21.9 C
Nicosia
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Οι νέες θεραπείες είναι λιγότερο τοξικές και πιο αποτελεσματικές

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Οι νέες θεραπείες είναι λιγότερο τοξικές και πιο αποτελεσματικές

-

O Σεπτέμβριος έχει οριστεί ως Μήνας Ευαισθητοποίησης για τη Λευχαιμία και τις Αιματολογικές Κακοήθειες, με την Κυπριακή Αιματολογική Εταιρεία να πρωτοστατεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.

Η δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε είχε ως στόχο την ανάδειξη των σημαντικών εξελίξεων στον τομέα της αιματολογίας. Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Αιματολογικής Εταιρείας, Δρ. Μιχάλης Μιχαήλ, ο οποίος ανέδειξε τα σημαντικά συμπεράσματα που προκύπτουν από τις σύγχρονες θεραπευτικές εξελίξεις, τονίζοντας ότι οι νέες θεραπείες είναι λιγότερο τοξικές και πιο αποτελεσματικές.

Η Δρ. Μαρία Μιχαήλ η Δρ. Θεοδώρα Τσιτσκράη ο Δρ.. Μιχάλης Μιχαήλ η Δρ. Νίκη Βυρίδου και η Δρ. Μαρία Βεργουλίδου

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Αιματολογικής Εταιρείας αναφέρθηκε επίσης στην εξέλιξη της μεταμόσχευσης μυελού των οστών, η οποία διεξάγεται πλέον με μεγαλύτερη ασφάλεια και δυνατότητα αντιμετώπισης των παρενεργειών, όπου ενδείκνυται.

Στη διάσκεψη, εξειδικευμένοι αιματολόγοι παρουσίασαν τις τελευταίες εξελίξεις για διάφορους τύπους λευχαιμίας. Η Δρ. Τσιτσκάρη αναφέρθηκε στην Οξεία Μυελογενή Λευχαιμία, η Δρ. Βεργουλίδου στην Χρόνια Μυελογενή Λευχαιμία, και η Δρ. Βυρίδη στην Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία, παρουσιάζοντας δεδομένα για την επιδημιολογία, τη διάγνωση και τις σύγχρονες θεραπείες.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι ασθενών, το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, επαγγελματίες υγείας και μέλη του κοινού, ενώ ακολούθησε συζήτηση με έμφαση στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Η Δρ. Μαρία Βεργουλίδου

Η Κυπριακή Αιματολογική Εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2008, εκπροσωπεί τους ιατρούς αιματολόγους στην Κύπρο και προάγει την επιστήμη της αιματολογίας. Διοργανώνει συνέδρια Παγκύπρια και διεθνή, με αναγνωρισμένους ομιλητές και συνεχή αύξηση της συμμετοχής. Η εκδήλωση υποστηρίχθηκε από την εταιρεία Novartis.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΚΑΙΡΟΣ: Αίθριος καιρός με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες

Ο καιρός σήμερα θα παραμείνει κυρίως αίθριος, με τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας μέχρι την Πέμπτη, φτάνοντας κοντά στις φυσιολογικές...