22.8 C
Nicosia
Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΚΑΤΙΑ ΣΑΒΒΑ: Θύμα διαδικτυακής απάτης η γνωστή δημοσιογράφος-παρουσιάστρια- «Δεν γνωρίζω τι άλλο...

ΚΑΤΙΑ ΣΑΒΒΑ: Θύμα διαδικτυακής απάτης η γνωστή δημοσιογράφος-παρουσιάστρια- «Δεν γνωρίζω τι άλλο μπορώ να κάνω πέρα από το να σας ενημερώνω»

-

Θύμα διαδικτυακής απάτης έπεσε η δημοσιογράφος του Αλφα Κύπρου, Κάτια Σάββα με τη μέθοδο της τεχνητής νοημοσύνης. Απατεώνες χρησιμοποιούν την εικόνα και το όνομά της για να προωθήσουν ψευδείς ειδήσεις σχετικά με διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια, γνωστά και ως «φρουτάκια».

Η Κάτια Σάββα δέχεται πλήθος μηνυμάτων από ανθρώπους που την ενημερώνουν για την απάτη, η οποία εμφανίζεται σαν να προέρχεται από την ίδια και την εκπομπή “Alpha Ενημέρωση”. Παρά την καταγγελία που έχει γίνει και τις συνεχείς αναφορές των χρηστών για το ψευδές περιεχόμενο, η απάτη συνεχίζει να κυκλοφορεί.

Η ίδια δηλώνει πως δεν γνωρίζει τι άλλο μπορεί να κάνει πέρα από το να ενημερώνει συνεχώς ότι πρόκειται για spam που δημιουργήθηκε με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης (AI). Ζητά από το κοινό να κοινοποιήσει αυτή την προειδοποίηση, ώστε να προστατευτούν οι χρήστες των social media από το να πέσουν θύματα της απάτης. Τονίζει πως δεν επιθυμεί να είναι άθελά της η αιτία που κάποιος θα παρασυρθεί από αυτήν την απάτη.

«Συνεχίζονται και… γίνονται κύμα, τα μηνύματα με τα οποία μου γνωστοποιούν την απάτη με τα φρουτάκια που βγαίνει σαν είδηση από μένα και την εκπομπή Άλφα Ενημέρωση. Έγινε καταγγελία, κάνετε όλοι report (ευχαριστώ), δε ξέρω τι άλλο να κάνω εγώ πάρα μόνο να γνωστοποιώ ότι πρόκειται για spam με ΑΙ. Παρακαλώ, κοινοποιήστε, δε θέλω να είμαι άθελά μου η αιτία να την πατίσουν χρήστες των social»

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: