ΚΥΣΟΑ: Στους δρόμους οι πολίτες με αναπηρίες-Διεκδικούν τα αυτονόητα

Με την ευκαιρία της 3ης Δεκεμβρίου, Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρίες, οι πολίτες με αναπηρίες θα διαμαρτυρηθούν για τις κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών που βιώνουν από την ίδια την πολιτεία, από την οποία αναμένουν προστασία, όπως συμβαίνει σε όλες τις ευνομούμενες δημοκρατικές πολιτείες.

Η διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωϊ έξω από το Προεδρικό Μέγαρο. Ανάμεσα στα βασικότερα ζητήματα που απασχολούν την περίοδο αυτή το κίνημα των πολιτών με αναπηρίες, είναι η προκλητική άρνηση της χώρας μας να συμμορφωθεί με τις συστάσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για υλοποίηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρίες.

Πάγιος στόχος του κινήματος των ατόμων με αναπηρίες είναι η διασφάλιση της ενεργού και πλήρους εμπλοκής των πολιτών με αναπηρίες και των οργανώσεων τους στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων για τα ζητήματα που άμεσα ή έμμεσα τους αφορούν καθώς και η επίτευξη της αποϊδρυματοποίησης και ενσωμάτωσης στην κοινότητα, της φοίτησης των παιδιών με αναπηρίες στη γενική τάξη, της υλοποίησης του δικαιώματος της υγείας και της αποκατάστασης, της ελεύθερης έκφρασης και πρόσβασης στις πληροφορίες, της πρόσβασης στο δομημένο περιβάλλον, τα δημόσια μέσα μεταφοράς, τα οπτικοακουστικά μέσα, τη διασφάλιση της απρόσκοπτης συμμετοχής στη πολιτική και τη δημόσια ζωή, της συμμετοχής στον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία και πολλά άλλα.

Στις 2 Δεκεμβρίου θα τεθούν εκ νέου ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και της πολιτείας ευρύτερα με σαφή δημόσιο και δημοκρατικό τρόπο όλα τα «δεινά» των ατόμων με αναπηρίες, και ιδιαίτερα θα αποκαλυφθούν οι πολιτικές που οδηγούν μεγάλο ποσοστό των πολιτών με αναπηρίες σε αποκλεισμό από την κοινωνία και σε λιμοκτονία αυτών και των οικογενειών τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΟΠΑΚ: Κανένα άτομο με κάκωση νωτιαίου μυελού να μην βρίσκεται στο περιθώριο-https://www.boussiasnews.cy/el/news/1669121779/opak-kanena-atomo-me-kakosi-notiaioy-mielou-na-min-vrisketai-sto-perithwrio

Hot this week

ΚΙΤΡΙΝΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Δίωρο «φωτιά» με 40άρια – Πότε κορυφώνεται ο καύσωνας

Νέα κίτρινη προειδοποίηση για ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες εξέδωσε το...

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Στις φλόγες σκουπιδότοπος κοντά στο αεροδρόμιο Τύμπου – Πυκνοί μαύροι καπνοί στην περιοχή

Πυρκαγιά ξέσπασε νωρίτερα σε χώρο απόρριψης σκουπιδιών βορειοδυτικά του...

ΟΚΥπΥ: Στο μικροσκόπιο οι χειρισμοί της υπόθεσης του 4χρονου μετά την καταγγελία της μητέρας

Στο επίκεντρο διερεύνησης βρίσκεται η υπόθεση του 4χρονου αγοριού...

Topics

ΚΙΤΡΙΝΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Δίωρο «φωτιά» με 40άρια – Πότε κορυφώνεται ο καύσωνας

Νέα κίτρινη προειδοποίηση για ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες εξέδωσε το...

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Στις φλόγες σκουπιδότοπος κοντά στο αεροδρόμιο Τύμπου – Πυκνοί μαύροι καπνοί στην περιοχή

Πυρκαγιά ξέσπασε νωρίτερα σε χώρο απόρριψης σκουπιδιών βορειοδυτικά του...

ΟΚΥπΥ: Στο μικροσκόπιο οι χειρισμοί της υπόθεσης του 4χρονου μετά την καταγγελία της μητέρας

Στο επίκεντρο διερεύνησης βρίσκεται η υπόθεση του 4χρονου αγοριού...

ΜΕ ΕΝΑ «ΚΛΙΚ»: Η ρύθμιση φορολογικών οφειλών – Η νέα ψηφιακή διαδικασία

Στο επίκεντρο της επικαιρότητας βρίσκεται η νέα ρύθμιση για...

ΛΑΡΝΑΚΑ: Χειροπέδες σε επιχειρηματία γνωστό στους επιχειρηματικούς, κοσμικούς και αθλητικούς κύκλους

Στη σύλληψη 62χρονου, γνωστού επιχειρηματία της Λάρνακας, προχώρησε η...

Related Articles

Popular Categories