ΒΑΒΛΑ: Νεκρές γάτες και σκύλος, ξανά στο ίδιο έργο – «Πόσα ακόμη ζώα πρέπει να πεθάνουν;»

Νεκρές γάτες και ένας αδέσποτος σκύλος βρέθηκαν στη Βάβλα της επαρχίας Λάρνακας, με τις νέες καταγγελίες να προκαλούν έντονη ανησυχία και να επαναφέρουν ένα ερώτημα που παραμένει αναπάντητο, ποιος ευθύνεται για τον θάνατο των ζώων;

Κάτοικοι της κοινότητας κάνουν λόγο για πιθανή δηλητηρίαση, ενώ υπάρχουν αναφορές και για μεγαλύτερο αριθμό ζώων που ενδέχεται να έχουν χάσει τη ζωή τους. Οι συνθήκες θανάτου τους διερευνώνται, την ώρα που η υπόθεση προκαλεί αντιδράσεις. Το πιο ανησυχητικό είναι πως η Βάβλα είχε βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με παρόμοιο περιστατικό τον Οκτώβριο του 2024, όταν είχαν καταγραφεί καταγγελίες για μαζικούς θανάτους γατών. Δύο χρόνια μετά, οι νέες αναφορές επαναφέρουν την ανάγκη να δοθούν απαντήσεις και να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη.

Η Ομάδα Δράσης για τα Ζώα του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ζητά πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και εντοπισμό των υπευθύνων. Η συντονίστριά της, Ανθή Μουζούρη, στέλνει σαφές μήνυμα: «Η ατιμωρησία σε περιστατικά κακοποίησης και θανάτωσης ζώων δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Η ίδια αναφέρεται και σε άλλες πρόσφατες καταγγελίες για πυροβολισμούς ζώων στην Πάφο και στο Ακάκι, εκφράζοντας την αγανάκτησή της για τα περιστατικά που καταγράφονται μέσα σε λίγες ημέρες. Οι Οικολόγοι χαιρετίζουν την έναρξη των ερευνών από την Αστυνομία για τα Ζώα και ζητούν να αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, ώστε να αποδοθούν ευθύνες, εφόσον διαπιστωθεί παράνομη ενέργεια. Το ζητούμενο πλέον δεν είναι μόνο να διαλευκανθεί η νέα υπόθεση, αλλά να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για να μην επαναληφθούν ανάλογες εικόνες. Γιατί όταν οι καταγγελίες για νεκρά ζώα επιστρέφουν στην ίδια κοινότητα, η ανάγκη για απαντήσεις δεν μπορεί να περιμένει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Αδιέξοδο στους διορισμούς – Ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των μέτρων

Συνάντηση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη ζητούν ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και...

ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΔΥΟ ΑΝΔΡΕΣ: Για διαφορετικές υποθέσεις – Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία

Πληροφορίες για τον εντοπισμό δύο ανδρών ζητά η Αστυνομία,...

ΔΙΑΒΗΤΗΣ: Οι νέες θεραπείες στο επίκεντρο εκδήλωσης στη Λεμεσό – Συνεργασία Υπουργείου Υγείας και ειδικών-(Βίντεο)

Με μεγάλη προσέλευση κοινού πραγματοποιήθηκε στον Χαρουπόμυλο Λεμεσού η...

TANGO & FLAMENCO

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Μουσικόραμα στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού...

Topics

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Αδιέξοδο στους διορισμούς – Ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των μέτρων

Συνάντηση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη ζητούν ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και...

ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΔΥΟ ΑΝΔΡΕΣ: Για διαφορετικές υποθέσεις – Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία

Πληροφορίες για τον εντοπισμό δύο ανδρών ζητά η Αστυνομία,...

TANGO & FLAMENCO

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Μουσικόραμα στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού...

MSPS ΚΥΠΡΟΥ: Βράβευση για το «ESSO Safe Vision» στα Carob Awards 2026

Το Πρόγραμμα : αναδεικνύει τη σημασία της όρασης στην...

ΣΠΑΒΟ: Δίπλα στα θύματα βίας εδώ και 36 χρόνια – Διεθνής βράβευση για το έργο του

Κάθε χτύπημα, κάθε κραυγή φόβου, κάθε σιωπή που κρύβει...

Related Articles

Popular Categories