ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ: Καπνοί ορατοί πάνω από κοινότητες της Λευκωσίας – Σε ύψιστη ετοιμότητα η Πυροσβεστική λόγω καύσωνα και ισχυρών ανέμων

Καπνοί που έγιναν ορατοί από τον αυτοκινητόδρομο Αρχαγγέλου και τις γύρω κοινότητες προκάλεσαν κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία έσπευσε στην περιοχή για να διερευνήσει την κατάσταση και να διαπιστώσει την προέλευσή τους.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η φωτιά φαίνεται να εκδηλώθηκε σε κτηνοτροφική περιοχή, η οποία δεν είναι κατοικήσιμη, ενώ οι αρμόδιες αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια και η έκταση του περιστατικού. Την ίδια ώρα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα ενόψει των ιδιαίτερα δύσκολων καιρικών συνθηκών που αναμένονται τις επόμενες ημέρες, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου και τους ισχυρούς ανέμους να αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιών.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Της Κατερίνας Χριστοφή

Ο Αρχιπύραρχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Νίκος Λογγίνος, συγκάλεσε για την ερχόμενη Τρίτη ευρεία σύσκεψη όλων των αρμόδιων φορέων, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό και την αντιμετώπιση ενδεχόμενων ακραίων περιστατικών. Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, το Τμήμα Δασών, η Αστυνομία, η Πολιτική Άμυνα, η Υπηρεσία Θήρας, η ΕΜΑΚ και οι επαρχιακές διευθύνσεις της Πυροσβεστικής.

Όπως ανέφερε ο κ. Λογγίνος, το επόμενο δεκαήμερο θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο, καθώς ο συνδυασμός υψηλών θερμοκρασιών και σφοδρών ανέμων δημιουργεί εξαιρετικά επικίνδυνες συνθήκες.

«Θα πρέπει όλοι μας να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί. Βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης επαγρύπνησης», τόνισε, επισημαίνοντας πως η πρόληψη αποτελεί το σημαντικότερο όπλο απέναντι στις πυρκαγιές. Ήδη έχουν ενεργοποιηθεί drones, οι 14 κάμερες επιτήρησης στην ύπαιθρο, αυξημένες εναέριες περιπολίες, καθώς και ενισχυμένες επίγειες περιπολίες σε περιοχές υψηλού κινδύνου.

Παράλληλα, πυροσβεστικοί σταθμοί σε όλη την Κύπρο βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή, ενώ τα πτητικά μέσα θα συνεχίσουν τις περιπολίες πάνω από ευάλωτες περιοχές μέχρι τις απογευματινές ώρες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής, από τις αρχές του έτους έχουν καταγραφεί 1.350 πυρκαγιές στην ύπαιθρο, κυρίως στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου. Περίπου το 10% αυτών θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε ιδιαίτερα επικίνδυνες πυρκαγιές, εάν δεν υπήρχε η έγκαιρη επέμβαση των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Ο Αρχιπύραρχος δεν έκρυψε την ανησυχία του για τις επόμενες ημέρες, υπογραμμίζοντας πως η συνεργασία των πολιτών είναι καθοριστική. «Δεν υπάρχουν ημέρες διακοπών το καλοκαίρι για μένα. Αυτό επιβάλλει η θέση και το καθήκον», ανέφερε χαρακτηριστικά, δίνοντας το μήνυμα ότι η Πυροσβεστική παραμένει σε συνεχή ετοιμότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΑΡΧΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΥΠΡΟΥ: Προειδοποίηση και περιορισμένη προβολή σκηνών βίας με ανηλίκους

Την ανάγκη για προσεκτική και υπεύθυνη μετάδοση σκηνών βίας,...

ΚΟΡΝΟΣ: Με ροζ χρώμα, χαμόγελα και μηνύματα αλληλεγγύης η 3η Ροζ Πορεία-(Βίντεο)

Με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων, που φόρεσαν τα...

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Αγωνία για βρέφος 10 μηνών – Η άμεση παρέμβαση δύο αστυνομικών

Στιγμές αγωνίας έζησε γονέας βρέφους 10 μηνών το πρωί...

ΝΟΜΠΕΛ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 2026: Ποιοι είναι οι δύο Αμερικανοί που βραβεύτηκαν για τη σταθεροποίηση της οικονομίας

Στους Αμερικανούς οικονομολόγους Robert E. Hall και Michael Woodford...

Topics

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Αγωνία για βρέφος 10 μηνών – Η άμεση παρέμβαση δύο αστυνομικών

Στιγμές αγωνίας έζησε γονέας βρέφους 10 μηνών το πρωί...

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΛΑΡΝΑΚΑ: Aπέδρασε 18χρονος κρατούμενος έξω από το Δικαστήριο

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές στη Λάρνακα, μετά την απόδραση...

Το UoL Executive Education Center παρουσιάζει τη φιλοσοφία «Life Evolving Learning»

Μία σύγχρονη και καινοτόμα προσέγγιση στη συνεχή επαγγελματική ανάπτυξη:...

Διαγωνισμός Smile & Win: Ο τρίτος νικητής έφυγε με μία Mercedes-Benz GLC 300e!

Η ΕΚΟ συνεχίζει να επιβραβεύει έμπρακτα την εμπιστοσύνη των...

Related Articles

Popular Categories