17.8 C
Nicosia
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: H ανάρτηση που προβληματίσει για την κατάσταση που βιώνουν συμπολίτες...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: H ανάρτηση που προβληματίσει για την κατάσταση που βιώνουν συμπολίτες μας-Η ανθρωπιά δεν έχει χαθεί…

-

Η οικονομική κρίση που έχει πλήξει την Κύπρο τα τελευταία χρόνια έχει φέρει πολλούς πολίτες σε απελπιστική κατάσταση. Τα δεδομένα δείχνουν μια κοινωνία που αγωνίζεται καθημερινά να επιβιώσει, με τις βασικές ανάγκες να παραμένουν ανεκπλήρωτες για πολλές οικογένειες. Μια ανάρτησή που έβαλε συμπολίτης μας φανερώνει την κατάσταση αλλά και την ανθρωπιά που εξακολουθεί να υπάρχει ανάμεσα μας.

Η κατάσταση αυτή δεν είναι απλά μια στατιστική αναφορά, αλλά μια ζοφερή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας. Η ανεργία, η φτώχεια και οι συνεχείς αυξήσεις στις τιμές των βασικών αγαθών έχουν οδηγήσει πολλούς να αναζητούν απεγνωσμένα τρόπους να εξασφαλίσουν τα προς το ζην. Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι αναγκάζονται να πουλήσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα, όπως καινούργια ρούχα, προκειμένου να εξασφαλίσουν λίγα χρήματα για το φαγητό ή τα φάρμακά τους.

Η αλληλεγγύη και η στήριξη μεταξύ των πολιτών είναι πιο αναγκαίες από ποτέ. Η κοινωνία μας πρέπει να σταθεί δίπλα σε αυτούς που δοκιμάζονται, να προσφέρει χείρα βοήθειας και να αναζητήσει λύσεις για να ανακουφιστεί η οικονομική πίεση που βιώνουν.

Ωστόσο, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την ευθύνη της πολιτείας να παρέχει ουσιαστική στήριξη και να προωθήσει πολιτικές που θα ανακουφίσουν τους πολίτες από τα βάρη της κρίσης. Οι προσπάθειες πρέπει να επικεντρωθούν στην δημιουργία θέσεων εργασίας, την μείωση της φορολογίας και την εξασφάλιση προσιτών τιμών στα βασικά αγαθά.

Η ανάρτησή του συμπολίτη μας σε σελίδα των κοινωνικών δικτύων αποδεικνύει του λόγου το αληθές

«Γνωρίζει κάποιος που μπορούμε να πουλήσουμε καινούργια μας ρούχα ; Πριν προλάβετε να πείτε δώσε τα δωρεάν σε άστεγους ή οπουδήποτε αλλού, για να φτάσω εδώ που έφτασα σημαίνει είναι τεράστια ανάγκη που μένουμε χωρίς φαγητό και τα άμεσα καθημερινά επιβίωσης μας που τρέχει και σοβαρό θέμα υγείας… δλδ δεν είναι ότι δεν θέλω να τα χαρίσω. Χάρισα ήδη πολλά στο παρελθόν. Αυτή την στιγμή είναι αδύνατον και αναγκάζομαι να το κάνω αυτό. Δοκίμασα εδώ μέσα σε ομάδες αλλά τίποτα δεν έπιασε. Για αυτό ρωτάω αν γνωρίζει κάποιος συγκεκριμένα που μπορούμε να τα πάρουμε και να πληρωθούμε

Ευχαριστώ εκ των προτέρων»

Σας παραθέτουμε μερικά από τα σχόλια των συμπολιτών μας που απαντούν στο άνθρωπο που ζητά να πουλήσει τα προσωπικά του αντικείμενα.

1euro to kilo

Stile mou mia timi kai posa kommatia exeis

Με λυπεί όλο αυτό που διαβάζω πραγματικά σαν άνθρωπος ντρέπομαι ππυ ζω σε αυτήν την χώρα…που μας κατάντησαν …δεν είσαι μόνη σου κυρία μου που βιώνεις αυτό το θέμα είναι χιλιάδες κόσμος και όλα αυτά σαν αποτέλεσμα της αναξιοκρατίας αυτού του τόπου…..γιαυτό πρέπει να γίνει τελικά αυτή η εκκαθάριση πολιτικού συστήματος που κατέστρεψε τον λαό..10 οικογένειες από το 60 μέχρι σήμερα….να παν σπίτια τους και κάνει..

Όσο για το πρόβλημα σου..θα εισηγηθώ οικειοθελώς ο κάθε ένας από εμάς μια μικρή εισφορά στην οικογένεια σας τουλάχιστον να έχουν φαγητό τα μωρά σας….βάλτε αν θέλετε ένα I bank. Και θα είμαι ο πρώτος που θα πάει στην τράπεζα……μελλοντικά θα με γνωρίσει ο λαός…τώρα απλά βλέπω κρίνω νευριαζω με το κατεστημένο…θα έρθουν η εκλογές…σκεφτείτε καλά πριν δώσετε ότι ποιο πολύτιμο σας έχει απομείνει..

Υπάρχουν μαγαζιά στο κέντρο της Λευκωσίας

που τα Αγοράζουν σε χαμηλές τιμές. Έχει που τα δημοσιεύουν κάποιοι και μέσω του Facebook.

Έχω κατάστημα με μεταχειρισμένα.στειλε μου μου μήνυμα να μιλήσουμε

Μπορεί να είναι και λίγο άσχετο, αλλά εάν είστε άνεργος/η υπάρχουν προγράμματα κατάρτισης της Αναδ που σας πληρώνουν , και υπάρχουν και κάποια που τρέχουν τον Αύγουστο, μόνο εάν είστε γραμμένος/η άνεργος/η

Stilmu minima…emazepsame trofima me to Κέντρο Νεότητας Τεμβριάς – Temvria Youth Club για να στείλουμε σε μιαν συλλογή τροφίμων που τελικά ακυρώθηκε… Να σας τα δώσουμε εσάς

Pou vriskeste?ean mporpume na boithisoume estw me trofima

Βάλε φωτογραφίες εδώ ίσως κάποιος αγοράσει από δω.

Που έχουν καταντήσει τον κόσμο οι αλήτες 😡

Ελπίζω να καταφέρεις να βρεις τον δρόμο σου το εύχομαι ολόψυχα.

Θα σου έλεγα να τα πάρεις στο προεδρικό… Αφού τα οικονομικά του κράτους σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση πάει καλά …

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΚΑΙΡΟΣ: Αίθριος καιρός με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες

Ο καιρός σήμερα θα παραμείνει κυρίως αίθριος, με τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας μέχρι την Πέμπτη, φτάνοντας κοντά στις φυσιολογικές...