Απρόσμενη και δυσάρεστη εξέλιξη είχαν οι καλοκαιρινές διακοπές μιας τετραμελούς οικογένειας από τη Λάρνακα, η οποία, μέσω γνωστής διαδικτυακής πλατφόρμας κρατήσεων, έκλεισε κατάλυμα στην Έμπα Πάφου για την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου. Η οικογένεια διαπίστωσε τελικά ότι το κατάλυμα δεν ήταν ξενοδοχείο, όπως παρουσιάζονταν στις φωτογραφίες της ιστοσελίδας, αλλά κέντρο φιλοξενίας αιτητών πολιτικού ασύλου.
Σύμφωνα με την καταγγελία, οι φωτογραφίες στην γνωστή ιστοσελίδα παρουσίαζαν ένα «αξιοπρεπές» κατάλυμα με ημιδιατροφή. Ωστόσο, κατά την άφιξη, η εικόνα ήταν τελείως διαφορετική: μισοχαλασμένοι τοίχοι, εγκαταλελειμμένοι χώροι, ελάχιστο προσωπικό και κοινόχρηστες εγκαταστάσεις σε κακή κατάσταση.

Η οικογένεια αναφέρει ότι στο δωμάτιο υπήρχε μόνο μία πετσέτα για τέσσερα άτομα, ενώ το εστιατόριο δεν διέθετε τον μπουφέ που είχε διαφημιστεί τελικά προσφέρθηκαν μόνο μακαρόνια ή μπέργκερ. Κατά τη διάρκεια της διαμονής, παρατήρησαν την παρουσία οικογενειών αφρικανικής καταγωγής με παιδιά, καθώς και περιστατικά φασαρίας στα διπλανά δωμάτια.
«Και έρχεται η μέρα να πάμε στο ξενοδοχείο. Μπήκαμε και νομίζαμε ότι ήταν στοιχειωμένο. Καμία σχέση με το τι έδειχναν οι φωτογραφίες στο booking. Τοίχοι μισοχαλασμένοι και ψυχή πουθενά. Πήγα στο reception, περιμενα 15 λεπτά να φανεί κάποιος. Έρχεται ένας κύριος γύρω στα 70 (καμία διάκριση για την ηλικία, αν δεν είναι δικό του το κατάλυμα και χρειάζεται να δουλέψει καλά κάνει). Χωρίς πολλές τυπικούρες μου δίνει το κλειδί του δωματίου μας. Καθώς έφευγα ένα άλλο ζευγάρι μπήκε και ξεκίνησε καυγά γιατί ήταν παρέα 2 οικογένειες με παιδιά, και έκλεισαν ένα από τα σπίτια με ιδιωτική πισίνα που διαθέτει το κατάλυμα. Αλλά τελικά η πισίνα δεν είχε νερό από ότι κατάλαβα. Στο δρόμο για το διαμέρισμα μας, μας έπιασε αναγούλα από τις ακαθαρσίες και τις βρωμιές και τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα δεξιά κι αριστερά. Το δωμάτιο σχετικά καθαρό μέσα, όμως με 1 μόνο πετσέτα προσώπου και μπάνιου για 4 άτομα. Καθίσαμε και οι 4 και συζητούσαμε κατά πόσο θα φύγουμε ή όχι. Γιατί αν φεύγαμε δεν μπορούσαμε να πάμε κάπου αλλού παρά μόνο πίσω στο σπίτι μας στη Λάρνακα. Αποφασίσαμε να μείνουμε και βλέπουμε. Η κοινόχρηστη πισίνα ήταν καλή όμως με σπασμένα κρεβατάκια γύρω γύρω και ένα pool bar (ο θεός να το κάνει) αρκετά βρώμικο».







Το κατάλυμα, όπως διαπίστωσαν αργότερα, δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας ως ξενοδοχείο και έχει συνδεθεί στο παρελθόν με επεισόδια που σημειώθηκαν στην Πάφο. Παρ’ όλα αυτά, συνεχίζει να διαφημίζεται και να δέχεται κρατήσεις μέσω μεγάλης διαδικτυακής πλατφόρμας, η οποία μάλιστα εμφανίζει ότι για την περίοδο 15-25 Αυγούστου «δεν υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια». Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί η πλατφόρμα δεν αφαιρεί εντελώς το συγκεκριμένο κατάλυμα, αφήνοντας τόσο Κύπριους όσο και ξένους επισκέπτες να το εντοπίζουν και να το κλείνουν, με κίνδυνο να βρεθούν μπροστά σε μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα από αυτή που παρουσιάζεται στις φωτογραφίες.

Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους, δείχνοντας την απαράδεκτη κατάσταση του συγκεκριμένου καταλύματος.
Η οικογένεια δηλώνει αποφασισμένη να προβεί σε επίσημες καταγγελίες και να ζητήσει επιστροφή μέρους του ποσού που πλήρωσε, καλώντας παράλληλα το κοινό να αποφεύγει το συγκεκριμένο κατάλυμα στην περιοχή Έμπα της Πάφου.


Οι φωτογραφίες που έχουν δημοσιευθεί αποκαλύπτουν τη θλιβερή πραγματικότητα που επικρατεί στο εν λόγω κατάλυμα. Παρά τον σάλο που έχει προκληθεί, το κατάλυμα συνεχίζει να παραμένει καταχωρημένο στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, γεγονός που προκαλεί έντονα ερωτήματα.



Τους τελευταίους μήνες η πλατφόρμα έχει μετατραπεί σε στόχο χάκερ, με την έξαρση των περιστατικών να καταγράφεται ιδιαίτερα από τον Μάρτιο και έπειτα. Η δράση τους έχει πλήξει πελάτες της Booking σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ινδονησία, η Σιγκαπούρη, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Πορτογαλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Κάτω Χώρες.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: