17.9 C
Nicosia
Τρίτη, 29 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ: Η Ρωσία ψάχνει πρόφαση να μπει στην Ουκρανία-Πιθανή η εισβολή...

ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ: Η Ρωσία ψάχνει πρόφαση να μπει στην Ουκρανία-Πιθανή η εισβολή ανά πάσα στιγμή

-

Η Ρωσία έχει τώρα αρκετές δυνάμεις για να πραγματοποιήσει μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση κατά της Ουκρανίας και η επίθεση θα μπορούσε να ξεκινήσει «ανά πάσα στιγμή πλέον», δήλωσε πριν από λίγο ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, προσθέτοντας επί λέξει ότι η Ρωσία αναζητεί πρόφαση για να εισβάλει.

Ο Σάλιβαν, μιλώντας σε ενημέρωση του Λευκού Οίκου και χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένα στοιχεία, είπε ότι όποιος Αμερικανός βρίσκεται ακόμα στην Ουκρανία θα πρέπει να φύγει τις επόμενες 24 με 48 ώρες. Είπε επίσης ότι μια ρωσική εισβολή θα μπορούσε να ξεκινήσει με αεροπορική επίθεση που θα δυσκόλευε τις αναχωρήσεις. Ο Σάλιβαν πρόσθεσε ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών πιστεύουν ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα μπορούσε να διατάξει μια εισβολή πριν από το τέλος των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο και ότι μια ταχεία επίθεση στο Κίεβο είναι πιθανή.

Ο Σάλιβαν προχώρησε στις συγκεκριμένες δηλώσεις αφού προηγουμένως ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε μια βιντεοκλήση με ηγέτες εκτός ΗΠΑ από την αίθουσα επειγουσών καταστάσεων του Λευκού Οίκου και αναζήτησε συμμαχική ενότητα ενόψει επιδεινούμενης κατάστασης. Παραμένει ασαφές, είπε ο Σάλιβαν, εάν ο Πούτιν έδωσε οριστικά εντολή να ξεκινήσει η εισβολή ενώ ανέφερε πως αναμένεται ο Μπάιντεν να επιδιώξει σύντομα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πούτιν.

«Αναμένω ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν θα συζητήσει τηλεφωνικά με τον πρόεδρο Πούτιν (την κρίση στην Ουκρανία) αλλά δεν έχω κάτι να ανακοινώσω προς το παρόν», είπε στους δημοσιογράφους ο κ. Σάλιβαν.

Με πληροφορίες από Reuters,hellasjournal.com

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: