Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου, 2025
5.5 C
Cyprus

ΛΙΛΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ: Ανθρώπινη αλυσίδα εις μνήμη της μαθήτριας που έφυγε από τη ζωή και όλους τους μικρούς ήρωες-(Βίντεο)

- Advertisement -

Η 15η Φεβρουαρίου δεν είναι μια συνηθισμένη μέρα. Είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, μια μέρα αφιερωμένη σε όλα τα παιδιά που μάχονται με γενναιότητα και σε όσους δεν είναι πια κοντά μας.

Η Ιδιωτική Σχολή Φόρουμ τίμησε τη μνήμη της Λίλης Κυριάκου, η οποία φοιτούσε που έφυγε νωρίς, αφήνοντας πίσω της ένα μεγάλο αποτύπωμα αγάπης. Μαθητές, καθηγητές και φίλοι δημιούργησαν μια ανθρώπινη αλυσίδα ελπίδας, ντυμένοι στα λευκά, σχηματίζοντας τη λέξη FAITH—γιατί η πίστη και η δύναμη είναι τα πιο σημαντικά όπλα στον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου.

Γιατί κανένα παιδί δεν πρέπει να πολεμά μόνο του.

Η εκδήλωση δεν ήταν μόνο ένας φόρος τιμής στη Λίλη, αλλά και μια πράξη στήριξης για όλα τα παιδιά που συνεχίζουν να αγωνίζονται. Τα έσοδα της ημέρας διατέθηκαν στον Σύνδεσμο «Μικροί Ήρωες», ενισχύοντας τη σημαντική αποστολή του. Η Λίλη μπορεί να έφυγε, αλλά το όνομά της συνεχίζει να εμπνέει. Όλοι ένωσαν τις φωνές τους για να στείλουν ένα μήνυμα αγάπης, ελπίδας και αλληλεγγύης.

Η Λίλη Κυριάκου έφυγε από τη ζωή μετά από μακρά νοσηλεία, έχοντας διαγνωστεί με τη σπάνια αυτοάνοση ασθένεια HLH. Παρά τις ακούραστες προσπάθειες των γιατρών, τα αίτια της νόσου της δεν μπόρεσαν να αποσαφηνιστούν. Κάθε χρόνο, και ιδιαίτερα τον Φεβρουάριο—μήνα αφιερωμένο στις Σπάνιες Παθήσεις—η μητέρα της, Μαίρη Κυριάκου, συνεχίζει να τιμά τη μνήμη της κόρης της, μετατρέποντας τον πόνο της σε δύναμη και ενημερώνοντας γονείς σε όλο τον κόσμο για τη HLH και τις διαθέσιμες θεραπείες.

Σήμερα, 15 Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, η ιστορία της Λίλης μάς υπενθυμίζει τη σημασία της έρευνας, της ενημέρωσης και της αλληλεγγύης προς τα παιδιά που δίνουν τον δικό τους αγώνα.

Μέσα από το βιβλίο της «Musings of a Grieving Mam», αφηγείται τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε με τη Λίλη και την πορεία της ασθένειάς της. Το έργο της έχει ήδη βρει θέση στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου, ενώ η ίδια ελπίζει πως κάποια μέρα θα βρίσκεται σε κάθε βιβλιοπωλείο της Κύπρου, για να προσφέρει γνώση, ελπίδα και συμπαράσταση σε όσους τη χρειάζονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΩΤΑΚΙΑ: Φωτίζουν το σπίτι του Άγγελου στην Ξυλοφάγου – Κάποιο Φως δεν σβήνει ποτέ-(Φωτο)

Χιλιάδες μικρά φωτάκια φώτισαν ξανά το σπίτι του Άγγελου...

ΠΑΦΟΣ: Διπλή σεισμική δόνηση μέσα σε λίγα λεπτά

Διπλή σεισμική δόνηση ταρακούνησε το απόγευμα της Παρασκευής την...

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ: Aπατεώνες ζητούν «χριστουγεννιάτικο φιλοδώρημα» για αποκομιδή σκυβάλων

Κάθε χρόνο, κατά την περίοδο των γιορτών, δεν είναι...

VIRAL: Ο Ντόναλντ Τραμπ με επίδεσμο στο χέρι – Οι φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου

Μία κωμικοτραγική εικόνα κάνει τον γύρο του διαδικτύου, δείχνοντας...

Topics

ΠΑΦΟΣ: Διπλή σεισμική δόνηση μέσα σε λίγα λεπτά

Διπλή σεισμική δόνηση ταρακούνησε το απόγευμα της Παρασκευής την...

VIRAL: Ο Ντόναλντ Τραμπ με επίδεσμο στο χέρι – Οι φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου

Μία κωμικοτραγική εικόνα κάνει τον γύρο του διαδικτύου, δείχνοντας...

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Ξεκίνησε η εκστρατεία «Ένα δώρο στο κουτί, μαζί με το παιδί»

Με τον ζεστό παλμό των γιορτών να πλημμυρίζει την...

Related Articles

Popular Categories