18.1 C
Nicosia
Κυριακή, 20 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ: 28 χρόνια μετά...-Μετά από δυο μήνες νοσηλείας, έφυγε από...

ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ: 28 χρόνια μετά…-Μετά από δυο μήνες νοσηλείας, έφυγε από τη ζωή στις 23 Ιουλίου 1996

-

Είκοσι οκτώ χρόνια πέρασαν από τότε που η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η αγαπημένη σταρ του ελληνικού κινηματογράφου, έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω της ένα κενό και μια θλίψη στους θαυμαστές της και όχι μόνο.

Η 23η Ιουλίου του 1996 ήταν μια μέρα που σκόρπισε θλίψη σε όλη την Ελλάδα, καθώς η Ελλαδίτισσα ηθοποιός ήταν μια εμβληματική μορφή που αγαπήθηκε από το κοινό για το ταλέντο, τη γοητεία και τη ζωντάνια της. Ήταν μία από τις πιο αγαπημένες και γνωστές ηθοποιούς της Ελλάδας, με μια καριέρα που άφησε ανεξίτηλο σημάδι στον ελληνικό κινηματογράφο και το θέατρο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Instagram

Χθες, 28 χρόνια μετά, στενοί φίλοι και συγγενείς συγκεντρώθηκαν στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών για να τιμήσουν τη μνήμη της. Η εκδήλωση αυτή δείχνει πόσο πολύτιμη ήταν η παρουσία της στη ζωή των ανθρώπων που την αγάπησαν και πόσο σημαντική παραμένει η συμβολή της στην ελληνική τέχνη και κουλτούρα.

Μεταξύ αυτών που έδωσαν το παρών στο μνημόσυνο είναι ο αδελφός της Αλίκης Βουγιουκλάκη, Αντώνης Βουγιουκλάκης, η νύφη της και χήρα του Τάκη Βουγιουκλάκη, η Έφη Πίκουλα, ο Σπύρος Μπιμπίλας, η Άριελ Κωνσταντινίδη, ο Δημήτρης Γιώτης, η Λίλιαν Αρχοντή και η κόρη της, ο Κώστας Πρέκας.

Μετά από δυο μήνες νοσηλείας, η Αλίκη Βουγιουκλάκη πέθανε στις 23 Ιουλίου 1996 στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών μετά από τη σύντομη και άνιση μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Ο θάνατός της, μόλις τρεις μέρες μετά τα γενέθλιά της, βύθισε στο πένθος ολόκληρο τον Ελληνισμό.

Τον Απρίλιο του 1996, κατά τη διάρκεια των παραστάσεων του τελευταίου θεατρικού της έργου «Η μελωδία της ευτυχίας» στη Θεσσαλονίκη, η Αλίκη Βουγιουκλάκη άρχισε να αισθάνεται έντονους πόνους στο στομάχι.

Αρχικά, πίστευε ότι οι πόνοι προέρχονταν από τα πολλά αντιβιοτικά που έπαιρνε για να αντιμετωπίσει μια βρογχίτιδα που την ταλαιπωρούσε εκείνη την περίοδο. Ωστόσο, οι εξετάσεις που έκανε σε ένα ιατρικό διαγνωστικό κέντρο της Express Service στη Θεσσαλονίκη αποκάλυψαν κάτι πολύ πιο σοβαρό: κακοήθης όγκος στο ήπαρ.

Παρά τη σοβαρότητα της διάγνωσης, η Βουγιουκλάκη δεν είχε πλήρως συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα της κατάστασής της και συνέχισε τις παραστάσεις για μια ακόμη εβδομάδα.

Τελικά, στις 29 Απριλίου 1996, η θρυλική ηθοποιός έδωσε την τελευταία της παράσταση στη Θεσσαλονίκη, διακόπτοντας την καριέρα της εξαιτίας της επιδείνωσης της υγείας της. Η τελευταία αυτή εμφάνιση ήταν γεμάτη συναισθήματα και συγκίνηση, καθώς οι θαυμαστές της συνειδητοποιούσαν την κατάσταση της υγείας της αγαπημένης τους ηθοποιού.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: