fbpx
31.2 C
Nicosia
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΒΙΒΛΙΟ: To καλύτερο Χριστουγεννιάτικο δώρο-Επιλέξαμε για εσάς και σας προτείνουμε

ΒΙΒΛΙΟ: To καλύτερο Χριστουγεννιάτικο δώρο-Επιλέξαμε για εσάς και σας προτείνουμε

-

Όταν μας έφερναν για δώρο ένα βιβλίο όταν είμαστε μικρά παιδιά δεν μπορούσαμε να αντιληφθούμε το μέγεθος του γιατί προφανώς για εμάς ένα καλό παιχνίδι ήταν καλύτερο. Όμως, μεγαλώνοντας διαπιστώσαμε ότι ένα καλό βιβλίο, οποιονδήποτε μυθιστόρημα, ιστορία, μυθοπλασία μπορεί να αλλάξει για πάντα τη ζωή μας.

Ο Πολωνός, J.M. Coetzee

Μια συνηθισμένη ζωή στο πλευρό σου, αυτό θέλω. Για πάντα. Και στην άλλη ζωή, αν υπάρχει άλλη ζωή. Αλλά αν δεν υπάρχει, εντάξει, το δέχομαι. Αν πεις όχι, όχι για την υπόλοιπη ζωή, μόνο γι” αυτή την εβδομάδα, εντάξει, θα το δεχτώ κι αυτό. Έστω για μία μέρα. Έστω για ένα λεπτό. Ένα λεπτό αρκεί. Τι είναι ο χρόνος; Ο χρόνος είναι ένα τίποτα. Έχουμε τη μνήμη μας. Στη μνήμη δεν υπάρχει χρόνος. Θα σε κρατήσω στη μνήμη μου.

Ο Πολωνός είναι η ιστορία του Βίτολντ Βαλτσικιέβιτς, ενός εβδομηντάρη Πολωνού πιανίστα που ερωτεύεται την Μπεατρίθ, μια κατά πολύ νεότερή του γυναίκα, κομψή σύζυγο τραπεζίτη και προστάτιδα των τεχνών, που βοηθάει στην οργάνωση ενός ρεσιτάλ του στη Βαρκελώνη.

Η Μπεατρίθ δεν εντυπωσιάζεται αρχικά από τον Βίτολντ, αλλά η πολιορκία του είναι τόσο επίμονη, που αναπόφευκτα παρασύρεται στον κόσμο του καλλιτέχνη. Καθώς της στέλνει γράμματα, της κάνει αμέτρητες προτάσεις για ταξίδια, έρχεται ακόμα και για επίσκεψη στο εξοχικό του συζύγου της στη Μαγιόρκα, η απίθανη σχέση τους ανθίζει.

Στην αρχή, αυτό φαίνεται να γίνεται με τους δικούς της όρους, όμως το παιχνίδι εξουσίας που παίζουν μεταξύ τους είναι πολύ πιο περίπλοκο. Η Μπεατρίθ περιορίζει το πάθος τους ελέγχοντας τα συναισθήματά της; Ή ο Βίτολντ προσπαθεί να της επιβάλει το δικό του όνειρο για αγάπη;

Ο χρόνος που περνάει, ο έρωτας, όσα καταφέρνουμε να συλλάβουμε —και κυρίως όσα μας διαφεύγουν— από την τέχνη, από μια άλλη γλώσσα, από μια άλλη ύπαρξη, σ’ ένα υποβλητικό έργο που προκαλεί μια «ανεξάντλητη παλέτα συναισθημάτων, από την τυφλή αγάπη ως τη συμπόνια», όπως έγραψε η El Pais.

Ο βραβευμένος με νόμπελ Coetzee μας προκαλεί να νιώσουμε, να σκεφτούμε, να προβληματιστούμε, να συναισθανθούμε εντάσσοντας και έντονες υπαρξιακές ανησυχίες.

Η καμπάνα, Iris Murdoch

Μια αιχμηρή κριτική στη θρησκεία και στις κλειστές κοινωνίες από μία από τις σπουδαιότερες συγγραφείς του 20ού αιώνα.

Η Ντόρα Γκρίνφιλντ, μετά από έξι μήνες χωρισμού, αποφασίζει να επιστρέψει στον άντρα της, τον Πολ. Ο Πολ, ιστορικός τέχνης, κάνει έρευνα στο Αβαείο Ίμπερ, ένα γυναικείο μοναστήρι στο Γκλόστερσιρ, και φιλοξενείται από μια κοσμική θρησκευτική κοινότητα που είναι εγκατεστημένη εκεί κοντά.
Τα μέλη της ζουν και δουλεύουν υπό την καθοδήγηση του αρχηγού τους, Μάικλ Μιντ, και το άγρυπνο βλέμμα της Ηγουμένης.

