ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ: Συμμετέχει στην Ώρα της Γης 2026 “Give an Hour for Earth”

Το Πανεπιστήμιο Λεμεσού συμμετέχει και φέτος στην παγκόσμια πρωτοβουλία  Ώρα της Γης (Earth Hour) 2026, το Σάββατο 28 Μαρτίου 2026, από τις 20:30 έως τις 21:30, σβήνοντας για μία ώρα τα φώτα στα κτίριά του, στο πλαίσιο της διεθνούς εκστρατείας ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος.

Με κεντρικό μήνυμα Give an Hour for Earth, η φετινή δράση καλεί οργανισμούς, θεσμούς και πολίτες από όλο τον κόσμο να αφιερώσουν μία ώρα για τη Γη, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα υπέρ της περιβαλλοντικής ευθύνης, της εξοικονόμησης ενέργειας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Η συμμετοχή του Πανεπιστημίου Λεμεσού αποτελεί μια συμβολική αλλά ουσιαστική πράξη στήριξης της συλλογικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης. Σε μια εποχή κατά την οποία οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης γίνονται ολοένα και πιο αισθητές, ακόμη και μικρές πρωτοβουλίες μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στην καλλιέργεια κουλτούρας υπευθυνότητας και δράσης.

Τα επιστημονικά δεδομένα υπογραμμίζουν τη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών. Σύμφωνα με την IPCC, η μέση παγκόσμια θερμοκρασία κατά την περίοδο 2011–2020 ήταν περίπου 1,1°C υψηλότερη σε σύγκριση με τα προβιομηχανικά επίπεδα, ενώ η ανθρώπινη δραστηριότητα έχει διαπιστωθεί ως η κύρια αιτία της παρατηρούμενης υπερθέρμανσης του πλανήτη. Παράλληλα, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (IEA), οι παγκόσμιες εκπομπές CO2 από τον ενεργειακό τομέα παρέμειναν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα το 2024, επιβεβαιώνοντας την ανάγκη για πιο υπεύθυνες επιλογές και σταθερή προσήλωση σε πρακτικές βιωσιμότητας.

Το Πανεπιστήμιο Λεμεσού παραμένει προσηλωμένο στην προώθηση αξιών που συνδέονται με τη βιώσιμη ανάπτυξη, την κοινωνική υπευθυνότητα και τον σεβασμό προς το φυσικό περιβάλλον. Με αφορμή την Ώρα της Γης 2026, καλεί την πανεπιστημιακή κοινότητα και το ευρύτερο κοινό να αφιερώσουν μία ώρα για τη Γη, συμβάλλοντας σε ένα κοινό μήνυμα ευθύνης, αλληλεγγύης και ελπίδας για το μέλλον.

Hot this week

TRAVEL EXPO CYPRUS 2026:Όλες οι επιλογές για διακοπές σε μία έκθεση – Προορισμοί, προσφορές και πακέτα

Απαντήσεις στο διαχρονικό ερώτημα «πού πάμε διακοπές φέτος;» φιλοδοξεί...

ΑΦΘΩΔΗΣ ΠΥΡΕΤΟΣ: Μαζική Διαμαρτυρία Κτηνοτρόφων στο ΓΣΠ – «Σταματήστε τις Θανατώσεις Ζώων»

Έντονη κινητοποίηση ετοιμάζουν κτηνοτρόφοι και επαγγελματίες του αγροτικού τομέα,...

ΚΟΡΝΟΣ: Θεσμός οι Πασχαλινές εκδηλώσεις με μαζική συμμετοχή – Η«καρδιά της Κύπρου» ζωντανεύει-(Βίντεο)

Θεσμό έχουν πλέον καθιερωθεί οι Πασχαλινές εκδηλώσεις στην κοινότητα...

SAMSUNG: Γιορτάζει 20 χρόνια ως το Νο.1 brand τηλεοράσεων παγκοσμίως με τον θρύλο του ποδοσφαίρου Thierry Henry

Η Samsung Electronics Co., Ltd. Ανακοινώνει μια νέα συνεργασία...

Topics

TRAVEL EXPO CYPRUS 2026:Όλες οι επιλογές για διακοπές σε μία έκθεση – Προορισμοί, προσφορές και πακέτα

Απαντήσεις στο διαχρονικό ερώτημα «πού πάμε διακοπές φέτος;» φιλοδοξεί...

ΑΦΘΩΔΗΣ ΠΥΡΕΤΟΣ: Μαζική Διαμαρτυρία Κτηνοτρόφων στο ΓΣΠ – «Σταματήστε τις Θανατώσεις Ζώων»

Έντονη κινητοποίηση ετοιμάζουν κτηνοτρόφοι και επαγγελματίες του αγροτικού τομέα,...

ΚΟΡΝΟΣ: Θεσμός οι Πασχαλινές εκδηλώσεις με μαζική συμμετοχή – Η«καρδιά της Κύπρου» ζωντανεύει-(Βίντεο)

Θεσμό έχουν πλέον καθιερωθεί οι Πασχαλινές εκδηλώσεις στην κοινότητα...

«FAILURE IS POWER»: Τα επαγγελματικά λάθη ως ευκαιρία εξέλιξης

Η δεύτερη εκδήλωση της σειράς «Failure is Power» εστιάζει...

ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ: Σε όλο τον κόσμο από την Exinity και το Andrey & Julia Dashin’s Foundation

Κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, κοινότητες σε όλο...

Related Articles

Popular Categories