27.8 C
Nicosia
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΔΡ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΖΑΝΑΒΑΡΟΣ: Μια ιστορία ζωής που αποδεικνύει το ήθος του γιατρού...

ΔΡ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΖΑΝΑΒΑΡΟΣ: Μια ιστορία ζωής που αποδεικνύει το ήθος του γιατρού της καρδιάς μας- «Το μοναδικό μωρό στα χιλιάδες που χειρούργησα που δεν έκλαψε ούτε μια φορά»

-

Η ιστορία του μικρού Στέφανου είναι ένα φωτεινό παράδειγμα της αφοσίωσης του Δρ. Ιωάννη Τζαβανάρου, ο οποίος πραγματικά αξίζει τον τίτλο του «Γιατρού της Καρδιάς μας». Η φροντίδα και η συναισθηματική του επένδυση σε κάθε ασθενή είναι χαρακτηριστικά που τον καθιστούν όχι μόνο εξαιρετικό ιατρό, αλλά και μια μοναδική ανθρώπινη φιγούρα που συνδυάζει την επαγγελματική του γνώση με μια θερμή καρδιά.

Ο Δρ. Τζαβανάρος είναι γνωστός για την ικανότητά του να μετατρέπει τις δύσκολες καταστάσεις σε ευκαιρίες ζωής, με μια ευαισθησία που αγγίζει πραγματικά την καρδιά των ασθενών του. Η ιστορία του μικρού Στέφανου, ενός πρόσφυγα που βρέθηκε αντιμέτωπος με σοβαρή καρδιοπάθεια, αποδεικνύει με τον πιο συγκλονιστικό τρόπο την αφοσίωσή του.

«Ιστορίες της ζωής…

Ο Στέφανος (όνομα αλλαγμένο) μπορεί επιτέλους να κοιμηθεί ήσυχος. Ο Στέφανος μπορεί να χαμογελάσει. Ο μικρός είναι πρόσφυγας. Τον έφεραν με το πλοίο οι γονείς του. Άμεση μεταφορά στο Μακάρειο με κυάνωση (μπλε χρωματισμός του δέρματος). Η διάγνωση ήταν μια σοβαρότατη καρδιοπάθεια. Κορεσμός οξυγόνου 40-50%. Το παιδί μπορούσε να αναπνέει μόνο στην στάση οκλαδόν… Ούτε να κλάψει δεν μπορούσε. Καταστάσεις όπως τα παλιά βιβλία παιδοκαρδιολογίας…

Σταθεροποίηση του μικρού παιδιού στην εντατική παίδων. Άμεση μεταφορά στο Cardiac Innovation Center του Απολλωνείου νοσοκομείου. Επείγουσα επέμβαση ως ενδιάμεση λύση (Shunt). Ανάσα για όλους. Αποθεραπεία και πάλι στην εντατική παίδων του Μακαρείου σε στενή και άψογη συνεργασία μαζί με την ομάδα μας.

Ένα χρόνο μετά η οριστική λύση με την ολική επιδιόρθωση της συγγενούς καρδιοπάθειας. Γρήγορη ανάρρωση. Για πρώτη φορά κανονικός κορεσμός οξυγόνου. Το μοναδικό μωρό στα χιλιάδες που χειρούργησα που δεν έκλαψε ούτε μια φορά. Τώρα μπορεί να απολαύσει τη ζωή.

Είμαι περήφανος που είμαι Κύπριος. Που η χώρα μου έδωσε ευκαιρία ζωής σε ένα μωρό, σε μια οικογένεια. Τις θερμές μου ευχαριστίες στη Κυπριακή Δημοκρατία για την γενναιοδωρία και ανθρωπιά της, στο υπουργείο Υγείας για την βοήθεια του και την άμεση ανταπόκριση του (ειδικά την Δρ. Γιαννάκη), την εντατική παίδων του Μακαρείου Νοσοκομείου τους ενατικολόγους και τους νοσηλευτές εκεί, τις παιδοκαρδιολόγους Δρ. Καδή και Δρ. Μπαρτσώτα καθώς και όλη την ομάδα του Cardiac Innovation Center στο Απολλώνειο για την αφοσίωση, τον επαγγελματισμό και την ανθρωπιά τους».

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΚΥΠΡΟΣ: Ψηλή θερμοκρασία – Βροχές αναμένονται από την Παρασκευή

Η θερμοκρασία συνεχίζει να παραμένει υψηλή, με το θερμόμετρο να φτάνει σήμερα πάνω από τους 30°C σε πολλές περιοχές. Ωστόσο το μεσημέρι και...