19.9 C
Nicosia
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΑΛΥΚΗ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Eίμαστε για γέλια και για κλάματα- Έστησαν φούρνο και τέντα...

ΑΛΥΚΗ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Eίμαστε για γέλια και για κλάματα- Έστησαν φούρνο και τέντα και…πωλούν οφτό κλέφτικο -(Βίντεο)

-

Η περιβαλλοντική καταστροφή στην περιοχή της Αλυκής Λάρνακας αποτελεί ένα σοβαρό ζήτημα που αναδεικνύει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι προστατευόμενες περιοχές. Η τοποθέτηση αμμοχάλικου και η εγκατάσταση φούρνου για ψήσιμο και πώληση οφτού κλέφτικου στη λίμνη Ορφανής παραβιάζουν τους κανονισμούς προστασίας της περιοχής, η οποία ανήκει στο δίκτυο Natura 2000.

Οι ενέργειες αυτές έχουν κινητοποιήσει τις τοπικές αρχές και το Κίνημα Οικολόγων Λάρνακας, οι οποίοι ανέλαβαν δράση από τις 23 Μαΐου. Μετά την επιτόπια έρευνα, εξασφαλίστηκε φωτογραφικό υλικό και υποβλήθηκε στο Τμήμα Περιβάλλοντος. Το τμήμα επέβαλε πρόστιμο €2,000 και υποχρεώνει τους υπεύθυνους να επαναφέρουν την περιοχή στην αρχική της κατάσταση.

Ο Αναπληρωτής Επαρχιακός Γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων, μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση και την δημοσιογράφο Όλγα Κωνσταντίνου, Λευτέρης Λάμπρου, τόνισε την ανάγκη για αυστηρότερες ποινές και άμεσες καταγγελίες, ώστε να αποτραπούν μελλοντικές παραβιάσεις και να προστατευθούν οι οικολογικά ευαίσθητες περιοχές. Επισημαίνει ότι η προσεκτική απομάκρυνση του αμμοχάλικου μπορεί να επιτρέψει την αποκατάσταση της περιοχής.

Η περίπτωση αυτή υπογραμμίζει την ανάγκη για αυστηρή εφαρμογή των περιβαλλοντικών κανονισμών και τη σημασία της διαφύλαξης των προστατευόμενων περιοχών από ανθρωπογενείς παρεμβάσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρή περιβαλλοντική υποβάθμιση.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: