fbpx
22.9 C
Nicosia
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ«ΗΜΕΡΕΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΠΗΛΟΥ»: Με την Χρύσω Λέφου και την Εύη Καπατάη-Θα συμμετέχουν...

«ΗΜΕΡΕΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΠΗΛΟΥ»: Με την Χρύσω Λέφου και την Εύη Καπατάη-Θα συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Αγγειοπλαστικής στο Κόρνο (Φώτο)

-

Στο 10ο Φεστιβάλ Αγγειοπλαστικής Κόρνου με τον τίτλο «Ημέρες Κόκκινου Πηλού» που θα πραγματοποιηθεί στο χωριό Κόρνος θα συμμετέχουν η τηλεμαγείρισσα Χρύσω Λέφου αλλά και η Κύπρια ερμηνεύτρια Εύη Καπάταη. Οι μαστόρισσες του Κόρνου για άλλη μια φορά θα φτιάχνουν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ τα παραδοσιακά πήλινα αγγεία.

Το Φεστιβάλ αποτελεί μέρος της προσπάθειας της κοινότητας για προβολή και διατήρηση της πολιτιστικής τους κληρονομιάς. Οι επισκέπτες θα έχουν τη ευκαιρία να δούνε από κοντά τις μαστόρισσες του Κόρνου να φτιάχνουν τα παραδοσιακά πήλινα αγγεία ενώ θα μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά την συνταγή του Κορνιώτικου τταβά από τη γνωστή τηλεμαγείρισσα Χρύσω Λέφου. Οι εκπλήξεις όμως δεν σταματούν εκεί, αφού στον Κόρνο θα βρεθεί η Κύπρια ερμηνεύτρια Εύη Καπάταη με συμμετοχή της Κοινοτικής Χορωδίας Κόρνου διασκεδάζοντας μουσικά τους παρευρισκόμενους.

Το 10ο Φεστιβάλ Αγγειοπλαστικής θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 19 μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου. Την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθούν πρωινά εργαστήρια αγγειοπλαστικής για μαθητές από τις 09:00-12:00 στο χώρο του Αγγειοπλαστείου Κόρνου, όπου απαραίτητη είναι η προκράτηση θέσεων. Το 1ο Παγκύπριο Πολιτιστικό συνέδριο Κόρνου με θέμα “Η Αγγειοπλαστική του Κόκκινου Πηλού στον Κόρνο” θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, στο χώρο του Cosmopolis Muti-Venue που βρίσκεται στον Κόρνο. Ώρα έναρξης 9.30 με ελεύθερη συμμετοχή.

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Αγγειοπλαστείου Κόρνου στις 6.00 οι μαστόρισσες του Κόρνου θα κατασκευάσουν πήλινα αγγεία ενώ θα υπάρχει στο χώρο θα παρουσιαστεί και η έκθεση φωτογραφίας και αγγείων. Την ίδια ημέρα η Χρύσω Λέφου θα παρουσιάσει τη συνταγή του Κορνιώτικου Ταβά ενώ μεταξύ 19.00-20.00 θα κάνει την εμφάνιση της, η Εύη Καπάταη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο χώρο θα υπάρχουν περίπτερα και θα διατίθενται προς πώληση πήλινα αγγεία και παραδοσιακά προϊόντα. Επίσης, θα πωλείται οφτό κλέφτικα (10 ευρώ τη μερίδα) και ποτά από την ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού Kόρνος FC 2013. Eίσοδος ελεύθερη.

Για πληροφορίες 22532170-Διοργανωτής: Κοινοτικό Συμβούλιο Κόρνου
Η εκδήλωση χορηγείται μερικώς από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: