Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου, 2025
6.1 C
Cyprus

ΔΕΚΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΔΕΣ: ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΣΚΑΡ

- Advertisement -

Σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία υπάρχει και μια ελπίδα φωτός αφού η Ακαδημία των Οσκαρ θα ανακοινώσει στις 15 Μαρτίου τις υποψηφιότητες για τα φετινά βραβεία Όσκαρ. Φέτος, οι σκηνοθέτες που θα βραβευθούν έχουν άρωμα γυναικείο.

Από το Nomadland της Chloé Zhao, την Regina King με το One Night in Miami, την Eliza Hittman με το Never Rarely Sometimes Always, τη Kitty Green με το The Assistant, την Josephine Decker με το Shirley, το On the Rocks της Sofia Coppola, το ιδιοσυγκρασιακό Kajillionaire της Miranda July, το Autumn de Wilde με το Emma και το Channing Godfrey Peoples με το Miss Juneteenth τα οποία όλα είναι σκηνοθετημένα από γυναίκες δημιουργούς.

Η Josephine Decker διεκδικεί Όσκαρ με το Shirley

 Να θυμίσουμε για την ιστορία, όσο απίστευτο και εάν ακούγεται στην 92χρονη ιστορία του θεσμού μόνο πέντε σκηνοθέτριες έχουν προταθεί για Όσκαρ Καλύτερης ταινίας (Lina Wertmüller, Jane Campion, Sofia Coppola, Kathryn Bigelow και Greta Gerwig) και μονάχα η Kathryn Bigelow έχει κερδίσει το βραβείο.

Η Sofia Coppola με το On the Rocks
Η Regina King με το One Night in Miami

Hot this week

METAXAS SINCE 1963: Γιόρτασε τον έναν χρόνο λειτουργίας – Ποιους είδαμε

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του νέου...

ΝΑΤΑΣΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: Ταξίδι στο Ντουμπάι για το λανσάρισμα της νέας συλλογής κοσμημάτων

Η Κύπρια σχεδιάστρια Νατάσα Χριστοδούλου ταξίδεψε πρόσφατα στο Ντουμπάι,...

ΡΑΦΑΕΛΑ-ΧΡΙΣΤΟΣ: Έτοιμοι να ανέβουν στη σκηνή – Ποιοι διακρίθηκαν για την Κύπρο στο Junior Eurovision-(Bίντεο)

Η Ραφαέλλα και ο Χρίστος ετοιμάζονται να εκπροσωπήσουν απόψε...

Topics

METAXAS SINCE 1963: Γιόρτασε τον έναν χρόνο λειτουργίας – Ποιους είδαμε

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του νέου...

ΝΑΤΑΣΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: Ταξίδι στο Ντουμπάι για το λανσάρισμα της νέας συλλογής κοσμημάτων

Η Κύπρια σχεδιάστρια Νατάσα Χριστοδούλου ταξίδεψε πρόσφατα στο Ντουμπάι,...

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ: Φωτιά σκόπιμα στη μέση δρόμου στη Μέσα Γειτονιά

Συναγερμός σήμανε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στη...

ΚΑΙΡΟΣ: Πάρτε ζακέτα… Πτώση της θερμοκρασίας τις βραδινές ώρες

Αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις σήμερα, όμως η πτώση...

Related Articles

Popular Categories