Η άφιξη της Ντόρα συμπίπτει με τις χαρούμενες προετοιμασίες για την υποδοχή της καινούριας καμπάνας του Αβαείου, που θα αντικαταστήσει την παλιά, ένα θρυλικό σύμβολο που έχει χαθεί εδώ και χρόνια.
Η ευφορία είναι διάχυτη, η κοινότητα του Αβαείου μοιάζει με μικρό Παράδεισο.
Ώσπου, ξαφνικά, ανακαλύπτουν την παλιά καμπάνα.
Και την ίδια στιγμή αρχίζουν να αποκαλύπτονται όλες οι δυσαρμονίες, τα μυστικά, όσα κρύβει κι όσα ποθεί ο καθένας τους…

Μια κωμικοτραγική ιστορία για τη θρησκεία, τον πόθο, τη μάχη ανάμεσα στο καλό και το κακό, με τη βαθιά φιλοσοφική ματιά της Iris Murdoch, που μεταφράζεται για πρώτη φορά στα ελληνικά.

Το χρυσό σημειωματάριο, Doris Lessing

Τι συμβαίνει όταν απογοητευόμαστε από τα πολιτικά μας ιδανικά; Πώς μπορούμε να ορίσουμε τον εαυτό μας σε έναν κόσμο που διαρκώς αλλάζει; Υπάρχουν τελικά «καλοί» άνθρωποι; Το καταιγιστικό μυθιστόρημα της νομπελίστριας Doris Lessing απαντά σε μερικά από τα πιο κρίσιμα ερωτήματα του σύγχρονου ανθρώπου.

Το συγκλονιστικό πορτρέτο μιας γυναίκας που αναζητά την ταυτότητά της σε έναν κόσμο που αλλάζει.

Στο Λονδίνο του 1950 η συγγραφέας Άννα Βουλφ παλεύει με την έλλειψη έμπνευσης.

Χωρισμένη, με ένα παιδί, ανησυχώντας μήπως τρελαθεί, καταγράφει τις εμπειρίες της σε τέσσερα σημειωματάρια: ένα μαύρο για τη συγγραφική της ζωή, ένα κόκκινο για τις πολιτικές της απόψεις, ένα κίτρινο για τα συναισθήματά της και ένα μπλε για τα καθημερινά γεγονότα. Όμως ένα πέμπτο σημειωματάριο, το χρυσό, είναι αυτό στο οποίο τα σκόρπια νήματα της ζωής της συνδέονται και όλα αποκτούν νόημα…

Το Χρυσό σημειωματάριο είναι κατά γενική ομολογία το κορυφαίο έργο της Doris Lessing, ένα από τα σημαντικότερα μυθιστορήματα του 20ού αιώνα.

Οι Φόνοι της Οδού Μοργκ και άλλες ιστορίες -Edgar-Allan Poe

Δύο γυναίκες, μητέρα και κόρη, βρίσκονται φριχτά δολοφονημένες σε ένα κτίριο της οδού Μοργκ στο Παρίσι. Το δωμάτιό τους, στον τέταρτο όροφο, ήταν κλειδωμένο. Πώς μπόρεσε ο δολοφόνος να τις προσεγγίσει; Και γιατί τους επιτέθηκε με τόσο άγριο τρόπο;

Η υπόθεση κινεί το ενδιαφέρον ενός ερασιτέχνη ντετέκτιβ, του Ογκίστ Ντιπέν, που θα προσπαθήσει να λύσει το αίνιγμα με τη λογική… Οι ήρωες του Πόε σκιαγραφούν το κοινωνικό γίγνεσθαι σε μια αφήγηση που ξεφεύγει από την αποκλειστική επιρροή των γοτθικών προτύπων και αποτυπώνει τις τεκτονικές κοινωνικο-οικονομικές αλλαγές του νεοαναδυόμενου καπιταλισμού. Διάβαζε πολύ Ντίκενς και είχε εντρυφήσει στον κοινωνικό χαρακτήρα των εγκλημάτων, καθώς και στη δυνατότητα χρήσης της ψυχολογίας στην εξιχνίασή τους. Στο διήγημα «Οι φόνοι της οδού Μοργκ», τονίζει την αντίθεση της λογικής σκέψης στα κτηνώδη ένστικτα που πολλές φορές κυριεύουν τον άνθρωπο.

Στα τρία διηγήματα που αποτελούν το «Οι Φόνοι της Οδού Μοργκ και άλλες ιστορίες», οι πρωταγωνιστές είναι ο αφηγητής και ο φίλος του, Ντιπέν. Κανείς από τους δυο δεν διαθέτει την ιδιοφυΐα του Σέρλοκ Χολμς, ή του Ηρακλή Πουαρό. Η διαφορά αυτή έχει ως αφετηρία την άποψη του Πόε περί ιδιοφυΐας.

Το Φάντασμα της Όπερας -Gaston Leroux

Το Φάντασμα της Όπερας υπήρξε στην πραγματικότητα. Δεν ήταν, όπως πίστευαν για καιρό, δημιούργημα της φαντασίας των καλλιτεχνών, δεισιδαιμονία των διευθυντών ή καρπός των ευφάνταστων και ευεπηρέαστων εγκεφάλων των νεαρών χορευτριών, των ταξιθετριών, των υπευθύνων για τα βεστιάρια ή των θυρωρών. Υπήρξε πράγματι, με σάρκα και οστά, παρότι είχε υιοθετήσει την κανονική εμφάνιση ενός πραγματικού φαντάσματος, δηλαδή μιας φασματικής σκιάς.

Το βράδυ της 20ής Μαΐου 1896, κατά τη διάρκεια μιας παράστασης στην όπερα Παλέ Γκαρνιέ του Παρισιού, ένα τμήμα του βαρύτατου πολυελαίου έπεσε από την οροφή και σκότωσε έναν θεατή, τραυματίζοντας πολλούς άλλους. Μετά το ατύχημα φούντωσε μια τοπική ιστορία φαντασμάτων, η οποία ενέπνευσε τον Γκαστόν Λερού να γράψει το Φάντασμα της Όπερας.

Τα ρόδα δεν πεθαίνουν ποτέ – Gunnar Staalesen

Μια ένοπλη ληστεία, ένας φόνος, μια ανεξιχνίαστη υπόθεση εξαφάνισης παιδιού, και εν μέσω όλων αυτών ο Βαργ Βέουμ, ο ιδιωτικός ντετέκτιβ με έδρα το Μπέργκεν. Ένας χαρακτήρας που έχει γίνει σημείο αναφοράς στο αστυνομικό μυθιστόρημα. Έχουν περάσει σχεδόν είκοσι πέντε χρόνια από τότε που η τρίχρονη Μέτε εξαφανίστηκε από την αυλή του σπιτιού της.

Με την παραγραφή της υπόθεσης να πλησιάζει, η μητέρα της, Μάγια, ζητάει από τον ­Βέουμ να κάνει μια τελευταία προσπάθεια για να βρει την αλήθεια. Μια αλήθεια καλά κρυμμένη σε ζωές γεμάτες μυστικά. Ο Gunnar Staalesen εμπνεύστηκε τον πρωταγωνιστή του, έναν κοινωνικό λειτουργό που έγινε ιδιωτικός ντετέκτιβ, ως ένα πείραμα τοποθέτησης του κλασικού αστυνομικού αρχέτυπου της αμερικανικής λογοτεχνίας στο σύγχρονο Μπέργκεν. Ο Βέουμ κοιτάζει στα μάτια την κοινωνία του, και κυρίως ακούει αυτούς που δεν έχουν φωνή, τους περιθωριακούς, τους εξαρτημένους από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, τους άστεγους.

Το βασικό γνώρισμα του συγγραφέα είναι η ικανότητά του να δημιουργεί έναν πυκνό αφηγηματικό ιστό. Τα βιβλία του διέπονται από την αποδοκιμασία για το χρήμα και για την αποδοχή της διαφθοράς ως κάτι δεδομένου, και χάρη στην ικανότητά του να συνθέτει υπέροχες εικόνες μάς καθηλώνει σε σελίδες γεμάτες δράση και προβληματισμό, που διαβάζονται απνευστί.

«Μαμά, κοίτα, χωρίς χέρια»-Έλενα Ακρίτα

4 Ιανουαρίου 2023

Τον βήχα να τους κόβετε, τον βήχα. Να μάθετε να ξεχωρίζετε τη λεκτική κακοποίηση, ακόμα κι όταν ο φορέας της την πασπαλίζει με χρυσόσκονη.Είτε από τον σύντροφό σας προέρχεται είτε από τα παιδιά σας, η βία των λέξεων είναι ασυγχώρητη. Κακοποίηση δεν είναι μόνο η σφαλιάρα ούτε τα ουρλιαχτά μες στο αφτί σου. Κακοποίηση είναι και οι σφυριές που σου δίνει ο άλλος χαμογελώντας γλυκά, χτυπώντας σε εκεί που πονάς. Στα κιλά, στην ηλικία, στη σωματική ατέλεια, ακόμα και στο λεκτικό λάθος.

Ένας άνθρωπος που σε διορθώνει μπροστά σε κόσμο επειδή είπες «Οκτώμβριος» αντί «Οκτώβριος» δεν είναι άνθρωπος, είναι μια πατημένη κουράδα, να το θυμάστε αυτό. Ένας άνθρωπος που όταν μιλάς σε κόβει «για να τα πει εκείνος καλύτερα» ή που όταν είστε με παρέα σού απευθύνεται σαν να ντρέπεται για σένα, είναι μικρόψυχος και δευτεράντζα. Να μην τα προσπερνάτε αυτά, μαχαίρι να τα κόβετε. Ποτέ δεν είναι αργά για να σηκώσετε κεφάλι, ποτέ δεν είναι αργά να πατήσετε πόδι, αλλά ακόμα κι αν δεν το καταφέρετε, παλέψτε το. Μην ξεχνάτε πως εκείνοι σας χρειάζονται όσο τους χρειάζεστε κι εσείς – ενίοτε και πολύ περισσότερο.

Δεν υπάρχει μόνο σωματική κακοποίηση. Υπάρχει και λεκτική κακοποίηση. Αυτό λέμε. Και ξαναλέμε και ξαναλέμε. Μέχρι να το εμπεδώσουμε όλες μας.

Συλλέκτης ευχώνMia Sheridan

Η Κλάρα Κάμπελ, μια χορεύτρια μπαλέτου, μετακομίζει στη Νέα Ορλεάνη.
Σε μια πόλη γεμάτη όνειρα και μαγεία.
Σε μια πόλη που την πλημμυρίζει ο έρωτας, αλλά τη στοιχειώνουν και οι πληγωμένες καρδιές.

Στις ανήσυχες σκέψεις της και στη δύσκολη προσαρμογή της, έρχεται να προστεθεί ένα ακόμα στοιχείο: ο θρύλος της φυτείας Ουιντάιλ. Μια τραγική ιστορία αγάπης. Μια έπαυλη φαινομενικά ακατοίκητη εδώ και δεκαετίες.

Σύντομα, το ένστικτό της την οδηγεί εκεί. Εκεί όπου δεν ζει κανένα φάντασμα, αλλά ένας μυστηριώδης άντρας. Ένας άντρας που έχει απομονωθεί από τον κόσμο, επιλέγοντας το σκοτάδι και τη μοναξιά. Η Κλάρα αναγνωρίζει τα τραύματα της ψυχής του, χωρίς να τρομάζει από τα σκοτεινά μυστικά. Εκείνος βρίσκει τη συντροφιά στο πρόσωπό της: στη γυναίκα που τον επισκέπτεται κάθε εβδομάδα και συνομιλεί μαζί του μέσα από τις ρωγμές του τοίχου.

Συναντήσεις, σιωπές, λόγια. Στη γυναίκα που γεμίζει την πληγωμένη καρδιά του με ελπίδα και ευχές που τρομάζουν ακόμα και τον ίδιο. Καμία ζωή δεν υπάρχει πέρα από το Ουιντάιλ.
Αυτό το γνωρίζει καλά. Μια δυνατή ιστορία για τη συγχώρεση και το θαύμα της αγάπης.

ΚΑΣΕΤΙΝΑ Αλκυόνη Παπαδάκη: Μια παράγκα για τ’ όνειρο, Η μπόρα, Τι σου είναι η αγάπη τελικά…

Η κασετίνα περιλαμβάνει:
*Μια παράγκα για τ’ όνειρο
*Η μπόρα
*Τι σου είναι η αγάπη τελικά.

ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΚΑ ΓΙΑ Τ’ ΟΝΕΙΡΟ
Καμιά φορά στο ζόρι ακόμα και η αυταπάτη μπορεί να χρησιμέψει σαν πρόχειρο σωσίβιο… Μια ιστορία για το δικαίωμα στην αγάπη, στο όνειρο, στην ευτυχία.

Η ΜΠΟΡΑ
«Σκέφτομαι… τι διαφορά υπάρχει να ’σαι μέσα στους ανθρώπους ή μέσα στα θερία. Και λέω πως με τα θερία είναι καλύτερα. Στο κάτω κάτω, αυτά τα ξέρεις. Είναι θερία, λες. Και φυλάγεσαι. Τους ανθρώπους όμως;»

ΤΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΤΕΛΙΚΑ…
«…Τι κάνουν οι άνθρωποι εκεί κάτω κι αντί να στολίζουν τις φωλιές τους τρέχουν συνεχώς… Τι ψάχνουν…» «Α! Το κομματάκι που λείπει από την ψυχή τους ψάχνουν». Η αγάπη με το «πρέπει» ενώνεται, αλλά δεν κολλάει τελικά…

Ακάκιε- Κώστας Κρομμύδας

Με μια χρυσή λίρα στην τσέπη και μια σοφή συμβουλή ξεκίνησε ο νεαρός Λευτέρης από το χωριό του στην Ήπειρο για την Αθήνα. Ονειρεύτηκε να χτίσει και να δημιουργήσει, να χορτάσει την πείνα του σώματος και της ψυχής των ανθρώπων.

Στην περιπέτεια της ζωής του μια γυναίκα μπαίνει στην καρδιά του, μέχρι που ο πόλεμος, αδυσώπητος κι απάνθρωπος, τους δοκιμάζει. Όμως τα γραμμένα της ζωής δύσκολα τα ξεγελάς. Όταν η Ελλάδα ξυπνά από τον λήθαργο του πολέμου, αρπάζει κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται μπροστά του. Αγωνίζεται να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, χωρίς να αφήνει τίποτα να μπει εμπόδιο στον δρόμο του. Η εργατικότητά του γίνεται πάθος και το πάθος του όραμα.

Χρόνια μετά, όταν ο Ακάκιος βρίσκεται σε κάθε ελληνικό σπίτι, κοιτάζει με δέος το παρελθόν και όσα κατάφερε να δημιουργήσει. Χωρίς να ξεχνά από πού ξεκίνησε, χωρίς να ξεχνά τον τόπο που τον γέννησε. Γιατί ξέρει ότι οι ρίζες είναι που κάνουν τα πιο δυνατά δέντρα. Μια ιστορία εμπνευσμένη από τη ζωή του Λευτέρη Μαντζίκα που έρχεται να συγκινήσει και να θυμίσει στον καθένα από εμάς πως η ουσία στη ζωή είναι να παραμένεις Άνθρωπος.

ΖΩΗ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ-Γιάννης Ξανθούλης

Το βιβλίο του Γιάννη Ξανθούλη είναι μια αναμέτρηση με τη μνήμη, με φόντο την Αθήνα. Μια Αθήνα που κάποτε υπήρξε τη δεκαετία του ’60 και μια Αθήνα που υπάρχει εντελώς διαφορετική σήμερα. Οι ήρωες συγκρούονται με όσα θέλουν να ξεχάσουν και καθώς διαβάζεις, αισθάνεσαι όλο και περισσότερο την ανάγκη να σκάψεις βαθιά μέσα σου.

Τι φτιάχνει τελικά αυτό που είμαστε; Οι πράξεις μας από εδώ και πέρα; Πόσο επηρεάζουν τις αποφάσεις μας όσα έχουν συμβεί στο παρελθόν; Αν υπάρχει διέξοδος από τις επιλογές του παρελθόντος, μόνο η πρωταγωνίστρια το γνωρίζει, η κάπως εκκεντρική Αμφιτρίτη Βράνη, θυγατέρα του αξιότιμου καθηγητή Κυρίλλου Βράνη. Η Αμφιτρίτη, μετά από περίπου μισό αιώνα επιστρέφει στην Αθήνα από την αυτοεξορία που είχε επιβάλει στον εαυτό της, εξαιτίας ενός τραγικού γεγονότος που είχε συμβεί παλιά και είχε χωρίσει τη ζωή της στα δύο.

Αναζητάει το πατρικό της και ταυτόχρονα ένα μυστηριώδες στοιχείο από το παρελθόν. Μέσα από τις σελίδες, ταξιδεύουμε στην Αθήνα του ’60, που μερικές φορές τη σκεφτόμαστε ως ένα ιδανικό σκηνικό από ελληνική ταινία, αλλά η πραγματικότητα ήταν πιο ζοφέρη. Αλλά και ταυτόχρονα πιο κωμική, γιατί το βιβλίο είναι του Γιάννη Ξανθούλη και δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα πιο αστεία αποσπάσματα που έχεις διαβάσει εδώ και καιρό.

