24.2 C
Nicosia
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΕΛΕΝΑ ΚΟΥΛΙΤΣΕΝΚΟ: Η 22χρονη αθλήτρια «πέταξε» στον τελικό-Σηματοδοτεί μια σημαντική στιγμή για...

ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΛΙΤΣΕΝΚΟ: Η 22χρονη αθλήτρια «πέταξε» στον τελικό-Σηματοδοτεί μια σημαντική στιγμή για την Κύπρο

-

Η Κυπρο-Ρωσίδα σημαιοφόρος της Κύπρου, αθλήτρια του στίβου του Άλμα εις ύφος κατάφερε μετά από το 1984 να εξασφαλίσει μια θέση στο τελικό του Άλματος εις Ύψος.

Η 22χρονη αθλήτρια είναι η κάτοχος του κυπριακού εθνικού ρεκόρ στο αγώνισμα, με άλμα 1,97 μ. και στους Ολυμπιακούς αγώνες σημείωσε το καλύτερο άλμα με 1.92μ με την πρώτη προσπάθεια, παίρνοντας μια θέση της στον τελικό του Άλματος εις Ύψος, που θα διεξαχθεί την Κυριακή (04/8 – 20:55 CY, ΡΙΚ).

Ο τελικός του Άλματος εις Ύψος, θα διεξαχθεί την Κυριακή (04/8 – 20:55 CY, ΡΙΚ).

Η πρόκριση της αθλήτριας στον τελικό σηματοδοτεί μια σημαντική στιγμή για τον κυπριακό αθλητισμό, καθώς είναι η πρώτη φορά από το 1984 που αθλήτρια της Κύπρου θα αγωνιστεί σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων στον Στίβο.

Μπορεί να μην γεννήθηκε στην Κύπρο, αλλά στο Οντίντσοβο της Ρωσίας, όμως ο αποκλεισμός των Ρώσων αθλητών και αθλητριών εδώ και κάποια χρόνια από τις διεθνείς διοργανώσεις, την οδήγησαν στο να αξιοποιήσει το κυπριακό διαβατήριο του πατέρα της και από το 2022, όταν συμπλήρωσε το 20ό έτος της ηλικίας της, εκπροσωπεί τη Κύπρο σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις, και μάλιστα με τεράστια επιτυχία.

«Με ενθουσιάζει που εκπροσωπώ την Κύπρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Η ίδια νοιώθει περήφανη που αγωνίζεται με τη σημαία της Κύπρου.Να σημειωθεί ότι η Έλενα ήταν Πρωταθλήτρια Ρωσίας Κ18 ανοιχτού στίβου το 2017 και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων του 2017 στο Γκιούρ.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: