Ο τέως Μητροπολίτης Πάφου, Τυχικός, απάντησε στις προηγούμενες εντάσεις με μια κίνηση που βάζει τέλος στη διαμάχη. Το πρωί, άφησε τα κλειδιά του μητροπολιτικού διαμερίσματος και του κεντρικού γραφείου απευθείας στην πόρτα της Αρχιεπισκοπής.
Στην επιστολή του ξεκαθαρίζει ότι από την ενθρόνισή του χρησιμοποιεί αποκλειστικά δύο χώρους: το δωμάτιο διαμονής του και το προσωπικό του γραφείο, χωρίς να έχει προσωπικά αντικείμενα στους υπόλοιπους χώρους της Μητρόπολης. Τονίζει επίσης ότι οι όποιες αναφορές για απομάκρυνσή του ή παρέμβαση στους χώρους που χρησιμοποιεί είναι αυθαίρετες και δεν μπορούν να γίνουν χωρίς δικαστική απόφαση.

Από τον Μάιο του 2025, η κατοικία του βρίσκεται σε δωμάτιο εξωτερικού χώρου στον κήπο της Μητρόπολης Πάφου, ενώ το γραφείο που χρησιμοποιεί λειτουργεί κανονικά, χωρίς να ενοχλεί την Αρχιεπισκοπή.Με την παράδοση των κλειδιών, το θέμα θεωρείται πλέον λήξαν, με τον Τυχικό να δηλώνει ότι ενεργεί πάντα με σεβασμό στους εκκλησιαστικούς θεσμούς και επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματός του.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


