17.4 C
Nicosia
Κυριακή, 20 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΔΕΣΠΩ ΘΕΟΦΙΛΟΥ: Εννέα μήνες που άφησε την τελευταία της πνοή η Βασούλα-Εφραιμία-«Με...

ΔΕΣΠΩ ΘΕΟΦΙΛΟΥ: Εννέα μήνες που άφησε την τελευταία της πνοή η Βασούλα-Εφραιμία-«Με δίδαξε πολλά και ένα από όλα τα διδάγματα που με έχει μάθει να έχω είναι η υπομονή…»

-

Εννιά μήνες έχουν περάσει από τότε που η Βασούλα -Εφραιμία έφυγε για το μεγάλο της ταξίδι. Η ιστορία της μικρής Βασούλας-Εφραιμίας είναι γεμάτη θλίψη αλλά και αξιοπρέπεια. Η μικρούλα πέρασε μεγάλο μέρος της σύντομης ζωής της μέσα στα νοσοκομεία, παλεύοντας με την ασθένειά της με απίστευτη γενναιότητα.

Η διάγνωσή της με νεφρωσικό σύνδρομο τον Νοέμβριο του 2022 άλλαξε την καθημερινότητα της οικογένειάς της, αναγκάζοντας τους γονείς της να την μεταφέρουν σε νοσοκομεία σε Κύπρο, Ελλάδα και τελικά Ισραήλ για να λάβει την απαραίτητη ιατρική φροντίδα.

Παρά τις συνεχείς προσπάθειες των γιατρών και την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στο νοσοκομείο Schneider παίδων στο Ισραήλ, η κατάσταση της Βασούλας δεν βελτιώθηκε. Την πρώτη φορά που το coffeevibesmagazine είχε μιλήσει με τη μητέρα της, Δέσπω Θεοφίλου ήταν όταν ακόμη βρίσκονταν στο νοσοκομείο του Ισραήλ. Το ξέσπασμα του πολέμου στο Ισραήλ ανάγκασε την οικογένεια να επιστρέψει στην Κύπρο, όπου η μικρή ηρωίδα ταξίδεψε για την αιωνιότητα.

Τώρα, εννέα μήνες μετά, η μητέρα της, Δέσπω Θεοφίλου, καλεί όλους όσοι θέλουν να παραστούν στο εννιάμηνο μνημόσυνο της Βασούλας. Το μνημόσυνο θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα στην Πόλη Χρυσοχούς και θα ακολουθήσει τρισάγιο στο κοιμητήριο της πόλης. Η οικογένεια θα δεχθεί όλους όσοι θέλουν να αποτίσουν φόρο τιμής στη μικρή Βασούλα στο σπίτι τους στη Χρυσοχού, όπου θα προσφέρουν καφέ στη μνήμη της.

Η απώλεια της μικρής Βασούλας έχει αφήσει ένα τεράστιο κενό στις ζωές των γονιών της, αλλά και σε όσους την γνώρισαν και την αγάπησαν. Η μνήμη της παραμένει ζωντανή, και η οικογένεια της προσπαθεί να βρει παρηγοριά στην αγάπη και την υποστήριξη των κοντινών τους ανθρώπων.

«Με δίδαξε πολλά και ένα από όλα τα διδάγματα που με έχει μάθει να έχω είναι η υπομονή, η δύναμη και πάνω από όλα η πίστη προς τον κύριο μας τον Θεό γιατί όλα από αυτόν περνάνε…»

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: