Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου, 2025
7.9 C
Cyprus

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΛΑΜΠΡΗ: «ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΦΩΝΑΞΩ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ»

- Advertisement -

Σε μια συγκλονιστική κατάθεση ψυχής προέβη στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ, η ηθοποιός Αγγελική Λάμπρη περιγράφοντας το περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης που υπέστη από τον ηθοποιό –σκηνοθέτη.

 «Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Σοφία Μπεκατώρου. Ήταν αυτή που μας ενέπνευσε. Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο ψυχής και τη δύναμη που βρήκε για να βγει μπροστά και να πει την αλήθεια της. Ήθελα να δώσω ένα μήνυμα στο παιδί μου, στην κόρη μου, να της πω ότι δεν πρέπει να φοβάται ποτέ και κανέναν», σημείωσε η ηθοποιός.

Η ίδια επιβεβαίωσε και την δήλωση της Τζένης Βότση ότι οι καταγγελίες εναντίον του ηθοποιού και σκηνοθέτη έχουν γίνει πλέον δεκατέσσερα «Όταν έγινε αυτή η καταγγελία ήμασταν τρεις γυναίκες, τώρα, αυτή τη στιγμή, τώρα που μιλάμε, είμαστε 14 και έπεται συνέχεια (…) Είμαστε όλες μια γροθιά. Είμαστε ενωμένες και δυνατές. Έχουμε βιώσει όλες το ίδιο σκληρό περιστατικό».

«Μου είπε να φορώ συγκεκριμένα ρούχα και μου όρισε την ημερομηνία της ακρόασης. Όταν πήγα στο θέατρο, μπήκα μέσα και κλείδωσε την πόρτα. Ξαφνιάστηκα πάρα πολύ».

Το περιστατικό συνέβη σε οντισιόν το 1998 «Μόλις είχα τελειώσει τη δραματική σχολή το ’98. Μου τηλεφώνησε ο συγκεκριμένος ηθοποιός – σκηνοθέτης ότι ήθελε να με δει για μια ακρόαση. Μου μίλησε για ένα συγκεκριμένο έργο για το οποίο έψαχνε ηθοποιό. Μου είπε να φορώ συγκεκριμένα ρούχα και μου όρισε την ημερομηνία της ακρόασης. Όταν πήγα στο θέατρο, μπήκα μέσα και κλείδωσε την πόρτα. Ξαφνιάστηκα πάρα πολύ».

Η ηθοποιός τον είχε ρωτήσει γιατί είχε κλειδώσει την πόρτα και εκείνος, της απάντησε για λόγους ασφαλείας «Μου ζητήθηκε να ανέβω στη σκηνή και να κάνω έναν αυτοσχεδιασμό. Ανέβηκα στη σκηνή και ανέβηκε και εκείνος μετά από λίγο. Και ενώ έκανα τον αυτοσχεδιασμό, άρχισε να με προσεγγίζει, να έρχεται πολύ κοντά. Άρχισα να νιώθω πολύ άβολα και αμήχανα, άρχισα να φοβάμαι και όσο πλησίαζε, φοβόμουν ακόμα περισσότερο. Σταμάτησα την πρόβα και του λέω: «συγγνώμη, δεν νιώθω καλά, θέλω να φύγω αυτή τη στιγμή». Είπα τη δικαιολογία ότι ήμουν άρρωστη για να φύγω (…)

«Και ενώ έκανα τον αυτοσχεδιασμό, άρχισε να με προσεγγίζει, να έρχεται πολύ κοντά. Άρχισα να νιώθω πολύ άβολα και αμήχανα, άρχισα να φοβάμαι και όσο πλησίαζε, φοβόμουν ακόμα περισσότερο».

Εκείνος επέμενε πάρα πολύ: «Όχι η οντισιόν πρέπει να γίνει σήμερα», ανέφερε η Αγγελική Λάμπρη.  «Φοβήθηκα πολύ(…) Κατέβηκα από τη σκηνή κι εκείνος κατέβηκε από την άλλη πλευρά της σκηνής, στάθηκε απέναντί μου και ενώ ήμουν σοκαρισμένη, φοβισμένη, εγκλωβισμένη σε ένα κλειδωμένο θέατρο, δεν μπορούσα να φύγω, προέβη σε μία ολοκληρωμένη σεξουαλική πράξη μόνος του, βλέποντας τον τρόμο στα μάτια μου και τον φόβο μου. Αυτό ήταν το σοκαριστικό για μένα.  Ήθελα να φωνάξω βοήθεια και ήξερα ότι δεν ήταν κανείς να με ακούσει. Ήθελα να φύγω τρέχοντας και δεν μπορούσα γιατί ήμουν κλειδωμένη και το κλειδί ήταν πάνω του».

Το σοκ που υπέστη ήταν τρομακτικό «Πάγωσα ολόκληρη και δεν πίστευα ότι αυτό συμβαίνει μπροστά στα μάτια μου και δεν μπορούσα να αντιδράσω (…) Ήταν τόσο μεγάλο το σοκ που πάγωσα ολόκληρη. Δεν αντέδρασα. Θεωρώ ότι πρέπει να αντιδρούμε, πολλές φορές βέβαια δεν μπορούμε» σημείωσε η ηθοποιός, τονίζοντας πως ο θυμός που είχε μέσα της για πάρα πολλά χρόνια για το ότι δεν μπόρεσε να αντιδράσει ήταν έντονος και παραμένει πολύ έντονος.

«Προέβη σε μία ολοκληρωμένη σεξουαλική πράξη μόνος του, βλέποντας τον τρόμο στα μάτια μου και τον φόβο μου. Αυτό ήταν το σοκαριστικό για μένα».

«Οποιαδήποτε γυναίκα βιώνει κάτι αντίστοιχο – και νομίζω ότι αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να δώσουμε – οφείλει να μιλήσει, να είναι δυνατή και να βγει μπροστά. Η κοινωνία είναι έτοιμη να την ακούσει και να την πιστέψει» ανέφερε η Αγγελική Λάμπρη.

Hot this week

ΠΡΟΔΡΟΜΙ ΠΑΦΟΥ: Ένα σοκαριστικό βίντεο που αποκαλύπτει έλλειψη παιδείας – το δεμένο γαϊδουράκι κάτω από τη βροχή

Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στα κοινωνικά δίκτυα δείχνει ένα...

ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ: H αποκάλυψη για τη μάχη που δίνει καθημερινά

Ο γνωστός δημοσιογράφος Αλέξης Παπαχελάς αποκάλυψε σε άρθρο του...

ΝΤΙΝΟΣ ΑΔΑΜΟΥ: Aπεβίωσε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας-Πότε θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία

Ο θάνατος του παλαίμαχου τερματοφύλακα Ντίνου Αδάμου γνωστοποιήθηκε πριν...

ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ: Αυτό που ξεχώρισε ανάμεσα σε προβλήματα και βροχές – Η στιγμή που γλύκανε τη μέρα-(Βίντεο)

Ισχυρές βροχές πλήττουν σήμερα την Κύπρο, με μεγαλύτερη ένταση...

Topics

ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ: H αποκάλυψη για τη μάχη που δίνει καθημερινά

Ο γνωστός δημοσιογράφος Αλέξης Παπαχελάς αποκάλυψε σε άρθρο του...

ΝΤΙΝΟΣ ΑΔΑΜΟΥ: Aπεβίωσε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας-Πότε θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία

Ο θάνατος του παλαίμαχου τερματοφύλακα Ντίνου Αδάμου γνωστοποιήθηκε πριν...

ΧΙΘΡΟΟΥ: Λήξη συναγερμού – Συνελήφθη ο δράστης, δεν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια

Η κατάσταση στο αεροδρόμιο Χίθροου επανέρχεται σταδιακά σε ομαλούς...

ΧΙΘΡΟΟΥ: Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας – Συναγερμός στο αεροδρόμιο, χωρίς να επηρεάζονται οι πτήσεις

Συναγερμός σήμανε σήμερα στο αεροδρόμιο Χίθροου, όπου επικρατεί αναστάτωση...

ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΔΗΓΟΙ: Κατολισθήσεις σε δρόμους της ορεινής Λεμεσού

Κατολισθήσεις πετρών και όγκων χώματος σημειώθηκαν σε διάφορα σημεία...

Related Articles

Popular Categories