Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, 2025
7.1 C
Cyprus

ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Oρθοπεταλιές στο κέντρο της Λευκωσίας-Οι ποδηλάτες έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα για τις μετακινήσεις στην πόλη (Φώτο)

- Advertisement -

Με στόχο να ενταχθεί το ποδήλατο στην καθημερινότητα μας ώστε να μπορούμε να έχουμε την αίσθηση της ελευθερίας και να εμπεδώσουμε την καλλιέργεια της κουλτούρας βιώσιμης κινητικότητας η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου, ανέβηκε στο ποδήλατο και έκανε το γύρο της Λευκωσίας.

Σε ανάρτησή της, η Αννίτα Δημητρίου έστειλε το ηχηρό μήνυμα της όσον αφορά την διακίνηση με το ποδήλατο. Στις ορθοπεταλιές μαζί της ήταν οι Δήμαρχοι Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ο Δήμαρχος Στρόβολου, Ανδρέας Παπαχαραλάμπους αλλά και πλήθος κόσμου. Η όλη εκδήλωση Cycling τελούσε υπό την αιγίδα της.

«Ο γύρος της πρωτεύουσας μ’ ένα ποδήλατο. #CYcling in the city 2022. Οι προκλήσεις του σήμερα και η αναγκαιότητα διαμόρφωσης ενός πράσινου μέλλοντος επιβάλλουν τον σχεδιασμό έξυπνων πόλεων και την καλλιέργεια κουλτούρας βιώσιμης κινητικότητας στους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης».

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Στροβόλου σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής των Αντιπροσώπων, την Πρεσβεία του Βασιλείου της Ολλανδίας και τον Δήμο Λευκωσίας, διοργάνωσαν το «CΥcling in the city 2022- Μετα-κινούμαι στον Στρόβολο και στη Λευκωσία».  Το μήνυμα της εκδήλωσης είναι τα πολλαπλά οφέλη του ποδηλάτου στις μετακινήσεις μας στην πόλη, αλλά και η ανάγκη δημιουργίας ασφαλών ποδηλατοδρόμων για σύνδεση των προαστίων με το κέντρο της πόλης.

Η ποδηλατική διαδρομή πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 10 Απριλίου, ξεκίνησε πίσω από την οδό Κορνηλίου 18, (Τ.Κ. 2028), πίσω από το Αρεταίειο Νοσοκομείο στον Στρόβολο στις 9:30 το πρωί. Από εκεί οι συμμετέχοντες ποδηλάτησαν μέχρι το κέντρο της πόλης, περνώντας από τη Λεωφόρο Μακαρίου, τη Βουλή των Αντιπροσώπων, την Πύλη Αμμοχώστου και την Πλατεία Ελευθερίας, έγινε μια σύντομη εκδήλωση έξω από το SupportCY House και επέστρεψαν στον τόπο εκκίνησής τους.

Στόχος του CΥcling in the city 2022, είναι η δημιουργία κουλτούρας για χρήση ποδηλάτου στη καθημερινότητα του Κύπριου πολίτη και μέσω αυτής θα σταλούν τα σωστά μηνύματα προς τους αρμόδιους φορείς, αφού η ένταξη του ποδηλάτου στην καθημερινότητά μας έχει πολλαπλά οφέλη, προσφέροντας παράλληλα μια καλύτερη ποιότητα ζωής στις πόλεις. Ως μέσο άθλησης το ποδήλατο βελτιώνει την υγεία μας και ως μέσο μετακίνησης συντείνει στις προσπάθειες προστασίας του περιβάλλοντος αφού δεν επιβαρύνει την ατμόσφαιρα με ρύπους.

Hot this week

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Η ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ: Εξαφανισμένη για πέμπτη μέρα

Η 14χρονη Κωνσταντίνα απουσιάζει από την οικία της στον...

ΛΟΥΚΑΣ ΦΟΥΡΛΑΣ: Για 8η χρονιά στα παγωμένα νερά της Λεμεσού για τους Μικρούς Ήρωες

Σταθερός στο ραντεβού της προσφοράς και με την καρδιά...

ΚΑΙΡΟΣ: Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες σήμερα – Χιόνι στο Τρόοδος

Κυρίως συννεφιασμένος θα είναι σήμερα ο καιρός, με τοπικές...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΝΑΜΜΕΝΩΝ ΚΕΡΙΩΝ: Μικρές φλόγες που δεν σβήνουν ποτέ

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Γονέων και Φίλων της Παιδοογκολογικής Μονάδας...

«ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΙ ΩΡΑΙΑ»: Αφιέρωμα στο Ίδρυμα «Αλκίνοος Αρτέμιου»–Η εκπομπή που δίνει φωνή για τους καρκινοπαθείς

Ένα ιδιαίτερο και βαθιά ανθρώπινο αφιέρωμα παρουσιάζει αυτή την...

Topics

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Η ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ: Εξαφανισμένη για πέμπτη μέρα

Η 14χρονη Κωνσταντίνα απουσιάζει από την οικία της στον...

ΛΟΥΚΑΣ ΦΟΥΡΛΑΣ: Για 8η χρονιά στα παγωμένα νερά της Λεμεσού για τους Μικρούς Ήρωες

Σταθερός στο ραντεβού της προσφοράς και με την καρδιά...

ΚΑΙΡΟΣ: Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες σήμερα – Χιόνι στο Τρόοδος

Κυρίως συννεφιασμένος θα είναι σήμερα ο καιρός, με τοπικές...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΝΑΜΜΕΝΩΝ ΚΕΡΙΩΝ: Μικρές φλόγες που δεν σβήνουν ποτέ

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Γονέων και Φίλων της Παιδοογκολογικής Μονάδας...

ΣΙΔΝΕΪ: Πατέρας και γιος οι δύο δράστες που σκόρπισαν τον θάνατο- (Βίντεο)

Πατέρας και γιος είναι οι δράστες που σκόρπισαν τον...

ΑΝ ΚΡΥΨΕΙΣ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ, δεν την εξαφανίζεις

ΓΡΑΦΕΙ: O Παπα - Ράτσης Το έχουμε πει και θα...

Related Articles

Popular Categories