20.6 C
Nicosia
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Την άλλη εβδομάδα η επίσημη τελετή διορισμού του νέου...

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Την άλλη εβδομάδα η επίσημη τελετή διορισμού του νέου Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας

-

Την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή διορισμού του Ανδρέα Παπακωνσταντίνου στη θέση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, όπως ανακοινώθηκε από την Προεδρία.

Η τελετή έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, στις 8:30 π.μ., στο Προεδρικό Μέγαρο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εμπειρία του κ. Παπακωνσταντίνου, τόσο ως Εγκεκριμένος Ελεγκτής και Εγκεκριμένος Εσωτερικός Ελεγκτής, όσο και η πορεία του σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αποτελούν σημαντικά εχέγγυα για την εκτέλεση των νέων του καθηκόντων.

Ο ρόλος της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, όπως αναφέρεται, είναι κρίσιμος για τη διασφάλιση της διαφάνειας, την πάταξη της διαφθοράς και την προώθηση της χρηστής διοίκησης. Ο κ. Παπακωνσταντίνου καλείται να συνδράμει καθοριστικά στον εκσυγχρονισμό της Υπηρεσίας, που αποτελεί στόχο του μεταρρυθμιστικού προγράμματος του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη, και περιλαμβάνει τη δημιουργία Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ο Ανδρέας Παπακωνσταντίνου γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1971 και είναι κάτοχος πτυχίου BA Accounting, Finance and Economics από το University of Essex. Διαθέτει επίσης μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και πτυχίο στην Ποιμαντική και Κοινωνική Θεολογία από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει λάβει πιστοποίηση Εγκεκριμένου Ελεγκτή από το Ινστιτούτο Εγκεκριμένων Λογιστών της Αγγλίας και Ουαλίας (ICAEW) και Εγκεκριμένου Εσωτερικού Ελεγκτή από το Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών (IIA). Έχει εργαστεί στην PricewaterhouseCoopers, στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και, από το 2006, είναι Διευθυντής στον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: