ΠΑΣΥΚΑΦ: ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ-ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΗ

Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του Παχέος Εντέρου με μήνυμα «Είμαστε δίπλα σου σε κάθε βήμα», διεξάγει η ομάδα Αντιμετώπισης Γαστρεντερικών Καρκίνων του ΠΑΣΥΚΑΦ «Αλθέα». Γι’ αυτό το σκοπό ο  ΠΑΣΥΚΑΦ σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου θα πραγματοποιήσει, την Τετάρτη 7 Απριλίου 2021, διαδικτυακό σεμινάριο ανοικτό προς το κοινό, με θέμα την πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου του Παχέος Εντέρου.

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι από τους πιο συχνούς καρκίνους σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην Κύπρο είναι ο τρίτος σε συχνότητα εμφάνισης καρκίνος στους άντρες και στις γυναίκες. Σύμφωνα με τη Μονάδα Παρακολούθησης Υγείας του Υπουργείου Υγείας, κάθε χρόνο καταγράφονται περισσότερα από 350 νέα περιστατικά και χάνουν τη ζωή τους περίπου 120 άτομα. Ωστόσο, το 90% των περιπτώσεων θεραπεύεται αν διαγνωστεί σε πρώιμο στάδιο.

Επίσης, να επισημάνουμε ότι στο πλαίσιο της εκστρατείας, το Δ.Σ. του Συνδέσμου Διευθυντών Κλινικών Εργαστηρίων, Βιοϊατρικών και Κλινικών Εργαστηριακών Επιστημόνων προσφέρει για το μήνα Μάρτιο στα άτομα άνω των 45 ετών, δωρεάν την εξέταση  FOB test σε επιλεγμένα χημεία, παγκύπρια.  

Hot this week

CY-ALERT: Το μήνυμα που ακόμη περιμένω… Κι’ όμως υπάρχει εξήγηση

Στις 15:00 κοίταζα το κινητό μου. Στις 15:10 το...

ΜΟΥΝΤΙΑΛ: Οι Ιάπωνες έδωσαν μαθήματα πολιτισμού-Καθάρισαν ξανά εξέδρες και αποδυτήρια

Δεν κέρδισαν μόνο τις εντυπώσεις μέσα στο γήπεδο. Οι...

ΑΝΤΡΗ ΚΑΡΑΝΤΩΝΗ: Pre-wedding beach party με άρωμα Καλοκαιριού λίγο πριν τον γάμο της αδερφής της -(Βίντεο-Φώτο)

Σε καλοκαιρινό mood φαίνεται να γιορτάζει η Άντρη Καραντώνη...

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Φέρνει το STEM Racing κοντά σε εκατοντάδες μαθητές

Στο πλαίσιο εκπαιδευτικής πρωτοβουλίας εκπαιδευτικών του σχολείου μας, σε...

ΈΚΤΗ ΝΙΚΗ: Για την ομάδα της Toyota στις 24 Ώρες του Le Mans

Η Toyota Racing κατέκτησε μια από τις πιο συναρπαστικές...

Topics

CY-ALERT: Το μήνυμα που ακόμη περιμένω… Κι’ όμως υπάρχει εξήγηση

Στις 15:00 κοίταζα το κινητό μου. Στις 15:10 το...

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Φέρνει το STEM Racing κοντά σε εκατοντάδες μαθητές

Στο πλαίσιο εκπαιδευτικής πρωτοβουλίας εκπαιδευτικών του σχολείου μας, σε...

ΈΚΤΗ ΝΙΚΗ: Για την ομάδα της Toyota στις 24 Ώρες του Le Mans

Η Toyota Racing κατέκτησε μια από τις πιο συναρπαστικές...

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΩΝ FANEROMENI ‘26 στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου

«Μουσικοαφηγηματική παράσταση MYTHOS- Από την Κύπρο στον Κόσμο» Πέμπτη 18/6/2026-...

ΣΩΡΕΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ: Για το ηλεκτρικό Volvo EX30

Το Volvo EX30 συνεχίζει την εντυπωσιακή του πορεία στη...

Related Articles

Popular Categories