26.9 C
Nicosia
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΠΕΡΙΚΛΗΣ ΣΠΥΡΟΥ: «Έρωτας στην Πόλη: Ένα συναρπαστικό ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη που ζωντανεύει...

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΣΠΥΡΟΥ: «Έρωτας στην Πόλη: Ένα συναρπαστικό ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη που ζωντανεύει τις αισθήσεις-(Φώτο)

-

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στην αίθουσα «Π. Πασχαλίδης» στο Κτίριο Διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας. ο συγγραφέας Περικλής Σπύρου παρουσίασε το νέο του βιβλίο, με τίτλο «Έρωτας στην Πόλη». Η εκδήλωση προσέλκυσε πλήθος κόσμου από τον χώρο του πολιτισμού και των επιχειρήσεων, επιβεβαιώνοντας τη θερμή υποδοχή του μυθιστορήματος από το αναγνωστικό κοινό.

 Η εκδήλωση προσέλκυσε πλήθος κόσμου από τον χώρο της τέχνης, της πολιτικής και των επιχειρήσεων, οι οποίοι τίμησαν το νέο αυτό λογοτεχνικό έργο, που έχει ήδη κερδίσει την αγάπη αναγνωστών από την Κύπρο και την Ελλάδα.. Το μυθιστόρημα παρουσιάστηκε από τον γνωστό λογοτέχνη και κριτικό κ. Ανδρέα Χατζηθωμά, ο οποίος τόνισε την ιδιαίτερη σημασία του βιβλίου και το βαθύ του περιεχόμενο.

«Ο αναγνώστης του βιβλίου «Έρωτας στην Πόλη» έχει την αίσθηση ότι περιδιαβάζει έναν αγαπημένο τόπο, αλλά ταυτόχρονα νιώθει την πίκρα μιας οδυνηρής μνήμης που δεν σταματά να αιμορραγεί και να παραπέμπει στις δικές μας πληγές που ακόμη δεν έχουν επουλωθεί» .Με διαύγεια και αμεσότητα ζωντανεύουν οι εικόνες, οι ήχοι, οι μυρωδιές, τα τοπία και οι πολυπολιτισμικές συνήθειες, στοιχεία που συνδεδεμένα μεταξύ τους αποτελούν ένα εξαίσιο σενάριο για κινηματογραφική παραγωγή», ανέφερε χαρακτηριστικά, δημιουργώντας ένα κλίμα συγκίνησης και αναστοχασμού στο ακροατήριο.

«Οι εικόνες, οι ήχοι και οι μυρωδιές της Πόλης, όπως τους αποδίδει ο συγγραφέας, έρχονται στην επιφάνεια με φυσικότητα και ζωντάνια, κάνοντας το βιβλίο να μοιάζει με σενάριο έτοιμο για κινηματογραφική μεταφορά».

Συνεχίζοντας την ομιλία του, ο κ. Χατζηθωμάς περιέγραψε το βιβλίο ως ένα έργο γεμάτο συμβολισμούς, που αγγίζει την ιστορία και την πολιτισμική κληρονομιά των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης.

«Κάθε σελίδα του βιβλίου προσφέρει μια μικρή αισθητική και πνευματική απόλαυση», είπε, ενώ εξήρε την ικανότητα του συγγραφέα να σκιαγραφεί τους χαρακτήρες και να ζωντανεύει το ιστορικό πλαίσιο της εποχής: «Οι εικόνες, οι ήχοι και οι μυρωδιές της Πόλης, όπως τους αποδίδει ο συγγραφέας, έρχονται στην επιφάνεια με φυσικότητα και ζωντάνια, κάνοντας το βιβλίο να μοιάζει με σενάριο έτοιμο για κινηματογραφική μεταφορά».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, αποσπάσματα από το έργο ανέγνωσαν οι ηθοποιοί Ανδρέας Αραούζος και Χριστίνα Μαρούχου, οι οποίοι με την καθηλωτική τους ερμηνεία μετέφεραν τους παρευρισκόμενους στη μαγευτική ατμόσφαιρα της Κωνσταντινούπολης. Η μουσική συνοδεία του Δημήτρη Οικονόμου στα πλήκτρα προσέθεσε ακόμα περισσότερη ένταση και συναίσθημα στη βραδιά.

Ο συγγραφέας, Περικλής Σπύρου, ευχαρίστησε το κοινό και τους συντελεστές της εκδήλωσης για την υποστήριξή τους, εκφράζοντας τη χαρά του για την αγάπη που έχει εισπράξει το νέο του μυθιστόρημα. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, ο Σπύρου οδηγεί τον αναγνώστη σε ένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη του 1955, σε μια περίοδο που οι Έλληνες της Πόλης έζησαν τραγικά γεγονότα.

Το βιβλίο «Έρωτας στην Πόλη» είναι διαθέσιμο σε γνωστά βιβλιοπωλεία όπως το «Πάργα», το «Σολώνειον» και το «Αντωνίου», και έχει ήδη αρχίσει να κερδίζει τη θέση του στις βιβλιοθήκες των αναγνωστών.

Λίγα λόγια το μυθιστόρημα

Το μυθιστόρημα «Έρωτας στην Πόλη» αφηγείται την ιστορία ενός κυνικού εργένη,  που ταξιδεύει στην Κωνσταντινούπολη, με αφορμή ένα ιατρικό πρόβλημα. Οι γιατροί στην Αθήνα δεν μπορούσαν να τον βοηθήσουν και, ακολουθώντας τη συμβουλή μιας γνωστής του από την κοινωνική ζωή της πρωτεύουσας, αποφασίζει να επισκεφτεί την Πόλη για θεραπεία. Ωστόσο, οι λόγοι του ταξιδιού δεν είναι μόνο ιατρικοί· το ταξίδι του είναι και μια ευκαιρία για επανασύνδεση με την οικογένειά του, για να ξεφύγει από τη ρουτίνα και να ξεχάσει έναν έρωτα που τελείωσε.

Μόλις πατάει το πόδι του στη Βασιλεύουσα, μαγεύεται από τις ομορφιές, την ιστορία και τις αντιθέσεις της. Το ταξίδι του γίνεται γέφυρα που τον συνδέει όχι μόνο με το παρελθόν του, αλλά και με το παρελθόν των Ρωμιών της Πόλης.

Μέσα από τις περιγραφές της Κωνσταντινούπολης, ο ήρωας βυθίζεται σε έναν κόσμο γεμάτο αναμνήσεις και συμβολισμούς, ενώ ένας νέος έρωτας αναδύεται. Όμως, η ηρεμία ανατρέπεται όταν έρχεται αντιμέτωπος με τα τραγικά γεγονότα του ματωμένου Σεπτέμβρη του 1955, που αλλάζουν το σκηνικό και τον κόσμο γύρω του. Το μυθιστόρημα συνδυάζει την προσωπική αναζήτηση με τη συλλογική μνήμη, αγγίζοντας τις πληγές του παρελθόντος που ακόμα αιμορραγούν.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΚΥΠΡΟΣ: Ψηλή θερμοκρασία – Βροχές αναμένονται από την Παρασκευή

Η θερμοκρασία συνεχίζει να παραμένει υψηλή, με το θερμόμετρο να φτάνει σήμερα πάνω από τους 30°C σε πολλές περιοχές. Ωστόσο το μεσημέρι και...