Σε ηλικία 76 ετών έφυγε από τη ζωή η Καίτη Κληρίδη, κόρη του ιδρυτή του Δημοκρατικού Συναγερμού και τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη. Η είδηση του θανάτου της σκόρπισε θλίψη στον πολιτικό και κοινωνικό κόσμο της Κύπρου, καθώς υπήρξε μια γυναίκα με μακρά και ουσιαστική πορεία στην πολιτική, αλλά και έντονη παρουσία στα κοινά.
Η Καίτη Κληρίδη σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, ενώ κατείχε μεταπτυχιακό στις Πολιτικές Επιστήμες από τη Νέα Υόρκη και σπουδές Νομικής στο Gray’s Inn. Μιλούσε άπταιστα αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά. Εργάστηκε σε διάφορους τομείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μεταξύ άλλων στο Τμήμα Στατιστικής και Ερευνών, στο Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, καθώς και ως νομική σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου.

Από νεαρή ηλικία υπήρξε δραστήρια κοινωνικά και πολιτικά. Ήταν ιδρυτικό μέλος και πρώτη γραμματέας της ΓΟΔΗΣΥ, επικεφαλής της Γραμματείας Κοινοτικής Επαναπροσέγγισης και Ενδυνάμωσης της Κοινωνίας των Πολιτών του ΔΗΣΥ, ενώ διετέλεσε αντιπρόεδρος του κόμματος, μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου και του Πολιτικού Γραφείου. Η πολιτική της πορεία ξεκίνησε το 1986, όταν εξελέγη δημοτική σύμβουλος Λευκωσίας. Το 1991 και το 1996 εξελέγη βουλευτής Λευκωσίας με τον Δημοκρατικό Συναγερμό — μία από τις πρώτες γυναίκες που εισήλθαν στο κυπριακό Κοινοβούλιο. Στη Βουλή, υπήρξε αντιπρόεδρος της Επιτροπής Νομικών και μέλος της μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ε.Ε. – Κύπρου.

Παράλληλα με την πολιτική της δράση, είχε σημαντική κοινωνική προσφορά. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Προστασίας Ατόμων με Νοητική Αναπηρία, της Ομάδας Πρωτοβουλίας για την Αντιμετώπιση της Σεξουαλικής Παρενόχλησης στους Χώρους Εργασίας και της Ομάδας Πρωτοβουλίας για την Οδική Ασφάλεια. Επίσης, υπήρξε επίτιμη πρόεδρος συνδέσμων προστασίας ζώων και ενεργό μέλος σε φορείς που προωθούσαν τον πολιτισμό και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Τα τελευταία χρόνια έδωσε με αξιοπρέπεια τη μάχη με τον καρκίνο, την οποία τελικά δεν κατάφερε να κερδίσει. Απεβίωσε στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα».
Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, σε ανακοίνωσή του, εξέφρασε βαθιά συγκίνηση για τον θάνατό της, σημειώνοντας:
«Με βαθιά θλίψη και οδύνη ανακοινώνουμε τον θάνατο της αγαπημένης μας Καίτης Κληρίδη».Ως ένδειξη πένθους, οι σημαίες στα γραφεία του κόμματος θα κυματίζουν μεσίστιες μέχρι την τέλεση της κηδείας. Η Καίτη Κληρίδη αφήνει πίσω της μια παρακαταθήκη ήθους, προσφοράς και ανιδιοτέλειας — μια ζωή αφιερωμένη στην Κύπρο και στους ανθρώπους της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: