Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου, 2026
7.2 C
Cyprus

ΑΛΚΗΣ ΚΑΜΠΑΝΟΣ: 19 χρόνια ζωής, 19 κεριά μνήμης, 19 λόγοι για να μην υπάρξει άλλος Άλκης- (Βίντεο)

Τρία χρόνια πέρασαν από τη νύχτα που η οπαδική βία στέρησε τη ζωή του 19χρονου Άλκη Καμπανού. Μια νύχτα που δεν έπρεπε ποτέ να ξημερώσει. Τρία χρόνια από τότε που ένα παιδί έπεσε θύμα τυφλού μίσους, αφήνοντας πίσω του μια κοινωνία μουδιασμένη, μια οικογένεια με αβάσταχτο πόνο, φίλους και συνομηλίκους γεμάτους ερωτήματα.

Σήμερα, άνθρωποι κάθε ηλικίας, αθλητές, μαθητές, άτομα με αναπηρία, στέκονται δίπλα-δίπλα φορώντας φανέλες όλων των χρωμάτων. Κόκκινο και κίτρινο, γαλάζιο, πράσινο και μαύρο, όλα μαζί σε έναν κοινό σκοπό: να στείλουν ένα μήνυμα πιο ηχηρό από τις ιαχές στα γήπεδα. «Ο αθλητισμός ενώνει, δεν σκοτώνει».

Στον πρώτο αγώνα δρόμου που διοργάνωσε η Δομή 1ης Φεβρουαρίου 2022 “Εις το Όνομα του Άλκη”, η παρουσία τους δεν είναι μόνο μια συμβολική κίνηση. Είναι ένας όρκος ότι δεν θα ξεχάσουν. Ότι το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, κάθε άθλημα, είναι γιορτή, χαρά, πάθος και όχι πεδίο μάχης.

Κάθε ένας από τους δρομείς έφερε στο στήθος τον αριθμό 19. Όσα και τα χρόνια του Άλκη. 19 κεριά ανάβουν στη μνήμη του. Κεριά που δεν είναι μόνο φόρος τιμής, αλλά και υπενθύμιση. Ότι αυτή η απώλεια δεν πρέπει να γίνει ποτέ ξανά πραγματικότητα για κανέναν.

Η οπαδική βία δεν είναι πάθος. Δεν είναι αγάπη για την ομάδα. Είναι μια ακραία στρέβλωση του αθλητικού πνεύματος, μια πληγή στην κοινωνία που αργεί να επουλωθεί. Η δικαιοσύνη μπορεί να αποδοθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων, αλλά η πραγματική αλλαγή έρχεται έξω από αυτές. Στα γήπεδα, στους δρόμους, στις κερκίδες όπου οι φίλαθλοι πρέπει να ξαναγίνουν αυτό που λέει η λέξη: φίλοι του αθλήματος.

Στη μνήμη του Άλκη που δολοφονήθηκε σαν σήμερα πριν τρία χρόνια στα 19 του επειδή φορούσε “λάθος χρώμα”…

Σήμερα, οι γονείς του Άλκη, ο Αριστείδης και η Μελίνα, στέκονται στο σημείο που κόπηκε βίαια το νήμα της ζωής του παιδιού τους. Δεν ζητούν εκδίκηση. Ζητούν αλλαγή. Ζητούν ένα αύριο όπου κανένα παιδί, κανένας γονιός, κανένας άνθρωπος δεν θα θρηνήσει για ένα έγκλημα που δεν έπρεπε να έχει συμβεί.

Γιατί ο Άλκης έφυγε, αλλά το μήνυμά του πρέπει να μείνει ζωντανό. 19 χρόνια ζωής, 19 κεριά μνήμης, 19 λόγοι για να μην υπάρξει άλλος Άλκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ: Μητέρα σκοτώθηκε ενώ η κόρη της προσπαθούσε να παρκάρει

Ένα τραγικό περιστατικό συγκλόνισε σήμερα την Ελευσίνα στην Ελλάδα,...

ΛΑΜΠΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ: Κρίθηκε ένοχος ο καθηγητής και ηθοποιός-Η φωνή των θυμάτων νίκησε

Η υπόθεση του καθηγητή και ηθοποιού Λάμπρου Φιλίππου συγκλόνισε...

ΝΙΚΟΣ ΣΥΚΑΣ: Aγωγή κατά ΔΗΣΥ μετά τον αποκλεισμό του από το ψηφοδέλτιο-Η υπόθεση βίας φτάνει στη Νομική Υπηρεσία

Νέες εξελίξεις καταγράφονται στην υπόθεση του βουλευτή Νίκου Σύκα,...

SUPER BOWL 2026: Ο Bad Bunny αποθεώνεται, ο Τραμπ επικρίνει… αλλά κανείς δεν τον ακούει-(Βίντεο-Φώτο)

Σφοδρή κριτική στην εμφάνιση του Bad Bunny στο halftime...

Topics

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ: Μητέρα σκοτώθηκε ενώ η κόρη της προσπαθούσε να παρκάρει

Ένα τραγικό περιστατικό συγκλόνισε σήμερα την Ελευσίνα στην Ελλάδα,...

ΛΑΜΠΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ: Κρίθηκε ένοχος ο καθηγητής και ηθοποιός-Η φωνή των θυμάτων νίκησε

Η υπόθεση του καθηγητή και ηθοποιού Λάμπρου Φιλίππου συγκλόνισε...

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Με όρους η πλανοδιοπώληση στην καρναβαλίστικη παρέλαση – Τι απαγορεύεται

Με συγκεκριμένες προϋποθέσεις θα επιτραπεί η πλανοδιοπώληση κατά την...

LAND OF TOMORROW: Η Λάρνακα γίνεται πράσινη, σύγχρονη και ελκυστική

Η Λάρνακα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο ανάπτυξης, μετατρέποντας την...

ΛΕΜΕΣΟΣ: :nest, το νέο έργο της bbf:, υπόσχεται ποιότητα ζωής και αξία

Η bbf: παρουσιάζει το :nest, ένα σύγχρονο συγκρότημα κατοικιών...

Related Articles

Popular Categories