27.8 C
Nicosia
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΘEΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑ ΑΓΑΠΗΣ: Υποστηρίζοντας τα πρόωρα νεογνά και τις οικογένειες τους-Κάθε χρόνο γεννιούνται...

ΘEΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑ ΑΓΑΠΗΣ: Υποστηρίζοντας τα πρόωρα νεογνά και τις οικογένειες τους-Κάθε χρόνο γεννιούνται 5.000 μωρά στην Ευρωπαϊκή Ένωση

-

Το Ίδρυµα «Θερµοκοιτίδα Αγάπης» είναι μία μη-κυβερνητική εθελοντική οργάνωση, που δημιουργήθηκε το 2011, αποτελεί τη συνέχεια του Συνδέσµου Φίλων Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών Κύπρου.

Η κύρια αποστολή του Ιδρύματος είναι η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την προωρότητα, καθώς και για άλλες αιτίες που οδηγούν στη νοσηλεία των νεογνών στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας. Παράλληλα, στηρίζει τόσο τα ίδια τα νεογνά όσο και τους γονείς τους και το προσωπικό της Μονάδας στον καθημερινό τους αγώνα.

Το Ίδρυμα επικεντρώνεται στη φροντίδα και την υποστήριξη της οικογένειας και των πρόωρων βρεφών. Μέσω της ένταξής του στο ευρωπαϊκό δίκτυο οργανώσεων γονέων, συνεργάζεται με το EFCNI (European Foundation for the Care of Newborn Infants) για την προώθηση ενιαίων εθνικών κατευθυντήριων οδηγιών, που θα εξασφαλίζουν κατάλληλη φροντίδα για όλες τις εγκύους, τα νεογνά και τα πρόωρα βρέφη στην Ευρώπη.

Οι δραστηριότητες της «Θερμοκοιτίδας Αγάπης» περιλαμβάνουν, κοινωνικές, επιστημονικές και συμβάλλουν στην ενημέρωση και εκπαίδευση της κοινωνίας σχετικά με την προωρότητα και τις ανάγκες των πρόωρων νεογνών και των οικογενειών τους. Το Ίδρυμα παρέχει στήριξη στη Μονάδα μέσα από την κάλυψη διαφόρων αιτημάτων της, καθώς και μέσω της αγοράς υλικού και εξοπλισμού που βελτιώνει την ποιότητα ζωής των νεογνών κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Μονάδα και μετά την έξοδό τους από αυτήν.

Οι γονείς που έχουν βιώσει την εμπειρία της προωρότητας γνωρίζουν καλά την απόγνωση που μπορεί να συνοδεύει αυτή την κατάσταση. Αν και η Κύπρος και άλλες ευρωπαϊκές χώρες παρέχουν υψηλής ποιότητας νεογνική φροντίδα, οι ειδικές ανάγκες των πρόωρων νεογνών συχνά παραμελούνται μπροστά στην προτεραιότητα για ιατρική περίθαλψη. Επιπλέον, υπάρχει έλλειψη λεπτομερούς ενημέρωσης και εκπαίδευσης σχετικά με την προωρότητα σε ευρύτερο κοινωνικό επίπεδο.

Αν και η Κύπρος και άλλες ευρωπαϊκές χώρες παρέχουν υψηλής ποιότητας νεογνική φροντίδα, οι ειδικές ανάγκες των πρόωρων νεογνών συχνά παραμελούνται μπροστά στην προτεραιότητα για ιατρική περίθαλψη.

Η «Θερμοκοιτίδα Αγάπης» εργάζεται αδιάκοπα για να γεφυρώσει αυτό το κενό πληροφόρησης και υποστήριξης, προωθώντας την ευαισθητοποίηση και τη γνώση γύρω από την προωρότητα, με απώτερο σκοπό τη μείωση της προωρότητας στην Κύπρο.

Μέσα από την πολύπλευρη δράση της και τη στενή συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς, η «Θερμοκοιτίδα Αγάπης» παραμένει σταθερή στη δέσμευσή της να προσφέρει τη μέγιστη δυνατή υποστήριξη στα πρόωρα νεογνά και τις οικογένειές τους, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της φροντίδας τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο γεννιούνται 500,000 πρόωρα νεογνά στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    - Advertisment -

    πρεπει να διαβασετε:

    ΚΥΠΡΟΣ: Ψηλή θερμοκρασία – Βροχές αναμένονται από την Παρασκευή

    Η θερμοκρασία συνεχίζει να παραμένει υψηλή, με το θερμόμετρο να φτάνει σήμερα πάνω από τους 30°C σε πολλές περιοχές. Ωστόσο το μεσημέρι και...