό. Όμως εκείνη με έβριζε. Μας έλεγε ότι το ίδιο το κορίτσι δεν ήθελε να βγει έξω και να έρθει σε επαφή με κόσμο».

Πηγή: in.gr

Hot this week

13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: Πράξεις χωρίς νόημα και επικίνδυνη ανοησία – Τα καμένα ποιος θα τα μαζέψει;

Ένα «άτυπο» ραντεβού φαίνεται πως είχε δοθεί και φέτος...

METAXAS SINCE 1963: Γιόρτασε τον έναν χρόνο λειτουργίας – Ποιους είδαμε

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του νέου...

ΝΑΤΑΣΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: Ταξίδι στο Ντουμπάι για το λανσάρισμα της νέας συλλογής κοσμημάτων

Η Κύπρια σχεδιάστρια Νατάσα Χριστοδούλου ταξίδεψε πρόσφατα στο Ντουμπάι,...

ΡΑΦΑΕΛΑ-ΧΡΙΣΤΟΣ: Έτοιμοι να ανέβουν στη σκηνή – Ποιοι διακρίθηκαν για την Κύπρο στο Junior Eurovision-(Bίντεο)

Η Ραφαέλλα και ο Χρίστος ετοιμάζονται να εκπροσωπήσουν απόψε...

Topics

METAXAS SINCE 1963: Γιόρτασε τον έναν χρόνο λειτουργίας – Ποιους είδαμε

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του νέου...

ΝΑΤΑΣΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: Ταξίδι στο Ντουμπάι για το λανσάρισμα της νέας συλλογής κοσμημάτων

Η Κύπρια σχεδιάστρια Νατάσα Χριστοδούλου ταξίδεψε πρόσφατα στο Ντουμπάι,...

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ: Φωτιά σκόπιμα στη μέση δρόμου στη Μέσα Γειτονιά

Συναγερμός σήμανε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στη...

ΚΑΙΡΟΣ: Πάρτε ζακέτα… Πτώση της θερμοκρασίας τις βραδινές ώρες

Αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις σήμερα, όμως η πτώση...

Related Articles

Popular Categories