24.2 C
Nicosia
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΑΓΓΛΙΚΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ: Η ενθρόνιση του 6ου Επισκόπου της Μητροπόλεως Κύπρου και Κόλπου-(Φώτο)

ΑΓΓΛΙΚΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ: Η ενθρόνιση του 6ου Επισκόπου της Μητροπόλεως Κύπρου και Κόλπου-(Φώτο)

-

Θρησκευτικοί ηγέτες από όλη την Κύπρο συνέρρευσαν μαζί με κληρικούς και φίλους από την Επισκοπή και πέραν αυτής, για να γιορτάσουν την Ενθρόνιση του έκτου Επισκόπου της Επισκοπής της Κύπρου και του Κόλπου, του Σεβασμιωτάτου Sean Semple, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου στη Λευκωσία, καθώς και για να καλωσορίσουν τη σύζυγό του Τζένι και την οικογένειά του στην Κύπρο.

Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής, μεταξύ των οποίων ο Ἐπίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος και ο Μαρωνίτης Αρχιεπίσκοπος Σελίμ Σφέιρ, καθώς και ο Μουφτής της Κύπρου Ιμάμης Σακίρ Αλεμτάρ, μαζί με μέλη της διπλωματικής κοινότητας.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Επίσκοπος Sean παρουσίασε μια εισαγωγή σχετικά με τις αρχές και τις προτεραιότητές του. Επισήμανε τη σημασία της Αγγλικανικής Επισκοπής της Κύπρου και Κόλπου, η οποία, όπως είπε, απλώνεται «σαν σκηνή» στα γεωπολιτικά σταυροδρόμια του κόσμου. Ανέδειξε επίσης τις «κρίσιμες αξίες της πνευματικής διάκρισης, της συμπεριφοράς του Χριστού και της καλής γειτονίας» για τους Αγγλικανούς Χριστιανούς στην περιοχή, οι οποίοι συχνά αποτελούν «μετανάστες που καλωσορίζουν άλλους μετανάστες στις εκκλησίες τους».

Στη λειτουργία, πραγματοποιήθηκαν παρακλήσεις και προσευχές για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ο Επίσκοπος Sean χειροτονήθηκε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Χριστόφορου στο Μπαχρέιν στις 24 Μαΐου, σε λειτουργία υπό τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο της Ιερουσαλήμ και Προκαθήμενο της Αγγλικανικής επαρχίας της Ιερουσαλήμ, Hosam Naoum. Είναι ο πρώτος Αγγλικανός επίσκοπος που χειροτονήθηκε στο Μπαχρέιν ή στην ευρύτερη περιοχή του Κόλπου.

Σπούδασε Ψυχολογία και Θεολογία στο Πανεπιστήμιο του Natal και στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Αφρικής, μετέπειτα ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Πνευματικότητα και την Κλινική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του KwaZulu-Natal και στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Είναι παντρεμένος με την Τζένι και έχουν πέντε παιδιά και ένα εγγόνι. Η Αγγλικανική Επισκοπή Κύπρου και Κόλπου ιδρύθηκε το 1976 και είναι μία από τις τρεις επισκοπές της επαρχίας της Ιερουσαλήμ και της Μέσης Ανατολής, με εκκλησίες σε όλο το νησί. Περιλαμβάνει επίσης κοινότητες σε διάφορες χώρες του Κόλπου, όπως το Σουλτανάτο του Ομάν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ, το Μπαχρέιν, το Κουβέιτ, το Ιράκ και την Υεμένη. Η επισκοπή διαθέτει δύο αρχιδιακονίες — της Κύπρου και του Κόλπου — και δύο καθεδρικούς ναούς, του Αγίου Παύλου στη Λευκωσία και του Αγίου Χριστόφορου στο Μπαχρέιν.

Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο των Αγγλικανικών εκκλησιών στην Κύπρο, μπορείτε να επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.cypgulf.org/cyprus-churches/.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: