25.6 C
Nicosia
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWS«ΆΚΟΥ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ»: «40% των περιστατικών του καρκίνου μπορούσε να προληφθεί»-Mε...

«ΆΚΟΥ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ»: «40% των περιστατικών του καρκίνου μπορούσε να προληφθεί»-Mε τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και την Στέλλα Κυριακίδου

-

Μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση για τη βιώσιμη πρόληψη του καρκίνου πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο «Αροδαφνούσα» του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου στο πλαίσιο του προγράμματος «Άκου Το Σώμα Σου».

Η τέταρτη συνάντηση της σειράς ανοιχτών συζητήσεων με το κοινό είχε ως κύρια ομιλήτρια την κυρία Στέλλα Κυριακίδου, Επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία επικεντρώθηκε στο κεφάλαιο 3 του Ευρωπαϊκού Σχεδίου για την Καταπολέμηση του Καρκίνου, το οποίο είναι αφιερωμένο στην πρόληψη.

Το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Κατά του Καρκίνου υπογραμμίζει ότι η πρόληψη είναι πιο αποτελεσματική από κάθε θεραπεία και αποτελεί την πιο οικονομικά αποδοτική μακροπρόθεσμη στρατηγική για τον έλεγχο του καρκίνου. Σύμφωνα με τα δεδομένα, το 40% των περιστατικών καρκίνου θα μπορούσε να προληφθεί. Το σχέδιο στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και την αντιμετώπιση των βασικών παραγόντων κινδύνου, όπως: καρκίνοι που προκαλούνται από το κάπνισμα, επιβλαβής κατανάλωση αλκοόλ,παχυσαρκία και έλλειψη φυσικής δραστηριότητας, έκθεση σε ρύπανση, καρκινογόνες ουσίες και ακτινοβολία,καρκίνοι που προκαλούνται από λοιμώξεις.

Ο αντιπρόεδρος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, κ. Αλέκος Σταμάτη, στην εναρκτήρια τοποθέτησή του, τόνισε ότι ο Σύνδεσμος στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την πρόληψη του καρκίνου και την αποφυγή μελλοντικών ασθενειών. Ο σύνδεσμος δεσμεύεται να σχεδιάζει και να εφαρμόζει ολιστικές πολιτικές, συνεργαζόμενος με τις αρμόδιες αρχές για τη δημιουργία πολιτικών που θα συμβάλουν στην προστασία της υγείας των πολιτών.

Οι ανοικτές συζητήσεις έμπνευσης και παρακίνησης με τίτλο #ΆκουΤοΣώμαΣου πραγματοποιούνται κάθε μήνα και είναι ανοιχτές στο κοινό. Ο στόχος αυτών των συζητήσεων είναι να εμπνεύσουν το κοινό να υιοθετήσει καλύτερες συνήθειες για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις συζητήσεις και το πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου στη διεύθυνση www.anticancersociety.org.cy.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΚΥΠΡΟΣ: Ψηλή θερμοκρασία – Βροχές αναμένονται από την Παρασκευή

Η θερμοκρασία συνεχίζει να παραμένει υψηλή, με το θερμόμετρο να φτάνει σήμερα πάνω από τους 30°C σε πολλές περιοχές. Ωστόσο το μεσημέρι και...