ΤΡΟΧΑΙΑ: 11 ζωές έφυγαν από τη ζωή μέσα σε 3,5 μήνες-Η τραγωδία δεν κάνει διακρίσεις

Με το πρώτο τετράμηνο του 2025 να μην έχει ακόμη ολοκληρωθεί, έντεκα άνθρωποι έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους σε τροχαίες συγκρούσεις στην Κύπρο. Τα στοιχεία της Αστυνομίας σοκάρουν – όχι μόνο για τον αριθμό, αλλά και για τη διασπορά ηλικιών και περιοχών: νέοι, μεσήλικες, ηλικιωμένοι. Η τραγωδία πλήττει όλους, χωρίς διακρίσεις, και καταδεικνύει την ανάγκη για αυξημένη προσοχή και υπευθυνότητα στην οδήγηση.

Κάθε τροχαίο δεν είναι απλώς ένας αριθμός στα στατιστικά. Κρύβει πίσω του ανθρώπινες ιστορίες, οικογένειες που χάνουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, κενές καρέκλες στο τραπέζι της οικογένειας και ζωές που ανακόπτονται απότομα και άδικα. Κάθε θύμα αφήνει πίσω του μια ανοιχτή πληγή για τους συγγενείς του, μια απώλεια που δεν μετριέται με αριθμούς. Ένας γονιός δεν θα επιστρέψει ποτέ στο σπίτι, ένα παιδί δεν θα ζήσει τις στιγμές που του αξίζουν.

Η Αστυνομία Κύπρου απευθύνει έκκληση σε όλους τους οδηγούς να αναλάβουν την ευθύνη για τη ζωή τους και των γύρω τους. Να οδηγούν με προσοχή, να τηρούν τα όρια ταχύτητας και να μην κάνουν χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση. Είναι απαραίτητο να μην οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών και πάντα να φορούν τη ζώνη ασφαλείας ή το κράνος, ανάλογα με το όχημα. Η πρόληψη είναι η μόνη άμυνα απέναντι σε αυτό το κοινωνικό πρόβλημα, και μόνο με υπευθυνότητα μπορούμε να προστατεύσουμε τις ζωές μας και των άλλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:



Hot this week

KAWACOM’S: Ενισχύει τη σύνδεση του δικτύου της και χαράζει τα επόμενα βήματα ανάπτυξης

Εκπρόσωποι από όλη την Κύπρο συναντήθηκαν για ανταλλαγή ιδεών,...

OCEANA: Καταθέτει οδικό χάρτη για έναν ανθεκτικό και ανταγωνιστικό τομέα θαλάσσιων τροφίμων έως το 2040

Η συμβολή της στη διαβούλευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για...

PAYABL: Παρουσιάζει το Tap to Pay για ανέπαφες πληρωμές μέσω smartphone

Το Tap to Pay by payabl. μετατρέπει τα...

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Χειροπέδες σε 41χρονο για εισαγωγή μεγάλης ποσότητας κάνναβης

Στη σύλληψη άνδρα ηλικίας 41 ετών προχώρησαν χθες μέλη...

NΕΟ JEEP COMPASS: Μόλις 20 συλλεκτικά κομμάτια στην Κύπρο με όφελος €10.000

Η νέα γενιά του Jeep Compass e-Hybrid κάνει την...

Topics

KAWACOM’S: Ενισχύει τη σύνδεση του δικτύου της και χαράζει τα επόμενα βήματα ανάπτυξης

Εκπρόσωποι από όλη την Κύπρο συναντήθηκαν για ανταλλαγή ιδεών,...

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Χειροπέδες σε 41χρονο για εισαγωγή μεγάλης ποσότητας κάνναβης

Στη σύλληψη άνδρα ηλικίας 41 ετών προχώρησαν χθες μέλη...

ΚΑΙΡΟΣ: Μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες, θερμοκρασία κοντά στα φυσιολογικά

Κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή, με...

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΝΤΟΣ: Ένας ξεχωριστός Τσολιάς που συγκίνησε το κοινό -(Φώτο-Βίντεο)

Μια όμορφη και συγκινητική στιγμή χάρισε η σχολική γιορτή...

ΑΝΑΣΑ ΣΤΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ: Ξεπέρασε το 150% η μέση βροχόπτωση Μαρτίου

Αισθητά αυξημένη καταγράφεται η μέση βροχόπτωση για τον μήνα...

Related Articles

Popular Categories