Δευτέρα, 16 Μαρτίου, 2026
8.4 C
Cyprus

ΦΕΙΔΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Ο ηγέτης ενός «κράτους» που κανείς δεν αναγνωρίζει – «Είστε μαριονέτα της Τουρκίας;»-(Βίντεο)

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση του Ευρωβουλευτή Φειδία Παναγιώτου να μεταβεί στο λεγόμενο «προεδρικό» στα κατεχόμενα και να πάρει δίωρη συνέντευξη από τον Ερσίν Τατάρ, τον ηγέτη της Τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Ο Φειδίας Παναγιώτου, σε ρόλο δημοσιογράφου, κάθισε με τον κ. Ερσίν Τατάρ, τον ηγέτη της Τουρκοκυπριακής κοινότητας, για να τον ακούσει και να προσπαθήσει να κατανοήσει την οπτική του για το μακροχρόνιο Κυπριακό Πρόβλημα όπως αναφέρει ο ίδιος.Η κυβέρνηση χαρακτήρισε την πράξη αυτή ως «εργαλείο προπαγάνδας», ενώ ο ίδιος ο Τατάρ κάλεσε τον Παναγιώτου «να μην υποκύψει στις απειλές» και να τη δημοσιεύσει.

Η συνέντευξη ανέβηκε ολόκληρη, χωρίς φιλτράρισμα, χωρίς μοντάζ, προκαλώντας νέα κύματα συζητήσεων και αντιπαραθέσεων. «Κάθισα με τον κ. Ερσίν Τατάρ, τον ηγέτη της Τουρκοκυπριακής κοινότητας, για να τον ακούσω και να προσπαθήσω να κατανοήσω την οπτική του για το μακροχρόνιο κυπριακό πρόβλημα», εξηγεί ο Φειδίας Παναγιώτου, ξεκαθαρίζοντας πως σκοπός του δεν ήταν να συμφωνήσει μαζί του, αλλά να τον καταλάβει.

Μέσα στη συνέντευξη, ο Φειδίας δεν μάσησε τα λόγια του. Τον ρώτησε ευθέως αυτό που πολλοί ήθελαν να ακουστεί: «Είστε μαριονέτα της Τουρκίας;» Για λίγα δευτερόλεπτα, τα πάντα πάγωσαν.. Ο Τατάρ αρνήθηκε, υποστηρίζοντας πως ενεργεί για τους Τουρκοκύπριους και το «κράτος του». Ωστόσο, η πραγματικότητα παραμένει: κανείς δεν αναγνωρίζει το ψευδοκράτος που ισχυρίζεται πως εκπροσωπεί.

Μάλιστα, ο Τατάρ ανέφερε ότι δεν ψήφισε το Σχέδιο Ανάν – όπως και οι Ελληνοκύπριοι, σε μια προσπάθεια να βρει κοινό έδαφος, σε ένα από τα σημεία της συνέντευξης που προκάλεσαν αμηχανία αλλά και έντονο ενδιαφέρον. Παράλληλα, τόνισε πως νιώθει θλίψη κάθε φορά που ξεσπά πόλεμος και χάνονται ανθρώπινες ζωές, θυμίζοντας ότι η ιστορία έχει γνωρίσει πολλούς πολέμους. Αναφέρθηκε, επίσης, στην οικογένειά του, αποκαλύπτοντας πως έχασε τη μητέρα του το 1968, λόγω επιπλοκών στη γέννα — μια προσωπική απώλεια που, όπως είπε, τον σημάδεψε βαθιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Hot this week

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ: Ο άνεμος δεν άφησε τίποτα στη θέση του – Δέντρα κάτω, θερμοκήπια…και πατάτα στο δρόμο-(Φώτο-Βίντεο)

Εκτεταμένα προβλήματα σε αρκετές περιοχές της Κύπρου προκάλεσε η...

ΆΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Τα ονόματα των 56 υποψηφίων που διεκδικούν θέση στη Βουλή – Συμμετείχαν 16.080 πολίτες

Δεκαέξι χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν στη διαδικασία ψηφοφορίας που πραγματοποιήθηκε...

ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ: Κυβερνοεπιθέσεις πλήττουν ιστοσελίδες στην Κύπρο

Κύμα κυβερνοεπιθέσεων δέχονται τις τελευταίες ημέρες ιστοσελίδες στην Κύπρο,...

ΜΑΡΙΝΑ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Πτώση δέντρου προκαλεί ζημιές σε όχημα- (Βίντεο)

Δέντρο σε χώρο στάθμευσης αποκόπηκε ξαφνικά, καταπλακώνοντας αυτοκίνητο που...

Topics

ΆΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Τα ονόματα των 56 υποψηφίων που διεκδικούν θέση στη Βουλή – Συμμετείχαν 16.080 πολίτες

Δεκαέξι χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν στη διαδικασία ψηφοφορίας που πραγματοποιήθηκε...

ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ: Κυβερνοεπιθέσεις πλήττουν ιστοσελίδες στην Κύπρο

Κύμα κυβερνοεπιθέσεων δέχονται τις τελευταίες ημέρες ιστοσελίδες στην Κύπρο,...

ΜΑΡΙΝΑ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Πτώση δέντρου προκαλεί ζημιές σε όχημα- (Βίντεο)

Δέντρο σε χώρο στάθμευσης αποκόπηκε ξαφνικά, καταπλακώνοντας αυτοκίνητο που...

ΔΡΟΜΟΣ ΚΛΕΙΣΤΟΣ: Έντονα καιρικά φαινόμενα – Απαγορεύεται η κυκλοφορία

Κλειστός παραμένει προσωρινά ο δρόμος Δεκέλειας – Ορμήδειας, έπειτα...

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΟΔΗΓΗΣΗ: Θετικοί σε ναρκωτικά και αλκοόλ οδηγοί στους νυχτερινούς ελέγχους

Ανησυχητικά παραμένουν τα περιστατικά οδηγών που εντοπίζονται να οδηγούν...

Related Articles

Popular Categories