ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ: Φιλανθρωπικό δείπνο για άτομα με Αλτσχάιμερ –«Μη με λησμονείς»

Ένα από τα πιο λυπηρά πράγματα που μπορεί να συμβεί σε ένα αγαπημένο του πρόσωπο είναι να νοσήσει με Αλτσχάιμερ. Χθες το βράδυ ο Παγκύπριος Σύνδεσμος για άτομα με Αλτσχάιμερ «Μη με λησμονείς» διοργάνωσε φιλανθρωπικό δείπνο όπου παραστεί και ο βουλευτής Λάρνακας της ΕΔΕΚ και αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Χριστίνα Α. Αποστόλου Ανδρέα.

Ο Ανδρέας Αποστόλου θέλοντας να ευχαριστήσει την πρόεδρο του συνδέσμου, Ελένη Καραϊσκάκη, για την κοινωνική της προσφορά δεν παρέλειψε να δείξει την εκτίμηση του.

«Ελένη Καραϊσκάκη, μια ζωή προσφορά! Έλα να βγάλουμε μια φωτογραφία Ανδρέα μου. Τιμή μου κυρία Ελένη μου. Δίπλα μας από τον καιρό που θυμάμαι. Δίπλα στο Ίδρυμα Χριστίνα Α. Αποστόλου , σε κάθε οργάνωση, σε κάθε άνθρωπο που το έχει ανάγκη. Ευχαριστούμε κυρία Ελένη μου! Ακόμα μας κρατάς το χέρι να μας δείχνεις τον δρόμο».

Η νόσος Αλτσχάιμερ, γνωστή απλά και ως το Αλτσχάιμερ είναι μια χρόνια νευροεκφυλιστική νόσος, η οποία αρχίζει με αργούς ρυθμούς και επιταχύνει με τα χρόνια. Είναι μη θεραπεύσιμη και θανατηφόρα αποτελώντας την αιτία του  60% με 70%  των περιπτώσεων άνοιας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Λάρνακα στο εστιατόριο Ammos. Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα της έντιμης Υπουργού Υγείας κυρίας Πόπης Κανάρη η οποία παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό.

Γενικά η νόσος εντοπίζεται στους ανθρώπους πάνω από 65 ετών, αν και πρόωρο Αλτσχάιμερ μπορεί να εμφανιστεί πολύ νωρίτερα, ίσως και πριν τα 50. Κατ’ εκτίμηση 26,6 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν παγκοσμίως Αλτσχάιμερ το 2006, και αυτός ο αριθμός μπορεί να τετραπλασιαστεί μέχρι το 2050. Αν και ο κάθε πάσχων έχει Αλτσχάιμερ με έναν ιδιαίτερο τρόπο, υπάρχουν πολλά κοινά συμπτώματα. Τα πιο πρόωρα αισθητά συμπτώματα της ασθένειας συχνά δεν διαγιγνώσκονται ως Αλτσχάιμερ αλλά ως κάτι διαφορετικό, π.χ στρες ή άλλες ψυχολογικές διαταραχές. Στα πρώτα στάδια, το συνηθέστερο αναγνωρισμένο σύμπτωμα είναι η απώλεια μνήμης, όπως και η δυσκολία στην επαναφορά στην μνήμη πρόσφατων γεγονότων.

Hot this week

ARTEMIS II: Μαγεία και συγκίνηση πίσω από το σκοτάδι της Σελήνης-(Φώτο)

Η NASA δημοσίευσε εντυπωσιακά στιγμιότυπα από την αθέατη πλευρά...

ΠΑΝΟΣ ΜΑΓΑΛΙΟΣ: Το μυστικό της τέλειας φυσαλίδας αποκαλύπτεται- Ο οινοποιός του Οινοποιείο Βλασίδη-(Βίντεο)

Ο οινοποιός του Οινοποιείο Βλασίδη, Πάνος Μαγαλιός γνωρίζει την...

LIDL FOOD ACADEMY: Πλημμύρισε Πασχαλινές γεύσεις και χαμόγελα

Το Πάσχα ζωντάνεψε στον φιλόξενο χώρο της Lidl Κύπρου,...

FLORA FOOD GROUP: Ξεχωριστό brunch στην καρδιά της Λευκωσίας –Είναι οι στιγμές που ξεχωρίζουν- Ποιους είδαμε

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ένα ξεχωριστό brunch event με...

Topics

ARTEMIS II: Μαγεία και συγκίνηση πίσω από το σκοτάδι της Σελήνης-(Φώτο)

Η NASA δημοσίευσε εντυπωσιακά στιγμιότυπα από την αθέατη πλευρά...

LIDL FOOD ACADEMY: Πλημμύρισε Πασχαλινές γεύσεις και χαμόγελα

Το Πάσχα ζωντάνεψε στον φιλόξενο χώρο της Lidl Κύπρου,...

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΔΕΣ ΒΡΟΧΕΣ: Στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού

Καταρρακτώδεις βροχές σημειώνονται αυτή την ώρα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας...

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ: Tης Health Aid στον Μαραθώνιο Λεμεσού 2026

Η εταιρεία συμμετείχε ως Official Nutrition Sponsor σε ένα...

Related Articles

Popular Categories