fbpx
13.9 C
Nicosia
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΕΛΕΝΗ ΧΑΡΙΤΩΝΟΣ: Κοντά στα παιδιά η πρώτη Κύπρια αναλογική αστροναύτης- «Γνώρισα πολλά...

ΕΛΕΝΗ ΧΑΡΙΤΩΝΟΣ: Κοντά στα παιδιά η πρώτη Κύπρια αναλογική αστροναύτης- «Γνώρισα πολλά μελλοντικά υποψήφια αστροναυτάκια…» (Φώτο)

-

Δίπλα στα παιδιά βρέθηκε η πρώτη Κύπρια αναλογική αστροναύτης, Ελένη Χαρίτωνος, η οποία έδωσε στην ευκαιρία στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Γεροσκήπου Β’ να συνομιλήσουν διαδικτυακά μαζί της στο πλαίσιο ομιλιών στα παιδιά από ειδικούς για διάφορα επαγγέλματα.

Η Ελένη Χαρίτωνος η οποία όπως είναι γνωστό είναι προπτυχιακή φοιτήτρια στο τμήμα Μαθηματικών και Στατιστικής του Πανεπιστήμιου της Γλασκώβης και τον Ιούνιο ολοκλήρωσε με επιτυχία την εκπαίδευση της στον αναλογικό ερευνητικό σταθμό LunΑres στην Πολωνία. Η ίδια με μεγάλη χαρά συνομίλησε με τα παιδιά και μοιράστηκε μαζί τους τις εμπειρίες που έζησε σε αυτό το ερευνητικό πρόγραμμα ενώ παράλληλα τους ανάλυσε τι χρειάζεται για να γίνει ένας αστροναύτης καθώς και λεπτομέρειες σχετικά με τη ζωή του, όπως πού ζει, τι τρώει, κλπ. όταν είναι σε αποστολή.

Επίσης, εξήγησε τις δυσκολίες, μικρές και μεγάλες, που συναντά και πώς τις αντιμετωπίζει στην προσπάθεια της για επιτυχή ολοκλήρωση των στόχων που έχει θέσει. Στη συνέχεια δέχθηκε ερωτήσεις από τα παιδιά, τα οποία ενθουσιάστηκαν και την συνεχάρησαν για το θάρρος και τους αγώνες της να ασχοληθεί με αυτό τον τομέα. Η δράση έγινε από τη Διεύθυνση και τους Εκπαιδευτικούς του Σχολείου με τη στήριξη του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων.

Aπό τη πλευρά της η Κύπρια αναλογική αστροναύτης σε ανάρτησή της στο προσωπικό της προφίλ εξέφρασε την μεγάλη ικανοποίησή της που συνομίλησε με τα παιδιά και τα «υποψήφια αστροναυτάκια».

«Χάρηκα ιδιαίτερα για την συγκεκριμένη ομιλία – Όχι μόνο διότι γνώρισα πολλά μελλοντικά υποψήφια αστροναυτάκια  αλλά και επειδή ένιωθα τον ενθουσιασμό που τους διακατείχε για το διάστημα με την κάθε τους ερώτηση!  Ελπίζω να μην αφήσουν αυτή τη σπίθα να σβήσει, διότι μπορούν να κάνουν το κάθε τους όνειρο πραγματικότητα αρκεί να μην τα βάλουν κάτω ποτέ! Εγώ σας ευχαριστώ κυρία Καρολίνα Κυπριανού».

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: