Τετάρτη, 4 Μαρτίου, 2026
13.8 C
Cyprus

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ: Απουσίες στους μαθητές που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση – Πανό και κινητοποίηση έξω από τις τάξεις-(Φώτο)

Οι μαθητές που απέχουν από τα μαθήματα κατά την τρίτη και τέταρτη διδακτική περίοδο θα σημειωθούν με απουσίες, σύμφωνα με επιστολή του Υπουργείου Παιδείας που στάλθηκε σήμερα το πρωί σε όλα τα σχολεία. Αρκετοί βρίσκονται ήδη έξω από τις τάξεις, κρατώντας πανό και εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για τις σοβαρές ελλείψεις στις σχολικές υποδομές.

Παρά τη συνάντηση των μαθητών με την Υπουργό Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου, το Υπουργείο ξεκαθαρίζει ότι όσοι δεν προσέλθουν στις τάξεις η απουσία τους θα καταχωρηθεί από τους αρμοδίους καθηγητές. Οι μαθητές επισημαίνουν ότι οι καθυστερήσεις στην εγκατάσταση κλιματιστικών και οι ελλείψεις στα σχολικά κτήρια καθιστούν αναγκαία την κινητοποίησή τους. Οι οργανωμένοι γονείς μέσης εκπαίδευσης ζητούν την άμεση ολοκλήρωση των έργων, στηρίζοντας τη δυσφορία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Από την πλευρά του, το Υπουργείο θεωρεί την αποχή αδικαιολόγητη, υπογραμμίζοντας ότι οι παρεμβάσεις βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη σύμφωνα με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, τόσο για τα κλιματιστικά όσο και για την αναβάθμιση των σχολικών κτηρίων.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης με ημερομηνία 19 Σεπτεμβρίου 2025 αλλά και δηλώσεων που έγιναν για το ίδιο θέμα από διάφορους φορείς (Σχολικές Εφορείες, οργανωμένους γονείς, κ.ά.), το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) θεωρεί ότι πλέον είναι πασιφανές πως η σημερινή αποχή των μαθητών/τριών μας από μαθήματα είναι τουλάχιστον άτοπη για έργα που βρίσκονται υπό υλοποίηση.
Η εγκατάσταση και λειτουργία κλιματιστικών σε όλα τα σχολεία, όλων των βαθμίδων, καθώς και η αναβάθμιση των σχολικών κτηρίων, αποτελούν αμετάθετο στόχο της Κυβέρνησης, γεγονός που τεκμηριώνεται τόσο από την επένδυση που γίνεται, όσο και εκ του αποτελέσματος. Η υλοποίηση των δύο αυτών μεγαλεπήβολων έργων προχωρεί, βάσει του σχεδιασμού και των προτεραιοτήτων που τέθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, με συγκεκριμένο προϋπολογισμό και στη βάση διαδικασιών και χρονοδιαγραμμάτων. Συνεπώς, το ΥΠΑΝ θεωρεί υπερβολική και εντελώς αδικαιολόγητη την αντίδραση σε ένα θέμα με το οποίο η Κυβέρνηση, όχι απλώς συμφωνεί, αλλά το έχει θέσει ως προτεραιότητα, σε αντίθεση με την απραξία που επέδειξαν προηγούμενες κυβερνήσεις για δεκαετίες.
Στη βάση των πιο πάνω, είναι σαφές ότι δυστυχώς το θέμα τυγχάνει και πολιτικής εκμετάλλευσης από όσους επιδιώκουν να μειώσουν τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που υλοποιούνται από πλευράς Κυβέρνησης.
Το ΥΠΑΝ διαβεβαιώνει ότι προχωρεί απερίσπαστο στην υλοποίηση του έργου που αφορά στα κλιματιστικά, περιλαμβανομένης της αναβάθμισης των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και των απαραίτητων ελέγχων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

«ΚΙΜΩΝ»: Στα ανοικτά της Λεμεσού μαζί με τη φρεγάτα «Ψαρά»

Στα ανοικτά της Λεμεσού βρίσκεται η ελληνική φρεγάτα «Κίμων»,...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “Esso Safe Vision”

Τα αποτελέσματα της παγκύπριας καμπάνιας αποκαλύπτουν την ανάγκη για...

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: Θεωρείται λήξαν το περιστατικό – Δεν τίθεται λόγος πανικού – Ένα ήταν το drone που αναχαιτίστηκε

Λήξαν θεωρείται το περιστατικό που προκάλεσε κινητοποίηση των αρχών,...

ΘΟΚ: Πρεμιέρα με έντονο αποτύπωμα για την «Ανάθεση» -Ποιους είδαμε

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στο Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου (ΘΟΚ), η...

Topics

«ΚΙΜΩΝ»: Στα ανοικτά της Λεμεσού μαζί με τη φρεγάτα «Ψαρά»

Στα ανοικτά της Λεμεσού βρίσκεται η ελληνική φρεγάτα «Κίμων»,...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “Esso Safe Vision”

Τα αποτελέσματα της παγκύπριας καμπάνιας αποκαλύπτουν την ανάγκη για...

ΘΟΚ: Πρεμιέρα με έντονο αποτύπωμα για την «Ανάθεση» -Ποιους είδαμε

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στο Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου (ΘΟΚ), η...

ΠΣΕ: Αντιπολεμική διαμαρτυρία – «Όχι στον πόλεμο» το ηχηρό μήνυμα των διαδηλωτών

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στον πόλεμο» πραγματοποιήθηκε το...

ΤΕΛ ΑΒΙΒ: Πύραυλος χτυπά κτίριο μπροστά στα μάτια εργατών – Υπάρχει Θεός -(Βίντεο)

Σοκαριστικές στιγμές κατέγραψε βίντεο που κάνει τον γύρο των...

Related Articles

Popular Categories