ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΛΟΥΚΑ: Η γνωριμία με τη Ζέτα Αιμιλιανίδου-Μια συνεργασία που κράτησε χρόνια

Ήταν το 2010 όταν η δημοσιογράφος, Αντιγόνη Λουκά γνώρισε την τότε Γενική Διευθύντρια στο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Ζέτα Αιμιλιανίδου. Η ίδια ήταν εκπρόσωπος Τύπου του ΚΟΤ και μεταξύ τους υπήρχε μια αγαστή συνεργασία. Μια γνωριμία η οποία συνεχίστηκε όταν η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ζήτησε την ίδια να ενταχθεί στο Υπουργείο της. Η Αντιγόνη Λουκά μιλά από καρδιάς για τα όσα βίωσε στους αγώνες που έδωσε η Ζέτα Αιμιλιανίδου.

«Η γνωριμία μου με την Ζέτα Αιμιλιανίδου, την Υπουργό μας , πάει πολύ πίσω το 2010 όταν αυτή διορίστηκε Γενική διευθύντρια στο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου , Βιομηχανίας και Τουρισμού και εγώ εργαζόμουν εκπρόσωπος τύπου του ΚΟΤ . Συνεργαστήκαμε πιο στενά κατά την 1η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ και εκεί είδα πόσο ευρηματική, πόσο ακούραστη ήταν, πόσα πρόσφερε για την Κύπρο μας που τόσο αγαπούσε. Όταν το 2013 διορίστηκε Υπουργός Εργασίας , Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ζήτησε να πάω στο Υπουργείο για λίγες μέρες και οι λίγες μέρες έγιναν 9 χρόνια.

Ότι και να πω για την Γυναίκα, Υπουργό, Μάνα , Γιαγιά Ζέτα Αιμιλιανίδου, είναι πολύ λίγα , οι λέξεις φτωχές . Ήταν ένας άνθρωπος με Α κεφαλαίο , μια ξεχωριστή , δυναμική προσωπικότητα με ευαίσθητη καρδιά . ..που συμπονούσε ,που νοιαζόταν που ήθελε να βρει λύσεις για όλους τους συμπολίτες μας που είχαν ανάγκη . Είχε ιδιαίτερη ευαισθησία για τα παιδιά και τα άτομα τρίτης ηλικίας. Τίμησε επάξια την γυναίκα Αντιμετώπισε πολλές δύσκολες καταστάσεις και εργασιακές και άλλες κρίσεις αλλά πάντα επέμενε μέχρι τέλους για να βρει λύση διότι πίστευε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα που δεν έχει λύση .

Η Ζέτα Αιμιλιανίδου στο γάμο της Αντιγόνης Λουκά και του Στέλιου Πίγκα μαζί με τον Παύλο Ιωάννου

Απαιτούσε από τους συνεργάτες της επαγγελματισμό και ταχύτητα στην αντιμετώπιση και διεκπεραίωση οποιονδήποτε προβλημάτων γιατί έγνοια της ήταν ο κόσμος που χρειαζόταν βοήθεια. Ήταν ευφυής, με ενσυναίσθηση ,με αρχές τελειομανής και αποτελεσματική εξού και η τεράστια παρακαταθήκη που αφήνει πίσω της . Ήταν μεγάλη τιμή για μένα που συνεργάστηκα μαζί της και την ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε τόσα χρόνια που πορεύτηκα δίπλα της . Την ευχαριστώ για όλα όσα μας πρόσφερε και για όσα έμαθα από αυτήν .

Η Ζέτα Αιμιλιανίδου , η Ζέτα μας έφυγε νωρίς και άφησε πίσω της ένα κενό δυσαναπλήρωτο . Η Κύπρος μας έχασε μια άξια γυναίκα, μια άξια Υπουργό Θα είναι πάντα στην καρδιά μας και θα την θυμόμαστε πάντα με αγάπη. Ζέτα μας η ανάμνηση και το χαμόγελό σου δεν θα ξεχαστούν ποτέ και στα χρόνια που θα έρθουν θα συνεχίσω να κρατώ αυτές τις ανεκτίμητες αναμνήσεις στην καρδιά μου. Ξεκουράσου Υπουργέ μου και ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή σου !! Αιωνία ας είναι η μνήμη σου αγαπημένη μου !!».

Hot this week

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΛΑΚΟΣ: Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός δημοσιογράφος – Υπήρξε μέντορας πολλών δημοσιογράφων

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Τσαλακός, μία από τις πλέον χαρακτηριστικές...

ΛΑΡΝΑΚΑ–ΛΕΜΕΣΟΣ: Σφοδρή σύγκρουση περιπολικού με φορτηγό στον αυτοκινητόδρομο – Τραυματίστηκε αστυνομικός-(Βίντεο)

Σοβαρές ζημιές υπέστη περιπολικό της Αστυνομίας έπειτα από σύγκρουση...

ΞΥΛΟΦΑΓΟΥ: «Μην παίζετε με τον πόνο μας» – Ξεσπά η 38χρονη μητριά μετά την τραγωδία-(Βίντεο)

«Μην μιλάτε άσκοπα. Εγώ είμαι η μητριά. Συνελήφθηκα, αλλά...

Η Jeep διακωμωδεί τη μόδα των SUV και βάζει την αυθεντικότητα στο επίκεντρο

Σε μια εποχή όπου τα SUV έχουν μετατραπεί σε...

Η JAGUAR ετοιμάζει ένα τετράθυρο GT με περισσότερους από 1.000 ίππους

Η Jaguar βρίσκεται σε μία από τις σημαντικότερες περιόδους...

Topics

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΛΑΚΟΣ: Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός δημοσιογράφος – Υπήρξε μέντορας πολλών δημοσιογράφων

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Τσαλακός, μία από τις πλέον χαρακτηριστικές...

Η JAGUAR ετοιμάζει ένα τετράθυρο GT με περισσότερους από 1.000 ίππους

Η Jaguar βρίσκεται σε μία από τις σημαντικότερες περιόδους...

7SKIES ROOF BAR: Μια βραδιά γεύσης, μουσικής και διασκέδασης

Το καλοκαίρι στον Πρωταρά αποκτά άλλη διάσταση όταν συνδυάζονται...

Related Articles

Popular Categories