Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου, 2025
7.1 C
Cyprus

ΚΙΤΡΙΝΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Ασταθής ο καιρός με βροχές και καταιγίδες

- Advertisement -

Αρκετά ασταθής θα είναι ο καιρός με πιθανότητα τοπικών βροχών και καταιγίδων, ειδικά τις επόμενες ημέρες. Οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε σχετικά ήπια επίπεδα, ενώ οι άνεμοι θα είναι ήρεμοι έως μέτριοι.

Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, ενώ κατά περιόδους θα επικρατεί περισσότερη συννεφιά, με πιθανότητα μεμονωμένων βροχών τις πρωινές ώρες, κυρίως σε παράλιες περιοχές. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση η οποία αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τις 11:00πμ έως και τις 18:00μ

Το μεσημέρι και αργότερα, οι αναπτυσσόμενες νεφώσεις αναμένεται να φέρουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά, στα βόρεια και στο ανατολικό μέρος του νησιού. Στα δυτικά ίσως σημειωθεί μεμονωμένη βροχή. Κατά τη διάρκεια καταιγίδας μπορεί να πέσει και χαλάζι.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς έως μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ, ενώ το απόγευμα στα νότια παράλια θα είναι πιο ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Σε περίπτωση καταιγίδας οι άνεμοι ενδέχεται να ενισχυθούν και να μεταβάλλονται. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, ενώ στα νότια και ανατολικά θα είναι ήρεμη έως λίγο ταραγμένη.

Απόψε θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, ενώ κυρίως σε παράλιες περιοχές αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και η εκδήλωση μεμονωμένης καταιγίδας. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, 3 Μποφόρ, και παροδικά τοπικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα ανατολικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος ενώ νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένονται να δώσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι αρχικά κατά διαστήματα συννεφιασμένος με το ενδεχόμενο να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, ενώ κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένονται να δώσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Το διήμερο, τα φαινόμενα κατά τόπους ενδέχεται να είναι παροδικά έντονα, ενώ θα εξασθενούν αργά το απόγευμα και μετά.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος ωστόσο κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένονται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία μέχρι την Τρίτη θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα για να συνεχίσει να κυμαίνεται πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.

Hot this week

13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: Πράξεις χωρίς νόημα και επικίνδυνη ανοησία – Τα καμένα ποιος θα τα μαζέψει;

Ένα «άτυπο» ραντεβού φαίνεται πως είχε δοθεί και φέτος...

METAXAS SINCE 1963: Γιόρτασε τον έναν χρόνο λειτουργίας – Ποιους είδαμε

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του νέου...

ΝΑΤΑΣΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: Ταξίδι στο Ντουμπάι για το λανσάρισμα της νέας συλλογής κοσμημάτων

Η Κύπρια σχεδιάστρια Νατάσα Χριστοδούλου ταξίδεψε πρόσφατα στο Ντουμπάι,...

ΡΑΦΑΕΛΑ-ΧΡΙΣΤΟΣ: Έτοιμοι να ανέβουν στη σκηνή – Ποιοι διακρίθηκαν για την Κύπρο στο Junior Eurovision-(Bίντεο)

Η Ραφαέλλα και ο Χρίστος ετοιμάζονται να εκπροσωπήσουν απόψε...

Topics

METAXAS SINCE 1963: Γιόρτασε τον έναν χρόνο λειτουργίας – Ποιους είδαμε

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του νέου...

ΝΑΤΑΣΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: Ταξίδι στο Ντουμπάι για το λανσάρισμα της νέας συλλογής κοσμημάτων

Η Κύπρια σχεδιάστρια Νατάσα Χριστοδούλου ταξίδεψε πρόσφατα στο Ντουμπάι,...

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ: Φωτιά σκόπιμα στη μέση δρόμου στη Μέσα Γειτονιά

Συναγερμός σήμανε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στη...

ΚΑΙΡΟΣ: Πάρτε ζακέτα… Πτώση της θερμοκρασίας τις βραδινές ώρες

Αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις σήμερα, όμως η πτώση...

Related Articles

Popular Categories