ΧΩΡΙΣ ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ: Τετραπληγικός κατηγορούμενος για μικροποσά – Το κράτος μόνο αριθμούς βλέπει

Ένα κράτος που «βλέπει» μόνο αριθμούς και όχι ανθρώπους έχουμε καταντήσει – και η εικόνα είναι τραγική. Τετραπληγικό άτομο, κλινήρης εδώ και 14 χρόνια, καλείται ως κατηγορούμενος στο δικαστήριο για υποτιθέμενες οφειλές 559,75 ευρώ προς τις Κοινωνικές Ασφαλίσεις, λες και πρόκειται για ασυνείδητο οφειλέτη και όχι για έναν άνθρωπο που ζει καθημερινά στο όριο της αντοχής.

Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στην τηλεόραση του Αλφα και στην δημοσιογράφο Νάσια Ιωάννου, η οικογένεια ενημερώθηκε για την υπόθεση μόλις όταν επιδότης χτύπησε την πόρτα για να παραδώσει κλήτευση, ζητώντας μάλιστα να λάβει και την υπογραφή του ίδιου του τετραπληγικού, που βρίσκεται υπό μηχανική υποστήριξη. Η οφειλή αφορά εισφορές για την κοπέλα που τον φροντίζει, με την οικογένεια να υποστηρίζει πως όλα τα χρόνια πλήρωνε κανονικά τις Κοινωνικές Ασφαλίσεις της, σε πολύ μεγαλύτερα ποσά, και πως δεν υπήρξε καμία προηγούμενη προειδοποίηση.

Η υπόθεση εγείρει σοβαρά ερωτήματα για την ανθρώπινη διάσταση της κρατικής μηχανής, αλλά και για το κατά πόσο δικαιολογείται η δαπάνη χρόνου και πόρων για να οδηγούνται ενώπιον των ήδη επιβαρυμένων δικαστηρίων τέτοιες υποθέσεις για μικροποσά, την ώρα που οι πιο ευάλωτοι πολίτες βιώνουν διπλή ταλαιπωρία, γραφειοκρατική και ανθρώπινη.

Στην κλήτευση, πέρα από τις εισφορές στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις, καταγράφονται και άλλες «παραλείψεις»: τέλος Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού ύψους 16,89 ευρώ, εισφορά Κοινωνικής Συνοχής 67,44 ευρώ και εισφορά στο ΓεΣΥ 179,19 ευρώ. Μικροποσά σε χαρτί, που όμως μετατρέπονται σε ποινικά αδικήματα σε βάρος ενός τετραπληγικού ανθρώπου, αποκαλύπτοντας ένα σύστημα που λειτουργεί με τυφλή τυπολατρία και καθόλου ανθρωπιά. Το τετραπληγικό άτομο είναι λήπτης κυβερνητικού επιδόματος λόγω βαριάς αναπηρίας, γεγονός που αναδεικνύει την έλλειψη συντονισμού και επικοινωνίας μεταξύ των κρατικών υπηρεσιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Έξι το πρωί και… γάμος στην Πινδάρου – Τι λένε τα ινδικά έθιμα -(Βίντεο)

Γαμήλιο γλέντι στην οδό Πινδάρου, στις έξι το πρωί,...

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Το υδρόμετρο θα σας στέλνει… μήνυμα – Τι αλλάζει για τους καταναλωτές

Μια διαρροή που περνά απαρατήρητη μπορεί να φανεί στον...

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Ήπιαν και έπιασαν τιμόνι – Δύο τροχαία, τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο

Τέσσερα πρόσωπα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά από δύο τροχαία...

75ΧΡΟΝΗ: Μοιραία εξόρμηση για μανιτάρια σε χωριό της επαρχίας Μόρφου

Μοιραία αποδείχθηκε η εξόρμηση για μάζεμα μανιταριών για την...

Topics

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Το υδρόμετρο θα σας στέλνει… μήνυμα – Τι αλλάζει για τους καταναλωτές

Μια διαρροή που περνά απαρατήρητη μπορεί να φανεί στον...

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Ήπιαν και έπιασαν τιμόνι – Δύο τροχαία, τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο

Τέσσερα πρόσωπα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά από δύο τροχαία...

75ΧΡΟΝΗ: Μοιραία εξόρμηση για μανιτάρια σε χωριό της επαρχίας Μόρφου

Μοιραία αποδείχθηκε η εξόρμηση για μάζεμα μανιταριών για την...

ΛΑΡΝΑΚΑ: Πάνω από €42.000 έκαναν «φτερά» από 81χρονη – Συνελήφθη η οικιακή βοηθός της

Ύποπτες συναλλαγές στην τραπεζική κάρτα 81χρονης οδήγησαν στην αποκάλυψη...

Related Articles

Popular Categories