26.9 C
Nicosia
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ: Υπό σκαριά ο γυναικείος στρατός στην Κύπρο-Ένα νέο κεφάλαιο στην...

ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ: Υπό σκαριά ο γυναικείος στρατός στην Κύπρο-Ένα νέο κεφάλαιο στην άμυνα από το 2025

-

Στην Εθνική Φρουρά θα μπορούν πλέον να καταταγούν οι γυναίκες της Κύπρου, εθελοντικά μετά την ολοκλήρωση της φοίτησής τους από τα Λύκεια και τις Τεχνικές Σχολές.

Την απόφαση εξήγγειλε ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, και η εθελοντική θητεία των γυναικών θα έχει ελάχιστη διάρκεια έξι μηνών και μέγιστη 14 μηνών, όπως ισχύει και για τους άνδρες. Η πρόταση αυτή αναμένεται να τεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου τις επόμενες ημέρες, με στόχο την εφαρμογή της από το 2025.

Η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της αποτρεπτικής ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας και της αναβάθμισης της Εθνικής Φρουράς σε έναν ευέλικτο και ημιεπαγγελματικό στρατό. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η συμμετοχή των γυναικών θα συμβάλει σημαντικά στην περαιτέρω ανάπτυξη και ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Ο Υπουργός Άμυνας, Βασίλης Πάλμας, υπογράμμισε την αναγκαιότητα της εν λόγω απόφασης, τονίζοντας ότι η Εθνική Φρουρά προσαρμόζεται στις σύγχρονες απαιτήσεις και ανάγκες, διατηρώντας παράλληλα την αποτρεπτική της ικανότητα σε υψηλό επίπεδο.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την ισότητα των φύλων στις ένοπλες δυνάμεις και αναμένεται να ανοίξει νέες προοπτικές για τις γυναίκες που επιθυμούν να υπηρετήσουν την πατρίδα τους μέσω της στρατιωτικής θητείας.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΚΥΠΡΟΣ: Ψηλή θερμοκρασία – Βροχές αναμένονται από την Παρασκευή

Η θερμοκρασία συνεχίζει να παραμένει υψηλή, με το θερμόμετρο να φτάνει σήμερα πάνω από τους 30°C σε πολλές περιοχές. Ωστόσο το μεσημέρι και...