Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου, 2026
5.1 C
Cyprus

ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑΣ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ: Mια ξεχωριστή εικαστική και υδάτινη εμπειρία στην Αγία Νάπα-Πρωτότυπο για το νησί μας (Φώτο)

Μια ξεχωριστή εικαστική και οικολογική υδάτινη εμπειρία προσφέρει στον επισκέπτη της Αγίας Νάπας στην Κύπρο το Μουσείο Υποβρύχιας Γλυπτικής (MUSAN –Museum of Underwater Sculpture), όπου 93 έργα τέχνης εκθέτονται κάτω το νερό.

Πρόκειται για 93 έργα τέχνης, διάσπαρτα ανάμεσα σε μια σειρά από οργανικά γλυπτά δέντρα τοποθετημένα σε βάθος 8 έως 10 μέτρων, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να προσελκύουν διάφορα είδη θαλάσσιας ζωής. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν τα αγάλματα που βρίσκονται ανάμεσα σε φυσικούς βραχώδεις σχηματισμούς μόλις βυθιστούν είτε με κατάδυση, είτε με αναπνευστήρα.

Τα έργα τέχνης είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα υψηλής ποιότητας και σκυρόδεμα ουδέτερου PH και λειτουργούν όπως οι τεχνητοί ύφαλοι, προσκαλώντας τα θαλάσσια ζωή να αναπτυχθεί πάνω τους. Στην «είσοδο» του ΜUSAN δύο γλυπτά ο ​​Ειρηναίος και η Καλυψώ – που είναι τα παιδιά – υπόσχονται να βοηθήσουν στην προστασία της θάλασσας.

Να επισημανθεί, ότι από την είσοδο μέχρι την έξοδο του μουσείου οι επισκέπτες θα διανύσουν μια «διαδρομή» περίπου 177 μέτρων, ενώ η περιήγηση διαρκεί περίπου μία ώρα. Το Υποβρύχιο Μουσείο Γλυπτικής Αγίας Νάπας MUSAN έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του από πέρσι και δέχεται το κοινό καθημερινά (περιλαμβανομένων Σαββατοκύριακων και εορτών) από τις 9.00 μέχρι τις 18.00.

Σύμφωνα με ανάρτησή του Μουσείου Γλυπτικής Musan η επίσκεψη διευθετείτε με κάποια από τις εγγεγραμμένες καταδυτικές σχολές. Η λίστα υπάρχει εδώ: http://www.musan.com.cy/schools. Το MUSAN για φέτος λειτουργεί χωρίς αντίτιμο εισιτηρίου εν τούτοις θα πρέπει να καταβάλλεται η αμοιβή του καταδυτικού κέντρου. Οι τιμές κυμαίνονται περίπου στα €60 για κατάδυση και στα €20 για snorkelling.



Hot this week

ΕΛΕΝΗ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ: Δικαιώθηκε μετά θάνατον η Ελένη Σωκράτους – Η αποζημίωση στους κληρονόμους

Μετά από δέκα χρόνια αγώνα, η Ελένη Σωκράτους δικαιώθηκε...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣ: Έλα να αγκαλιαστούμε – Θεραπευτική και απαραίτητη

Σήμερα, 21 Ιανουαρίου, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς, μία...

ΠΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ: Η Λάρνακα δεν αντέχει άλλη αναμονή – Ώρα για επανεκκίνηση του εθνικού έργου!

Δεκαεννέα μήνες μετά τον τερματισμό της σύμβασης για το...

ΠΑΦΟΣ: Καταζητείται 43χρονη για διευκόλυνση ανακρίσεων σχετικά με ψευδείς ειδήσεις

Καταζητείται η Ιωάννα Φωτίου, 43 ετών, από την Πάφο,...

Topics

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣ: Έλα να αγκαλιαστούμε – Θεραπευτική και απαραίτητη

Σήμερα, 21 Ιανουαρίου, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς, μία...

ΩΡΑΡΙΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ: Συμβολική διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή για τις αποκοπές ημεραργιών – με πολιτική περιβολή

Την πρώτη τους συμβολική διαμαρτυρία πραγματοποιούν οι αστυνομικοί, αντιδρώντας...

ΙΣΠΑΝΙΑ: Δύο νέα σιδηροδρομικά ατυχήματα στην Καταλονία – 15 τραυματίες και εκτροχιασμός από καταιγίδα

Δύο σιδηροδρομικά ατυχήματα στην επαρχία της Βαρκελώνης οδήγησαν στη...

TZΟΚΕΡ: Ένα κλικ… και κέρδισε €100.000! -Πόσα θα μοιράσει το τζακποτ της επόμενης κλήρωσης

Τζακποτ σημειώθηκε στην κλήρωση 3017 του Τζόκερ, που πραγματοποιήθηκε...

Related Articles

Popular Categories