ΜΕΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ: Πληθώρα συμμετοχών στο κέντρο της Λευκωσίας

Σαράντα και πλέον σύνολα στη Χορωδιακή Παρέλαση 2023, έξι συγκροτήματα στο Schoolfest 2023 και συναυλία Sistema Cyprus θα λάβουν μέρος στη Μέρα Τραγουδιού στο κέντρο της Λευκωσίας.

Ο Δήμος Λευκωσίας και το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας διοργανώνουν τη Μέρα Τραγουδιού με θέμα «Απ’ τη Λευκωσία ως την καρδιά, τραγούδια μια αγκαλιά», το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023, από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τις 5:30 το απόγευμα στους πεζόδρομους Λήδρας – Ονασαγόρου και την Πλατεία Ελευθερίας. Στόχος της διοργάνωσης η ανάδειξη της διαχρονικής αξίας της μουσικής και ιδιαίτερα του τραγουδιού στη ζωή του ανθρώπου, μέσα από την ευεργετική του δράση και ως μέσου συλλογικής πολιτιστικής έκφρασης.

Στο πλαίσιο της Μέρας Τραγουδιού, διοργανώνεται για ακόμα μια φορά η μεγάλη Χορωδιακή Παρέλαση. Φέτος ετοιμάζονται να παρουσιαστούν σαράντα και πλέον σύνολα από Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Πανεπιστήμια, Ωδεία, Δήμους, Κοινότητες και άλλους πολιτιστικούς φορείς, με ποικίλο ρεπερτόριο όπως παραδοσιακή μουσική, μουσικές του κόσμου, τζαζ, δημοφιλή μουσική κ.ά. Από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τις 2:00 το απόγευμα, μικροί και μεγάλοι θα ενώσουν τις φωνές τους και θα κινηθούν από την Πλατεία Ελευθερίας προς τις οδούς Λήδρας και Ονασαγόρου, γεμίζοντας τους δρόμους στο κέντρο της Λευκωσίας με αγαπημένα τραγούδια.

Στη συνέχεια, ακολουθεί συναυλία με έξι νεανικά σχολικά συγκροτήματα, τα οποία θα παρουσιαστούν στην Πλατεία Ελευθερίας από τις 2:00 μέχρι τις 4:00 το απόγευμα στο Schoolfest 2023, το Παγκύπριο Φεστιβάλ Σχολικών Συγκροτημάτων. Στη συναυλία συμμετέχουν τα ακόλουθα συγκροτήματα: The Nuts, Buzz, Ainompa, Galactic Groove και live Wire. Η μεγάλη αυτή μουσική δράση στο κέντρο της Λευκωσίας θα κλείσει με υπαίθρια συναυλία της Ορχήστρας Sistema Cyprus στις 4:00 το απόγευμα στο κάτω διάζωμα της Πλατείας Ελευθερίας.

Hot this week

ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΤΑΣΗ: Στην Κύπρο για παράνομα τσιγάρα – Πάνω από 16% η κατανάλωση το 2025, σύμφωνα με έκθεση KPMG

Ανησυχητική εικόνα για την Κύπρο και συνολικά για την...

ΛΕΥΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Ποσοστά, αντιμετώπιση και η παγκόσμια επιρροή της Γουίνι Χάρλοου

Η Γουίνι Χάρλοου έχει καταφέρει να μετατρέψει τη λεύκη...

ΣΥΡΟΣ: Στάχτη και αυταπάρνηση στην Άμπελα μετά τη μεγάλη πυρκαγιά-Πώς σώθηκε ηλικιωμένη

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή...

ΛΕΜΕΣΟΣ: Φωτιά από εν κινήσει όχημα μεταξύ Δωράς – Μαλιάς

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης (24/6) στην επαρχία...

3ΜΗΝΟ ΒΡΕΦΟΣ: Δύο χρόνια άταφο – Στο θανατικό ανακριτή η απόφαση για το πότε θα ταφεί

Δύο χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο ενός βρέφους μόλις...

Topics

ΛΕΥΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Ποσοστά, αντιμετώπιση και η παγκόσμια επιρροή της Γουίνι Χάρλοου

Η Γουίνι Χάρλοου έχει καταφέρει να μετατρέψει τη λεύκη...

ΛΕΜΕΣΟΣ: Φωτιά από εν κινήσει όχημα μεταξύ Δωράς – Μαλιάς

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης (24/6) στην επαρχία...

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ: Στο σημείο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

Σε κινητοποίηση τέθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες το απόγευμα της...

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Τέσσερις καλλιτέχνες παρουσιάζουν την immersive έκθεση «Take your broken heart, make it into art»

Τέσσερις δημιουργοί από την Κύπρο ενώνουν τις δυνάμεις τους...

Related Articles

Popular Categories