25.6 C
Nicosia
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ: Ζήτησε τη συνδρομή της Ελλάδας για ασφαλή μεταφορά Κυπρίων από...

ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ: Ζήτησε τη συνδρομή της Ελλάδας για ασφαλή μεταφορά Κυπρίων από το Ισραήλ

-

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ζήτησε τη βοήθεια της Ελλάδας, σύμφωνα με πληροφορίες από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Ο Πρόεδρος ζήτησε από την Ελλάδα να διαθέσει αεροπλάνο, προκειμένου να μεταβεί στο Ισραήλ και να εξασφαλίσει την ασφαλή μεταφορά των Κυπρίων που ζουν εκεί. Όπως ανέφερε δημοσιογράφος, για το συγκεκριμένο θέμα έχει προγραμματιστεί έκτακτη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αύριο.

Όπως αναφέρθηκε ο πρόεδρος ζήτησε όπως η Ελλάδα διαθέσει αεροπλάνο ώστε να μεταβεί στο Ισραήλ για να μεταφέρει με ασφάλεια τους Κύπριους που ζουν εκεί. Μάλιστα όπως αποκάλυψε η δημοσιογράφος αύριο θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη για το θέμα.

Να σημειωθεί ότι πριν από λίγη ώρα, οι σειρήνες ήχησαν σε όλο το Ισραήλ και εκρήξεις ακούγονταν στην Ιερουσαλήμ και την κοιλάδα του Ιορδάνη, με τους Ισραηλινούς να σπεύδουν σε καταφύγια. Δημοσιογράφοι της δημόσιας τηλεόρασης που κάλυπταν ζωντανά τα γεγονότα, αναγκάστηκαν να ξαπλώσουν στο έδαφος για ασφάλεια. Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, εκτοξεύτηκαν τουλάχιστον 100 πύραυλοι.

Ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε νωρίτερα ότι η επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους αναμένεται να είναι «ευρείας κλίμακας» και κάλεσε τους πολίτες να βρουν ασφαλές καταφύγιο. Από την Ουάσινγκτον, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να βοηθήσουν το Ισραήλ να αμυνθεί απέναντι στις πυραυλικές επιθέσεις του Ιράν. Μετά το πρώτο κύμα επιθέσεων, οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) δεσμεύτηκαν για αντίποινα.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΚΥΠΡΟΣ: Ψηλή θερμοκρασία – Βροχές αναμένονται από την Παρασκευή

Η θερμοκρασία συνεχίζει να παραμένει υψηλή, με το θερμόμετρο να φτάνει σήμερα πάνω από τους 30°C σε πολλές περιοχές. Ωστόσο το μεσημέρι και...