Δευτέρα, 16 Μαρτίου, 2026
6.6 C
Cyprus

ΑΛΕΚΟΣ ΣΥΣΣΟΒΙΤΗΣ: «ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΙΝΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ…»-ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Tην παιδικότητα του βρίσκει ο Αλέκος Συσσοβίτης όταν ανεβαίνει πάνω στην σκηνή μετά από ένα διάστημα αποχής από το θεατρικό σανίδι. Σε συνέντευξή του ο γνωστός ηθοποιός μιλά για την νέα του παράσταση αλλά και όλα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό.

 «Νιώθω υπέροχα που ξαναπαίζω στο θέατρο. Σαν μωρά παιδιά ανεβήκαμε ξανά στη σκηνή και βρήκαμε πάλι την παιδικότητα μας. Είμαστε σε μια πολύ καλή στιγμή και εύχομαι αυτό να συνεχιστεί, γιατί πλέον δεν θεωρείται δεδομένη η υγεία. Υποδύομαι τον Ωκεανό, τον παλαιότερο των Τιτάνων, που προσπαθεί να συνετίσει τον Προμηθέα και να τον πείσει να είναι πιο συμβατικός απέναντι στη μοίρα του. Από τη μια μεριά, ο Ωκεανός φαίνεται καιροσκόπος, αλλά, από την άλλη, κάποιος μπορεί να τον δει ως έναν σοφιστή, που προσπαθεί να κάνει πράξη το «Παν μέτρον άριστον», που έλεγαν οι αρχαίοι», αναφέρει στο Secret.

Ο ταλαντούχος ηθοποιός έχει ήδη κάνει το εμβόλιο κατά του κοροναϊού διευκρινίζοντας ότι θα είμαστε τυχεροί εάν μέχρι το 2023 δεν βγουν αλλά πράγματα στην επιφάνεια.

«Το έκανα χωρίς φόβο. Όταν παλιά ήμασταν στον Στρατό, μας σήκωναν το μανίκι και μας έκαναν πέντε εμβόλια και, αν μίλαγε κανείς, τον χτύπαγαν στο κεφάλι», λέει χαρακτηριστικά. Για το μέλλον του θεάτρου είναι αρκετά ανήσυχος. «Είναι πολύ νωρίς να το υπολογίσουμε αυτό, όταν η παγκόσμια κοινότητα ανακοινώνει ότι το 2023 θα ξεμπερδέψουμε με τον ιό, αν είμαστε τυχεροί και δεν βγουν κι άλλα πράγματα. Γιατί οι επιστήμονες ανακοινώνουν πως λόγω της κλιματικής αλλαγής θα βγουν στην επιφάνεια ιοί που ποτέ έως τώρα δεν είχε αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα. Οπότε επιφυλάσσομαι για το μέλλον.

Τώρα, αν αυτή η περίοδος ταρακούνησε τις συνειδήσεις των πολιτών και δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στην Τέχνη, ελπίδα μας είναι, γιατί εμείς έχουμε αφιερώσει τη ζωή μας σε αυτή. Αλλά επειδή το χρήμα κινεί τον πλανήτη, φοβάμαι πως δεν είναι αρκετή η Τέχνη για να απορροφήσει το ενδιαφέρον του κόσμου, ο οποίος είναι βυθισμένος μέσα στην τεχνολογία, στο Instagram και στο Facebook».

Όσον αφορά τους  πολιτικούς ο Αλέκος Συσσοβίτης έχει τη δική του άποψη για το θέμα

 «Οι σημερινοί πολιτικοί γίνονται γραφικοί. Δεν νομίζω πως ζούμε πια εποχές ηγετών. Είμαστε σε μια ρότα παγκοσμιοποίησης, όπου καταρρίπτονται σύνορα, έθνη και τοπικές κυβερνήσεις. Και δεν είναι εύκολο ούτε οι Αμερικανοί να βρουν αυτό που λεγόταν παλαιότερα «ο πλανητάρχης». Όλοι οι ηγέτες του πλανήτη είναι εκτελεστικά όργανα, υπάλληλοι μιας μεγάλης εντολής, που λέγεται χρήμα».

Hot this week

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ: Ο άνεμος δεν άφησε τίποτα στη θέση του – Δέντρα κάτω, θερμοκήπια…και πατάτα στο δρόμο-(Φώτο-Βίντεο)

Εκτεταμένα προβλήματα σε αρκετές περιοχές της Κύπρου προκάλεσε η...

ΆΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Τα ονόματα των 56 υποψηφίων που διεκδικούν θέση στη Βουλή – Συμμετείχαν 16.080 πολίτες

Δεκαέξι χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν στη διαδικασία ψηφοφορίας που πραγματοποιήθηκε...

ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ: Κυβερνοεπιθέσεις πλήττουν ιστοσελίδες στην Κύπρο

Κύμα κυβερνοεπιθέσεων δέχονται τις τελευταίες ημέρες ιστοσελίδες στην Κύπρο,...

ΜΑΡΙΝΑ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Πτώση δέντρου προκαλεί ζημιές σε όχημα- (Βίντεο)

Δέντρο σε χώρο στάθμευσης αποκόπηκε ξαφνικά, καταπλακώνοντας αυτοκίνητο που...

Topics

ΆΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Τα ονόματα των 56 υποψηφίων που διεκδικούν θέση στη Βουλή – Συμμετείχαν 16.080 πολίτες

Δεκαέξι χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν στη διαδικασία ψηφοφορίας που πραγματοποιήθηκε...

ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ: Κυβερνοεπιθέσεις πλήττουν ιστοσελίδες στην Κύπρο

Κύμα κυβερνοεπιθέσεων δέχονται τις τελευταίες ημέρες ιστοσελίδες στην Κύπρο,...

ΜΑΡΙΝΑ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Πτώση δέντρου προκαλεί ζημιές σε όχημα- (Βίντεο)

Δέντρο σε χώρο στάθμευσης αποκόπηκε ξαφνικά, καταπλακώνοντας αυτοκίνητο που...

ΔΡΟΜΟΣ ΚΛΕΙΣΤΟΣ: Έντονα καιρικά φαινόμενα – Απαγορεύεται η κυκλοφορία

Κλειστός παραμένει προσωρινά ο δρόμος Δεκέλειας – Ορμήδειας, έπειτα...

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΟΔΗΓΗΣΗ: Θετικοί σε ναρκωτικά και αλκοόλ οδηγοί στους νυχτερινούς ελέγχους

Ανησυχητικά παραμένουν τα περιστατικά οδηγών που εντοπίζονται να οδηγούν...

Related Articles

Popular Categories