Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου, 2025
5.4 C
Cyprus

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Θα φορέσει τα γιορτινά της -Χριστουγεννιάτικη μαγεία για ένα διήμερο

- Advertisement -

Η Λευκωσία φορά τα γιορτινά της σε ένα μαγικό Χριστουγεννιάτικο διήμερο γεμάτο εκδηλώσεις, χαρά και εορταστική ατμόσφαιρα για μικρούς και μεγάλους!

Αύριο Σάββατο 7 Δεκεμβρίου από τις 11:00 μέχρι τις 19:30, η Λεωφόρος 28ης Οκτωβρίου στην Έγκωμη θα γεμίσει Άγιους Βασίληδες στο πλαίσιο του Engomi Christmas Street Festival. Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11.30 από το Σωματείο ΕΘΑ Έγκωμης. Πρόκειται για ένα χαρούμενο γεγονός που μεταφέρει το πνεύμα της συλλογικότητας και της γιορτής.

Η μέρα περιλαμβάνει μαγευτικές παραστάσεις, χορωδίες & χορευτικές παραστάσεις, Εργαστήριο του Άγιου Βασίλη, διακόσμηση μπισκότων μέχρι ζωγραφική προσώπου. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αγορές για Φιλανθρωπικούς σκοπούς, Χριστουγεννιάτικες αγορές αλλά και νόστιμες εορταστικές λιχουδιές από τη Χαραλαμπίδης Χρίστης, καθώς και σε γιορτινά εδέσματα από τοπικούς καταστηματάρχες της 28ης Οκτωβρίου. 

Κατά μήκος της 28ης Οκτωβρίου από τις 10.00 μέχρι τις 21.00 θα υπάρχει η συμμετοχή 30 καλλιτεχνών, χειροτεχνών και πωλητών, Street Food (Φαγητού δρόμου), ο  DJ Claudio: 12:30-17:00 αλλά και δωρεάν Carousel στο Λούνα Παρκ Παπαφιλίππου από τις 11:00 μέχρι τις 19:00 με τη στήριξη της Papafilipou Louna Park.

Το εορταστικό κλίμα συνεχίζεται με την Λευκωσία να μετατρέπεται σε επίκεντρο χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων αυτό το Σαββατοκύριακο, με πληθώρα δράσεων για μικρούς και μεγάλους.


Επίσης, το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στις 10:30, η Λεβέντειος Πινακοθήκη ανοίγει τις πύλες της για την ετήσια χριστουγεννιάτικη εκδήλωσή της. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσικές παραστάσεις, εκπαιδευτικές δραστηριότητες, ξεναγήσεις στις εκθέσεις και ειδικές εκπτώσεις στο πωλητήριο AGLG Shop, δίνοντας την ευκαιρία για μοναδικές αγορές.

Το διήμερο 7-8 Δεκεμβρίου από τις 10.00 έως τις 19.00, στην ιστορική οδός Ερμού θα ζήσει τη Χριστουγεννιάτικη μαγεία της όπου οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν
μπορούν να ανακαλύψουν μικρούς «θησαυρούς» και να απολαύσουν το εορταστικό κλίμα της περιοχής.

Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου η παιδική χριστουγεννιάτικη παρέλαση στη Λεωφόρο Μακαρίου, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, ξεκινά στις 17:00 και καταλήγει στην Πλατεία Ελευθερίας. Πρόκειται για ένα πλούσιο πρόγραμμα με μασκότ, ξυλοπόδαρους, μάγο, Άγιο Βασίλη και live link του SUPER FM υπόσχεται μαγικές στιγμές. Στα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα δοθούν καπελάκια του Άγιου Βασίλη.

Παράλληλα, η Πλατεία Ελευθερίας φιλοξενεί, από τις 12:00 έως τις 20:00, τη δημοφιλή γερμανική αγορά με αυθεντικές γεύσεις, όπως λουκάνικα, Leberkäse, γκούλας και γερμανικές μπίρες. Η Χριστουγεννιάτικη συναυλία από το Sistema θα ενθουσιάσει τους επισκέπτες στην Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη στις 16.00. Το Sistema σε συνεργασία με το Δήμο Λευκωσίας παρουσιάζει τη συναυλία “Όνειρα σε Αρμονία”, χαρίζοντας μελωδίες γεμάτες εορταστική ζεστασιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΩΤΑΚΙΑ: Φωτίζουν το σπίτι του Άγγελου στην Ξυλοφάγου – Κάποιο Φως δεν σβήνει ποτέ-(Φωτο)

Χιλιάδες μικρά φωτάκια φώτισαν ξανά το σπίτι του Άγγελου...

ΠΑΦΟΣ: Διπλή σεισμική δόνηση μέσα σε λίγα λεπτά

Διπλή σεισμική δόνηση ταρακούνησε το απόγευμα της Παρασκευής την...

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ: Aπατεώνες ζητούν «χριστουγεννιάτικο φιλοδώρημα» για αποκομιδή σκυβάλων

Κάθε χρόνο, κατά την περίοδο των γιορτών, δεν είναι...

VIRAL: Ο Ντόναλντ Τραμπ με επίδεσμο στο χέρι – Οι φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου

Μία κωμικοτραγική εικόνα κάνει τον γύρο του διαδικτύου, δείχνοντας...

Topics

ΠΑΦΟΣ: Διπλή σεισμική δόνηση μέσα σε λίγα λεπτά

Διπλή σεισμική δόνηση ταρακούνησε το απόγευμα της Παρασκευής την...

VIRAL: Ο Ντόναλντ Τραμπ με επίδεσμο στο χέρι – Οι φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου

Μία κωμικοτραγική εικόνα κάνει τον γύρο του διαδικτύου, δείχνοντας...

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Ξεκίνησε η εκστρατεία «Ένα δώρο στο κουτί, μαζί με το παιδί»

Με τον ζεστό παλμό των γιορτών να πλημμυρίζει την...

Related Articles

Popular Categories