27.8 C
Nicosia
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΘΕΜΙΣ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ: Μια μητέρα, αγωνίστρια για δικαιώματα των παιδιών με αναπηρία, υποψήφια...

ΘΕΜΙΣ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ: Μια μητέρα, αγωνίστρια για δικαιώματα των παιδιών με αναπηρία, υποψήφια Ευρωβουλευτής-«Ένα, δύο, τρία, όλοι μαζί…» φωνάζει με χαρά ο μικρός Κωνσταντίνος-(Φώτο-Βίντεο)

-

Η Θέμις Ανθοπούλου, γνωστή για την αφοσίωσή της στα δικαιώματα των παιδιών με αναπηρία, θέτει υποψηφιότητα για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, φέρνοντας μαζί της έναν αέρα ελπίδας και δέσμευσης για ίσα δικαιώματα για όλους.

Σε μια κοινωνία όπου τα παιδιά με αναπηρία συχνά δεν έχουν φωνή, η Θέμις Ανθοπούλου, υποψήφια, Ευρωβουλευτής (Αριστίνδην) με την Δημοκρατική Παράταξη -ΔΗΠΑ έχει γίνει η φωνή τους. Με συνεχή αγώνα και αφοσίωση, έχει καταφέρει να μετατρέψει το σύστημα για να ακουστεί το δίκαιο. Οι πολυάριθμες προσπάθειές της έχουν φέρει αλλαγές που βοηθούν τα παιδιά με αναπηρία να έχουν πρόσβαση στην ενιαία εκπαίδευση και ίσα δικαιώματα, καθώς και να νιώθουν ευτυχισμένα και αποδεκτά χωρίς περιθωριοποίηση.

Η Θέμις, μητέρα δύο παιδιών, έχει ζήσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες που έχουν παιδιά με κινητικά προβλήματα. Μέσα από την εμπειρία της, έχει αναπτύξει μια βαθιά κατανόηση και αφοσίωση στην υποστήριξη αυτών των παιδιών.

Στα βίντεο που κυκλοφορούν, ο μικρός Κωνσταντίνος φαίνεται να πηγαίνει με χαρά στο σχολείο, να φοράει τη γραβάτα του και να συμμετέχει στις γιορτές, ένα επίτευγμα που δεν θα ήταν εφικτό χωρίς τη συνεχή προσπάθεια της Θέμις.

Όπως υποστηρίζει σε ανάρτησή της, η μητέρα του Κωνσταντίνου, Σουζάνα Ρούσσου, στις 9 Ιουνίου, η Θέμις Ανθοπούλου ζητά τη στήριξη όλων μας για να συνεχίσει τον αγώνα της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η ψήφος μας στην Θέμις είναι ψήφος για τα δικαιώματα των παιδιών με αναπηρία, για την ενιαία εκπαίδευση και για την ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο. Όπως αναφέρει και ο μικρός Κωνσταντίνος: ΕΝΑ ΔΥΟ ΤΡΙΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ… Στις 9 Ιουνίου, στηρίζουμε την Θέμις Ανθοπούλου, την υποψήφια που δίνει φωνή στα παιδιά μας και αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο.

Η Θέμις Ανθοπούλου γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα. Κατάγεται από την Αθήνα και την κατεχόμενη Αμμόχωστο και διαμένει μόνιμα στην Λεμεσό. Ακολούθησε σπουδές Media and Management στο University of Leeds και ξεκίνησε την καριέρα της στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, παρουσιάζοντας δύο καθημερινές εκπομπές οικονομικού περιεχομένου.

Συνέχισε ως Σύμβουλος Επικοινωνίας του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, ενώ παράλληλα το 2002 εντάχθηκε στο Εκλογικό Επιτελείο του Τάσσου Παπαδόπουλου. Το 2003, με την εκλογή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας, διορίστηκε ως Ειδική Συνεργάτιδα του Προέδρου, διατελώντας ως Επικεφαλής του Γραφείου της τότε Πρώτης Κυρίας, Φωτεινής Παπαδοπούλου. Το 2008 εντάχθηκε στο δυναμικό του Antenna ως Marketing and Brand Manager, ενώ το 2014 ανέλαβε τις Δημόσιες Σχέσεις της νεοσύστατης τότε Λεβεντείου Πινακοθήκης.

Είναι άτομο με σοβαρή κινητική αναπηρία μετά από εργατικό ατύχημα το 2015. Πιστεύει στη δυναμική της εθελοντικής προσφοράς και κοινωνικής πολιτικής και ασχολείται ενεργά με τα κοινά για περισσότερο από 20 χρόνια. Είναι Γενική Γραμματέας της Παγκύπριας Οργάνωσης Αποκατάστασης Αναπήρων, έχοντας, μετά το ατύχημά της, αναπτύξει ιδιαίτερα έντονη και πολυεπίπεδη ακτιβιστική δράση, έχοντας στόχο ζωής να βγει από το περιθώριο η αναπηρία μέσα από τη δόμηση μίας συμπεριληπτικής, χωρίς διακρίσεις, ισότιμης και καθολικά προσβάσιμης κοινωνίας. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά ηλικίας 16 και 2 ετών.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΚΥΠΡΟΣ: Ψηλή θερμοκρασία – Βροχές αναμένονται από την Παρασκευή

Η θερμοκρασία συνεχίζει να παραμένει υψηλή, με το θερμόμετρο να φτάνει σήμερα πάνω από τους 30°C σε πολλές περιοχές. Ωστόσο το μεσημέρι και...