ΕΙΡΗΝΗ ΜΟΥΡΤΖΟΥΚΟΥ: «Η κόρη μου έκανε όσα της καταλογίζονται» λέει η μητέρα της 25χρονης

Η σύλληψη της Ειρήνης Μουρτζούκου, κατηγορούμενης για τον θάνατο τριών βρεφών και την απόπειρα ανθρωποκτονίας φίλης της, έσκασε σαν βόμβα, οδηγώντας την υπόθεση σε μια τροπή που, όπως λένε οι πληροφορίες, ούτε η ίδια περίμενε.

Η 25χρονη αιφνιδιάστηκε, αντέδρασε φωνάζοντας όταν της ζητήθηκε να ακολουθήσει τους αστυνομικούς, αλλά τελικά δεν προέβαλε αντίσταση. Μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ, πέρασε το βράδυ υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας και σήμερα το πρωί οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με χειροπέδες και σκυμμένο κεφάλι, χωρίς να απαντά στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Η ίδια, σύμφωνα με πληροφορίες από Ελλαδικές ιστοσελίδες, δηλώνει αθώα και ισχυρίζεται πως στοχοποιείται άδικα, ενώ ζητούσε επίμονα να μάθει το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας και να επικοινωνήσει με τον δικηγόρο της. Ωστόσο, τα στοιχεία που συνέλεξε το Ανθρωποκτονιών και οι καταθέσεις γιατρών και συγγενών, οδηγούν σε μια εικόνα που σοκάρει την κοινή γνώμη: κοινά ευρήματα που καταδεικνύουν θανάτους από ασφυξία στα βρέφη που πέθαναν παρουσία της. Η μητέρα της, Πόπη Αναγνωστοπούλου, σε μια σκληρή παραδοχή, ξεκαθαρίζει πως δεν ένιωσε ποτέ υπεύθυνη για τις πράξεις της κόρης της, επισημαίνοντας ότι «η παραβατική της συμπεριφορά άρχισε από τα 8-9 της χρόνια» και δηλώνοντας βέβαιη πως «η κόρη της έκανε όσα της καταλογίζονται».

Η Πόπη Αναγνωστοπούλου δηλώνει πως η παραβατική συμπεριφορά της κόρης της είχε ξεκινήσει από την ηλικία των 8-9 ετών, ενώ στα 10-11 της χρόνια είχε φτάσει να σκηνοθετήσει την ίδια της την απαγωγή. «Δεν περίμενα αυτή την εξέλιξη, νόμιζα τουλάχιστον ότι δεν θα είχε πειράξει τα παιδιά της», αναφέρει, τονίζοντας πως η ίδια νιώθει θυμό, αλλά όχι ευθύνη για όσα συνέβησαν.

Η Ειρήνη Μουρτζούκου, σύμφωνα με πληροφορίες, αιφνιδιάστηκε από τη σύλληψή της, φώναξε στους αστυνομικούς αλλά δεν αντιστάθηκε, και εξακολουθεί να δηλώνει αθώα, υποστηρίζοντας ότι έχει στοχοποιηθεί άδικα. Ωστόσο, η υπόθεση έχει πάρει πλέον τον δρόμο της Δικαιοσύνης, με νέα ευρήματα που δείχνουν κοινά στοιχεία ασφυξίας στα βρέφη που πέθαναν παρουσία της.

Πέρα από το δράμα μιας οικογένειας που διαλύεται, αυτή η υπόθεση θέτει σοβαρά ερωτήματα για τα σήματα κινδύνου που μένουν αναπάντητα, για την πρόληψη και τις κοινωνικές δομές που καταρρέουν πριν προλάβουν να σώσουν έστω ένα παιδί. Η κοινωνία αναμένει απαντήσεις, αλλά πάνω από όλα δικαίωση για τα παιδιά που έφυγαν άδικα.

Η υπόθεση της Ειρήνης Μουρτζούκου δεν είναι άλλο ένα αστυνομικό θρίλερ στα δελτία ειδήσεων. Είναι μια τραγική αντανάκλαση μιας κοινωνίας που πρέπει να ψάξει βαθύτερα πίσω από τίτλους και χειροπέδες: στην πρόληψη, στην ψυχική υγεία, στις οικογένειες που σιωπούν, στους θεσμούς που δεν εντοπίζουν εγκαίρως τα σήματα κινδύνου. Η δικαιοσύνη καλείται τώρα να αποδώσει ευθύνες και να φωτίσει την αλήθεια για τα παιδιά που έφυγαν, ώστε αυτά τα χέρια που τα κράτησαν να λογοδοτήσουν. Και εμείς, ως κοινωνία, καλούμαστε να αναρωτηθούμε πόσα ακόμα «δεν περίμενα» χωρούν σε μια χώρα, πριν καταφέρουμε να προστατεύσουμε τα πιο αθώα πλάσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΛΑΜΠΡΑΤΖΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΟΤΙΔΕΣ: Συνεχίζεται το επικίνδυνο «έθιμο» – Επί ποδός η Αστυνομία

Καθημερινό φαινόμενο έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες οι συγκεντρώσεις...

ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ: Μήνυμα εγρήγορσης και προσωπικής ευθύνης

Με κλίμα κατάνυξης συνεχίζεται η Μεγάλη Εβδομάδα, με τη...

ΚΑΙΡΟΣ: Ήλιος με απογευματινές καταιγίδες-Με ανοιξιάτικες «εκπλήξεις» ο καιρός

Αρχικά αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα, ωστόσο από το...

ΑΛΜΑ: Εκτός ψηφοδελτίου ο Παπαδάκης εν μέσω σκιών από την υπόθεση Δρουσιώτη

Εκτός εκλογικής λίστας θέτει τον Δημήτρη Παπαδάκη το Κίνημα...

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΤΗΣΗ: Η Artemis II καταρρίπτει το ρεκόρ από το 1970-(Βίντεο)

Η αποστολή Artemis II της NASA γράφει ιστορία, καθώς...

Topics

ΛΑΜΠΡΑΤΖΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΟΤΙΔΕΣ: Συνεχίζεται το επικίνδυνο «έθιμο» – Επί ποδός η Αστυνομία

Καθημερινό φαινόμενο έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες οι συγκεντρώσεις...

ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ: Μήνυμα εγρήγορσης και προσωπικής ευθύνης

Με κλίμα κατάνυξης συνεχίζεται η Μεγάλη Εβδομάδα, με τη...

ΚΑΙΡΟΣ: Ήλιος με απογευματινές καταιγίδες-Με ανοιξιάτικες «εκπλήξεις» ο καιρός

Αρχικά αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα, ωστόσο από το...

ΑΛΜΑ: Εκτός ψηφοδελτίου ο Παπαδάκης εν μέσω σκιών από την υπόθεση Δρουσιώτη

Εκτός εκλογικής λίστας θέτει τον Δημήτρη Παπαδάκη το Κίνημα...

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΤΗΣΗ: Η Artemis II καταρρίπτει το ρεκόρ από το 1970-(Βίντεο)

Η αποστολή Artemis II της NASA γράφει ιστορία, καθώς...

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Συγκρούσεις έξω από τη «βουλή»-(Φώτο)

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης πανεργατικής απεργίας στα κατεχόμενα,...

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ: Ορατοί και ισότιμοι στην κοινωνία

Ομόφωνα ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής η νέα...

Related Articles

Popular Categories