Εσύ για ΣΕΝΑ, του Λάκη Αργυρού

Ένα βιβλίο Αυτοβελτίωσης που πρόκειται να ταράξει συθέμελα το μέσα σου και να σε οδηγήσει ένα -ίσως και πολύ περισσότερα- βήμα πιο κοντά στον αυθεντικό σου εαυτό!

Το βιβλίο του Λάκη Αργυρού – μια αυτοβιογραφία – περιέχει όσα, ακόμα και στη μισή ποσότητα, θα αρκούσαν για να εμπνεύσουν ανθρώπους οι οποίοι εκκινούν από χαμηλούς τόνους για να τραγουδήσουν ψηλές νότες, όπως ο ίδιος. Είναι βιβλίο που περιέχει τα πάντα, αν τα πάντα είναι τα ανθρώπινα των αναγνωστών με ανυστεροβουλία και καλοπροαίρετη διάθεση για την ζωή και τους άλλους, ακόμα και τους υστερόβουλους και τους κακοπροαίρετους.

Αγαπημένες χριστουγεννιάτικες ιστορίες για παιδιά!

Ο κουραμπιές Γιες γιες

Ηλικίες: 3+

Ο Κουραμπιές Γιεσγιές κάπως τα καταφέρνει και δεν είναι ποτέ ο εαυτός του! Λέει πάντα yes και περιμένει υπομονετικά να στολιστεί με κάθε λογής γαρνιτούρες, με αποτέλεσμα να μην τον αγοράζει κανείς! Μια μέρα, οι φίλοι του –τα άλλα γλυκά–, αποφασισμένοι να τον βοηθήσουν, ενώνουν τις δυνάμεις τους και μέσα σε μια νύχτα τον ξαναφτιάχνουν από την αρχή!

Ποιος μένει στην οδό Καμινάδας;

Ηλικίες: 3+

Ποιος μένει στην οδό Καμινάδας;

Στις στέγες κάτασπρο το χιόνι
απλώνεται σαν απαλό σεντόνι…
Στην οδό Καμινάδας όλοι στολίζουν
και δωράκια τυλίγουν…
Θα σας πούμε ποιος μένει εδώ
αλλά… σσσς… είναι μυστικό!

Γράμματα στο έλατο κρυμμένα

Ηλικίες: 4+

Η Νίνα κοίταζε απογοητευμένη το έλατο στο σαλόνι.
Ήταν το πιο μικρό, το πιο κοντό και πιο άσχημο δέντρο που είχε δει ποτέ!
Ψάχνοντας όμως ανάμεσα στα κλαδιά, βρήκε ένα γράμμα κλεισμένο με κόκκινο βουλοκέρι και με σφραγίδα από τον Βόρειο Πόλο.
Περιείχε οδηγίες πώς να φτιάξει μόνη της γιορτινά και πολύ ιδιαίτερα μαγικά στολίδια.

Μια μαγική νύχτα

Ηλικίες: 4+

Μια μαγική νύχτα των Χριστουγέννων ταξιδέψτε παρέα με ένα αγόρι, το σκυλάκι του και… έναν πολύ ιδιαίτερο τάρανδο!
Το Βιβλιοπωλείο των Θαυμάτων βρισκόταν στο τέλος του δρόμου.
Ήταν μικροσκοπικό, μα τα ράφια του είχαν αμέτρητα βιβλία!
Όταν εκείνο τον χειμώνα τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά, το αγόρι έφτιαξε μια φανταστική βιτρίνα που κανείς σε όλη την πόλη δεν ξέχασε ποτέ…

Μια μαγευτική ιστορία για την καλοσύνη και τη δύναμη των ευχών και των λέξεων.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΚΟΜΨΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ: Εννέα Κύπριες σχεδιάστριες μόδας παρουσιάζουν την κυπριακή παράδοση-Όλα τα...

Μια μοναδική εκδήλωση πραγματοποιείται με εννέα καταξιωμένες Κύπριες σχεδιαστές παρουσιάζοντας μια σύγχρονη απόδοση της παραδοσιακής ενδυμασίας εμπνευσμένες από υλικά της Υπηρεσίας Κυπριακής Χειροτεχνίας του...