23.8 C
Nicosia
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΚΟΥΜΑΝΔΑΡΟΧΩΡΙΑ: Στα σκαριά η σχολή Κουμανδαρίας-Στόχος η εξειδικευμένη εκπαίδευση και κατάρτιση...

ΚΟΥΜΑΝΔΑΡΟΧΩΡΙΑ: Στα σκαριά η σχολή Κουμανδαρίας-Στόχος η εξειδικευμένη εκπαίδευση και κατάρτιση στους παραγωγούς

-

Η δημιουργία της σχολής Κουμανδαρίας που προτίθεται να δημιουργήσει το ΤΕΠΑΚ έχει την στήριξη του Υπουργείου Τουρισμού ενώ δεν αποκλείεται και η ανακαίνιση του Μουσείου Κουμανδαρίας στη Ζωοπηγή.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Τουρισμού, κ. Κώστα Κουμή κατά την περιοδεία του στην ορεινή Λεμεσό και τα Κουμανδαροχώρια, εξετάστηκε το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας σχολής Κουμανδαρίας. Ο κ. Κουμής τόνισε την ιστορική και πολιτιστική σημασία της Κουμανδαρίας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για προώθηση και ανάδειξή της τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Η πρόταση για τη δημιουργία μιας σχολής Κουμανδαρίας έχει ως στόχο να προσφέρει εξειδικευμένη εκπαίδευση και κατάρτιση στους παραγωγούς και τους επαγγελματίες του οίνου, ενισχύοντας την ποιότητα και τη φήμη του παραδοσιακού αυτού προϊόντος. Η σχολή θα συμβάλει στη διατήρηση και την αναβάθμιση των τεχνικών παραγωγής, προσφέροντας ταυτόχρονα γνώση και εμπειρία στις νέες γενιές παραγωγών.

Η λειτουργία της Σχολής Σομελιέρ που ήδη προγραμματίζεται από το ΤΕΠΑΚ, καθώς και η ανακαίνιση του Μουσείου Κουμανδαρίας στη Ζωοπηγή, ενισχύουν τη δυναμική αυτή. Σε συνδυασμό, οι δύο αυτές πρωτοβουλίες αναμένεται να δημιουργήσουν ένα ολοκληρωμένο κέντρο εκπαίδευσης και προβολής της Κουμανδαρίας, προσελκύοντας τόσο ντόπιους όσο και ξένους επισκέπτες και επαγγελματίες του οίνου.

Η πρωτοβουλία αυτή είναι μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής του Υφυπουργείου Τουρισμού για την προώθηση των τοπικών οίνων και την ανάδειξη της Κουμανδαρίας ως εθνικού ποτού της Κύπρου.

Ο κ. Κουμής, στις δηλώσεις του, τόνισε την ανάγκη για συντονισμένες δράσεις και συνεργασία μεταξύ των τοπικών αρχών και των παραγωγών για την επίτευξη του στόχου αυτού.

Επιπλέον, η δημιουργία της σχολής Κουμανδαρίας θα μπορούσε να λειτουργήσει ως καταλύτης για την τοπική οικονομία, ενισχύοντας τον τουρισμό και δημιουργώντας νέες ευκαιρίες απασχόλησης και ανάπτυξης στην περιοχή των Κουμανδαροχωρίων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Γραφείο του Υφυπουργείου Τουρισμού στο Λονδίνο φιλοξένησε μια καλοκαιρινή εκδήλωση για φίλους και συνεργάτες, προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο την Κύπρο ως προορισμό.

Οι καλεσμένοι απόλαυσαν κοκτέιλ με Κουμανδαρία, του παλαιότερου κρασιού στον κόσμο που εξακολουθεί να βρίσκεται σε παραγωγή, μαζί με παραδοσιακές γεύσεις της Κύπρου και μουσική.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: